- Dzień dobry - rzucił na wejściu - przyszedłem odebrać akt własności. Ponoć byłem wzywany.
Nie do końca wiedział co właściwie powinien powiedzieć. Aby załatwić sprawę, tak jak należało...
Odbiór aktów własności
Regulamin forum
- Joachim Cargalho • Stempel
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Odbiór aktów własności
Skoro jest już założony temat całkiem pasujacy to proszę Szanownego o wybranie sobie z listy własności.Joachim Cargalho pisze: ↑07 czerwca 2022, 10:52 - Dzień dobry - rzucił na wejściu - przyszedłem odebrać akt własności. Ponoć byłem wzywany.
Nie do końca wiedział co właściwie powinien powiedzieć. Aby załatwić sprawę, tak jak należało...
Akt nadania zostanie wydany w czasie późniejszym, pani Jadzia zgubiła pieczątkę, ale klucz otrzyma Szanowny od razu.
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Cargalho wertował katalog w tę i z powrotem, by znaleźć odpowiedni dworek dla siebie. Choć wybór nie był zbyt duży, każdy wydawał się być kusząca propozycją. W końcu zdecydował się:
- Czy ja w ogóle na to zasłużyłem? - dopytywał jeszcze pani Jadzi i w końcu wskazał palcem na Drittes Herrenhaus - ten wydaje się w porządku. Jak już się wprowadzę, może Pani wpaść na kawę.
- Czy ja w ogóle na to zasłużyłem? - dopytywał jeszcze pani Jadzi i w końcu wskazał palcem na Drittes Herrenhaus - ten wydaje się w porządku. Jak już się wprowadzę, może Pani wpaść na kawę.

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
-Panie Szanowny, ja to dałabym Panu i wszystkie! - wyszczerzyła się do Joachima pokazując niestaranne uszeregowane uzębienie.Joachim Cargalho pisze: ↑07 czerwca 2022, 11:09 Cargalho wertował katalog w tę i z powrotem, by znaleźć odpowiedni dworek dla siebie. Choć wybór nie był zbyt duży, każdy wydawał się być kusząca propozycją. W końcu zdecydował się:
-Pani Kochany, tu ma Pan klucz, a dokumenty to już listonosz dostarczy. Gdzieś mi się zawieruszyła pieczątka, którą oberhaupt mi zostawił. Wie Pan, teraz będę szukać godzinami, a za chwilę przerwa. - znów pokazała pełną "kolekcję" uzębienia.
Panie Kochanienki, jeszcze jednak sprawa. Dostałam informacje, że jakoś trza nazwać ten pałac po edelwajsku. To jak mam w dokumenty wpisać? Nie będzie przecież taki piękny dwór zwał sie "Trzecim".
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Ale żeś mi Pani dała zadanie teraz - podrapał się po głowie - ja to raczej jestem słaby w nazwy - zaśmiał się. po czym dodał - w takim razie lepiej zagrzej wody na kawę. Trochę tu posiedzimy.

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
A tej pieczątki, pomożesz Pan szukać? Jak tak, to najpierw kawa, herbata, mleko, kakao i dopiero później zaczniemy bawić się w szukano. - ząbki znów pokazały się w pełnej krasie.Joachim Cargalho pisze: ↑07 czerwca 2022, 11:27 - Ale żeś mi Pani dała zadanie teraz - podrapał się po głowie - ja to raczej jestem słaby w nazwy - zaśmiał się. po czym dodał - w takim razie lepiej zagrzej wody na kawę. Trochę tu posiedzimy.
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Przypominam wszystkim zasłużonym obywatelom, że aby uzyskać prywatne włości od Kotliny Edelweiss wystarczy wybrać parcelę wraz z zabudowaniami, a oberhaupt przyzna Wam ją dla Waszych potomnych.
Na razie dokonał tego tylko Herr Joachim Cargalho stając się w sumie pierwszym właścicielem ziemskich w historii Edelweiss.
Taką możliwość ma jednak jeszcze cała "rzesza" innych obywateli.
@Joachim Cargalho
@Femme Mystere @Isabella Swann
@Piotr Romanow @Albert Fryderyk de Espada
Na razie dokonał tego tylko Herr Joachim Cargalho stając się w sumie pierwszym właścicielem ziemskich w historii Edelweiss.
Taką możliwość ma jednak jeszcze cała "rzesza" innych obywateli.
@Joachim Cargalho
@Femme Mystere @Isabella Swann
@Piotr Romanow @Albert Fryderyk de Espada
- Femme Mystere • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Sprawa trochę się przeciągnęła, mogę odebrać swój dworek?
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum

Prawa Faktotum

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- A Pani Kochanienka to w jakiej sprawie? - zapytała jak zawsze czujna pani Jadwiga. - Jak po dworek Pani Kochanienka przyszła? Pierwsze to dane osobowe i takie inne pozwolenia poproszę. Później to chyba muszę wiedzieć który sobie Pani Kochanienka wybrała, prawda. Oj chciałabym być wróżką, ale nie było mi dane... - zamyśliła się i wyciągnęła rekę po dowód osobisty.Femme Mystere pisze: ↑30 czerwca 2022, 15:39 Sprawa trochę się przeciągnęła, mogę odebrać swój dworek?
- No dobrze już dobrze, to który sobie Pani Kochanienka życzy, panno,oj przepraszam pani tak młodo wygląda. - Spojrzała z uznaniem na datę urodzenia Frau Augentrost i wyciagnęła katalog z dostępnymi dworkami.