- Samunda - Pomarańcze (do produkcji sera i nie tylko). Być może inne "egzotyczne owoce"
- Muratyka - Projekt lokomotywa+wagony
- Austro-Węgry - Stal na powyższe i sprzęt wojskowy
- jedna rzecz o której zapomniałem...
Importowane dobra - lista by nie zapomnieć
Regulamin forum
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Importowane dobra - lista by nie zapomnieć
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Importowane dobra - lista by nie zapomnieć
Przypomniałem sobie:
4. mandarynki z południa Slawonii
5. ciemny rum z Nowej Kurlandii (oba produkty potrzebne do produkcji szarotkowego szlaeństwa Zerbrockelna)
4. mandarynki z południa Slawonii
5. ciemny rum z Nowej Kurlandii (oba produkty potrzebne do produkcji szarotkowego szlaeństwa Zerbrockelna)
- Ametyst Faradobus
-
ODZNACZENIA
W ZSKHiW możecie sprowadzać cukier kopalny i podróbki z Hirschbergii, a także bimber i węgiel z Weerlandu.
Amethyst von Faradobus
König von Hirschbergia und Weerland Etc.
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Witamy Waszą Królewską Mość! Cieszę się, że udało się dotrzeć.Ametyst Faradobus pisze: ↑06 marca 2022, 15:11 W ZSKHiW możecie sprowadzać cukier kopalny i podróbki z Hirschbergii, a także bimber i węgiel z Weerlandu.
To po kolei:
6.Cukier - jasna sprawa. Własnego jak tako nie mamy (albo raczej mieć nie będziemy-brak zdefiniowania)
7.Podróbki - tutaj chyba podzękujemy. Zrobimy sobie "oryginały" lub "nasze oryginalne podróby":D
8.Bimbru to i u nas dostatek, ale tego nigdy za wiele. Taki oryginalny "bimber weerlandzki" przyda się do wielu rzeczy!
9. Węgiel - tutaj mamy spory potencjał fabularny! Jako, że trwały moje wywody jaką elektrownię wybudować
viewtopic.php?f=13&t=44&p=63&hilit=elektrownia#p63 to właśnie to ułatwiłoby zadanie. Odległość jest na tyle bliska, że da się nieco skorygować nasze plany kolei EdelExpress (transorientycka kolej)by i wagony towarowe z węglem docierały z ZSKHiW... Przyznam szczerze, że liczyłem na współpracę, ale nie liczyłem na aprobatę.
Nie pozostaje nam nic innego jak ponegocjować.
- Ametyst Faradobus
-
ODZNACZENIA
Jestem otwarty na wszelkie propozycje. Węgiel i bimber wytwarza się w południowej części ZSKHiW, a więc w Guberni Weerlandzkiej. Tam należałoby poprowadzić linie kolejowe, co i tak miałem zamiar opracować na poziomie krajowym.
Amethyst von Faradobus
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
U nas też w "fazie projektów" także w to mi graj, jak to się mawiało...Ametyst Faradobus pisze: ↑06 marca 2022, 17:02 Jestem otwarty na wszelkie propozycje. Węgiel i bimber wytwarza się w południowej części ZSKHiW, a więc w Guberni Weerlandzkiej. Tam należałoby poprowadzić linie kolejowe, co i tak miałem zamiar opracować na poziomie krajowym.
Ciągnąć musielibyśmy przez MAW, bo na razie to spore góry są u nas od zachodu... Chyba, że nasze maulwurfy* przewiercą jakiś tunel
*pojazdy wiercące w fazie testów i nie pytajcie jak to działa... @Leszek Ebe-Grüner ogarnia temat.
- Meisande V Gvandoya
-
ODZNACZENIA
Samunda ma również kopalnię diamentów, zatem możemy się na coś wymienić naszymi "kamykami" 
Meisande V Gvandoya
- Ametyst Faradobus
-
ODZNACZENIA
Nie sądzę, aby we Wiedniu mieli coś przeciwko takiej kolei. Mogliby nawet na tym skorzystać. W razie czego damy łapówkę i miejsce w radzie nadzorczej temu całemu Herr Schroederowi.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑06 marca 2022, 18:35U nas też w "fazie projektów" także w to mi graj, jak to się mawiało...Ametyst Faradobus pisze: ↑06 marca 2022, 17:02 Jestem otwarty na wszelkie propozycje. Węgiel i bimber wytwarza się w południowej części ZSKHiW, a więc w Guberni Weerlandzkiej. Tam należałoby poprowadzić linie kolejowe, co i tak miałem zamiar opracować na poziomie krajowym.
Ciągnąć musielibyśmy przez MAW, bo na razie to spore góry są u nas od zachodu... Chyba, że nasze maulwurfy* przewiercą jakiś tunel
*pojazdy wiercące w fazie testów i nie pytajcie jak to działa... @Leszek Ebe-Grüner ogarnia temat.![]()
Amethyst von Faradobus
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Ale serio to by nie było zaje...fajnejakbyśmy tak barterowo się wymieniali.
Ja zamierzam zrobić system gospodarczy, ale taki forumowy oparty na tym co rzeczywiście mozemy mieć, właśnie chocby i z importu.
I teraz taka współpraca z Samundą czy ZSKHiW to tylko wyszła by nam, ale myślę, ze i Wam na plus do aktywności, ale i samego rozumienia "zabawy w gospodarkę".
Ja zamierzam zrobić system gospodarczy, ale taki forumowy oparty na tym co rzeczywiście mozemy mieć, właśnie chocby i z importu.
I teraz taka współpraca z Samundą czy ZSKHiW to tylko wyszła by nam, ale myślę, ze i Wam na plus do aktywności, ale i samego rozumienia "zabawy w gospodarkę".
- Femme Mystere • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
O to to toto Herr @Heinz-Werner GrünerMeisande V Gvandoya pisze: ↑06 marca 2022, 18:40 Samunda ma również kopalnię diamentów, zatem możemy się na coś wymienić naszymi "kamykami"![]()
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum

Prawa Faktotum