Właśnie stąd moja pewność o dużej krzywdzie, jeśli trafiłoby w człowieka.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑24 czerwca 2023, 13:44 Co do spadajacych odłamków, to nawet zwykła zapalniczka zrzucona z kilkuset metrów zrobi ci dziurę w głowie, prawda?
Edelweisski Wątek Kosmiczny
- Joachim Cargalho • Stempel
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Edelweisski Wątek Kosmiczny

- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Nawet piłka wyrzucona w górę na trzydzieści metrów. I weź teraz wyskocz w powietrze i zgraj ją koledze. Ja zawsze "wpuszczałem pierwszy" rywala.Joachim Cargalho pisze: ↑24 czerwca 2023, 13:45Właśnie stąd moja pewność o dużej krzywdzie, jeśli trafiłoby w człowieka.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑24 czerwca 2023, 13:44 Co do spadajacych odłamków, to nawet zwykła zapalniczka zrzucona z kilkuset metrów zrobi ci dziurę w głowie, prawda?
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
To ja wolałem stołek zakładać, jak podpadł mi w czasie meczu. Jak nie, to czekałem.Joachim Cargalho pisze: ↑24 czerwca 2023, 13:50 Głośne "Ja!!!" i można wziąć na stopę, bo się odsuwają.![]()
- Damiano Robingren • Stempel
- Chef-Raketenwerfer
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
A w mojej opinii odłamki w wielkości mniejszej niż 5 centymetrów szczególnie po wyhamowaniu atmosferycznym stanowią zerowe zagrożenie dla człowieka i zwierzątJoachim Cargalho pisze: ↑24 czerwca 2023, 13:38 Obstawiam jednak, że nawet mały odłamek spadający z dużą prędkością może wyrządzić dużą krzywdę, jeśli trafiłby w człowieka. Prawdopodobieństwo nie jest jednak tego zbyt duże.
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Chef-Raketenwerfer
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Nie po prostu każdy obiekt po wejściu i wyjściu z atmosfery jest na tyle spowolniony że nie stanowi większego zagrożenia chyba, że jest to półmetrowy obiektJoachim Cargalho pisze: ↑24 czerwca 2023, 15:42 Czyli gęstość atmosfery jest silniejsza od siły grawitacji?
- Chef-Raketenwerfer
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
A na Cosmo przelot chińskiej rakiety nad Polską
Niestety nie można liczyć na większą ilość artykułów w ciągu dnia bo jednoosobowa działalność w kilku projektach bywa wyczerpująca
Niestety nie można liczyć na większą ilość artykułów w ciągu dnia bo jednoosobowa działalność w kilku projektach bywa wyczerpująca
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
I tak jest dobrze!Damiano á-la-Triste pisze: ↑24 czerwca 2023, 22:42 Niestety nie można liczyć na większą ilość artykułów w ciągu dnia bo jednoosobowa działalność w kilku projektach bywa wyczerpująca![]()
Jeśli to traktować jako ciekawostki, takie krótkie notki są wystarczające!

- Chef-Raketenwerfer
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
No mnie to osobiście nie zadowalaJoachim Cargalho pisze: ↑25 czerwca 2023, 09:47 Jeśli to traktować jako ciekawostki, takie krótkie notki są wystarczające!![]()