Książę Persji nadaje!
- Femme Mystere • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Książę Persji nadaje!
Cóż mogę rzec, Herr @Jürgen Voller , piękna kobieta, cudowny taniec, wspaniały teledysk. 
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum
Nikt ważny
Prawa Faktotum
Nikt ważny

- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Mnie cieżko się odnieść do tego, bo uroda to kwestia gustu, taniec również. Teledysk pozostawia wiele do życzenia. Nie mniej pewnie miłe jest widzieć kogoś znajomego w internetach.Femme Mystere pisze: ↑30 sierpnia 2025, 00:28 Cóż mogę rzec, Herr @Jürgen Voller , piękna kobieta, cudowny taniec, wspaniały teledysk.![]()
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Herr Oberhaupt, moze duszenie swoimi włosami to dość ekscentryczny taniec, ale dziewczyna przecież ładna. Nie Pamela Anderson, wiadomo.
Prawa Faktotum
Nikt ważny
Prawa Faktotum
Nikt ważny

- Jürgen Voller • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
No i ma niebieskie oczy (potwierdzone info!)
A także również pewne zdolności lingwistyczne, bo potrafi powiedzieć Cześć po polsku (jam to, nie chwaląc się, sprawił!
W sumie, to ją zachęcałem do nauki tańca, więc pod pewnymi względami, jej brytyjski sukces, to mój sukces ( ja ją też namówiłem do zrobienia takiego filmiku kiedyś, a i przy okazji ma większe szanse na pozostanie na stałe w UK po studiach, bo po powrocie do IRI, to wiadomo: baciki na gołe plecyki za taniec, odkryte włosy bez hidżabu, a i może jakieś śpiewanie się trafi).
Z pierwowzorem Frau Voller coś mi ostatnio źle idzie, więc wiecie
Polityka otwartych drzwi jeśli chodzi o tą artystkę z UK
To tak jak mówił Barack Obama o paleniu marihuany: "Palić, ale się nie zaciągać" czy raczej: "Chcę na obiad drugie danie, a prawdopodobnie zupa będzie"
Oczywiście, co do pierwowzoru Setareh, to tyle się wydarzyło w te wakacje, że każdy by był zły i nie wszystko się kręci wokół mnie: zagraniczny egzamin medyczny nie doszedł do skutku, bo dwa dni przed Netanjahu zaczął polowanie na wyższych oficerów sił mundurowych, a była akurat w swoim mieście podczas bombardowań (jestem jednak dzieckiem przynajmniej wojen napoleońskich i termin powstanie czy wojna rewolucyjna doskonale rozumiem, czyli dowódca obrony przeciwlotniczej i rakietowej w mieście dostaje kulkę od własnych żołnierzy, a wojsko nie stawia oporu izraelskiemu lotnictwu, tylko przy jego pomocy atakuje budynki zajmowane przez mundurowych wiernych wobec ajatollachów i że bez wojny domowej czy rewolucji się nic nie zmieni!), wakacje w Helladzie też szlag trafił, bo pewnie nie dostała przez te wydarzenia wizy do Schengen tym razem!).
P.S Zaraz pewnie Ronon będzie analizował, czy takie przejęcie przez żołnierzy dużego miasta w ogóle było możliwe do przeprowadzenia. Jeszcze jedna rzecz, że większość Iranek i Irańczyków chce republiki, a nie monarchii, ale przecież Daud, który rządził Republiką Afganistanu po obaleniu monarchii w 1973 roku był członkiem rodziny królewskiej i rodzonym kuzynem ostatniego afgańskiego króla, albo taki Zog I, który przeszedł przez poszczególne szczeble władzy i był i premierem, później prezydentem i w końcu został królem Albanii w okresie międzywojennym, więc możliwości są!
P.S 2 Jesteśmy w Łodzi w ciężkim szoku, bo zginął w tych nalotach przypadkowo kuzyn męża Iranki, która w Łodzi zorganizowała wielki protest przeciwko ajatollachom po śmierci Mahsy Amini w połowie września 2022 roku...
Tylko czekam, żeby zobaczyć wielkie zamieszanie po śmierci tego starego dziada, ajatollacha Chamenei, bo taka okazja dla Wolnego Iranu do działania może się długo nie powtórzyć.
A także również pewne zdolności lingwistyczne, bo potrafi powiedzieć Cześć po polsku (jam to, nie chwaląc się, sprawił!
W sumie, to ją zachęcałem do nauki tańca, więc pod pewnymi względami, jej brytyjski sukces, to mój sukces ( ja ją też namówiłem do zrobienia takiego filmiku kiedyś, a i przy okazji ma większe szanse na pozostanie na stałe w UK po studiach, bo po powrocie do IRI, to wiadomo: baciki na gołe plecyki za taniec, odkryte włosy bez hidżabu, a i może jakieś śpiewanie się trafi).
Z pierwowzorem Frau Voller coś mi ostatnio źle idzie, więc wiecie
Polityka otwartych drzwi jeśli chodzi o tą artystkę z UK
To tak jak mówił Barack Obama o paleniu marihuany: "Palić, ale się nie zaciągać" czy raczej: "Chcę na obiad drugie danie, a prawdopodobnie zupa będzie"
Oczywiście, co do pierwowzoru Setareh, to tyle się wydarzyło w te wakacje, że każdy by był zły i nie wszystko się kręci wokół mnie: zagraniczny egzamin medyczny nie doszedł do skutku, bo dwa dni przed Netanjahu zaczął polowanie na wyższych oficerów sił mundurowych, a była akurat w swoim mieście podczas bombardowań (jestem jednak dzieckiem przynajmniej wojen napoleońskich i termin powstanie czy wojna rewolucyjna doskonale rozumiem, czyli dowódca obrony przeciwlotniczej i rakietowej w mieście dostaje kulkę od własnych żołnierzy, a wojsko nie stawia oporu izraelskiemu lotnictwu, tylko przy jego pomocy atakuje budynki zajmowane przez mundurowych wiernych wobec ajatollachów i że bez wojny domowej czy rewolucji się nic nie zmieni!), wakacje w Helladzie też szlag trafił, bo pewnie nie dostała przez te wydarzenia wizy do Schengen tym razem!).
P.S Zaraz pewnie Ronon będzie analizował, czy takie przejęcie przez żołnierzy dużego miasta w ogóle było możliwe do przeprowadzenia. Jeszcze jedna rzecz, że większość Iranek i Irańczyków chce republiki, a nie monarchii, ale przecież Daud, który rządził Republiką Afganistanu po obaleniu monarchii w 1973 roku był członkiem rodziny królewskiej i rodzonym kuzynem ostatniego afgańskiego króla, albo taki Zog I, który przeszedł przez poszczególne szczeble władzy i był i premierem, później prezydentem i w końcu został królem Albanii w okresie międzywojennym, więc możliwości są!
P.S 2 Jesteśmy w Łodzi w ciężkim szoku, bo zginął w tych nalotach przypadkowo kuzyn męża Iranki, która w Łodzi zorganizowała wielki protest przeciwko ajatollachom po śmierci Mahsy Amini w połowie września 2022 roku...
Tylko czekam, żeby zobaczyć wielkie zamieszanie po śmierci tego starego dziada, ajatollacha Chamenei, bo taka okazja dla Wolnego Iranu do działania może się długo nie powtórzyć.
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Bardzo złe wieści ze wschodniego Afganistanu, bo doszło tam do trzęsienia ziemi o magnitudzie 6,2 stopnia w skali Richtera i przynajmniej 800 osób zginęło, a 1500 osób zostało rannych... Ofiar może być niestety więcej... 
- Załączniki
-
- 20250901_134642.jpg (112.9 KiB) Przejrzano 217 razy
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Matko, co za nieszczęście. Przesyłam kondolencje!
Prawa Faktotum
Nikt ważny
Prawa Faktotum
Nikt ważny

-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Nilofar Ayoubi robi z Warszawy zbiórkę pieniędzy na pomoc, a pomaga jej jej siostra Wazhma, żyjąca na stałe w Bharat
Wiarygodne osoby, a ta pierwsza musiała uciekać z mężem i dziećmi z Afganistanu w połowie sierpnia 2021 roku, bo była na liście proskrypcyjnej talibów.
Oto link:
gofund.me/544dd7e8
Nie wiem dlaczego, ale musiałem ręcznie wpisywać link z pamięci, bo nie chciało się skopiować dla Edki
Wiarygodne osoby, a ta pierwsza musiała uciekać z mężem i dziećmi z Afganistanu w połowie sierpnia 2021 roku, bo była na liście proskrypcyjnej talibów.
Oto link:
gofund.me/544dd7e8
Nie wiem dlaczego, ale musiałem ręcznie wpisywać link z pamięci, bo nie chciało się skopiować dla Edki
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
A bybyś w stanie przygotować jakąś serię informacyjną z lat powiedzmy 1925-1935 co się działo w tym czasie na perskich ziemiach? Nie musi to być tylko polityka, może kultura, rozrywka etc.Jürgen Voller pisze: ↑01 września 2025, 19:07 Nilofar Ayoubi robi z Warszawy zbiórkę pieniędzy na pomoc, a pomaga jej jej siostra Wazhma, żyjąca na stałe w Bharat![]()
Oto link:
gofund.me/544dd7e8
Nie wiem dlaczego, ale musiałem ręcznie wpisywać link z pamięci, bo nie chciało się skopiować dla Edki![]()
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
A może być Królestwo Afganistanu, bo akurat mam pewną książkę o wizycie afgańskiego króla w Europie, w tym w II RP? 
Zła wiadomość jest taka, że czytam ostatnio Primitive War (świetna książka, bo to takie pomieszanie Parku Jurajskiego z filmem Jądro ciemności czy Plutonem)
Zła wiadomość jest taka, że czytam ostatnio Primitive War (świetna książka, bo to takie pomieszanie Parku Jurajskiego z filmem Jądro ciemności czy Plutonem)
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Jasne, że może być o Afganistanie! A i recenzję książki również!Jürgen Voller pisze: ↑01 września 2025, 21:05 A może być Królestwo Afganistanu, bo akurat mam pewną książkę o wizycie afgańskiego króla w Europie, w tym w II RP?
Zła wiadomość jest taka, że czytam ostatnio Primitive War (świetna książka, bo to takie pomieszanie Parku Jurajskiego z filmem Jądro ciemności czy Plutonem)![]()