Edelweisski Wątek Kosmiczny
- Damiano Robingren • Stempel
- Chef-Raketenwerfer
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Edelweisski Wątek Kosmiczny
ISRO udostępniło właśnie piękne ujęcia z Chandrayaana 3, który przelatuje aktualnie nad powierzchnią Księżyca!
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Świetna wiadomość, filmik pozostawia oczywiście wiele do życzenia. W warunkach domowych możemy taki zrobić.Damiano á-la-Triste pisze: ↑22 sierpnia 2023, 12:09 ISRO udostępniło właśnie piękne ujęcia z Chandrayaana 3, który przelatuje aktualnie nad powierzchnią Księżyca!
- Chef-Raketenwerfer
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Ale ja wiem, że Twój Iphone robi lepsze zdjęciaHeinz-Werner Grüner pisze: ↑22 sierpnia 2023, 16:53Świetna wiadomość, filmik pozostawia oczywiście wiele do życzenia.Damiano á-la-Triste pisze: ↑22 sierpnia 2023, 12:09 ISRO udostępniło właśnie piękne ujęcia z Chandrayaana 3, który przelatuje aktualnie nad powierzchnią Księżyca!
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Mój iphone nie robi zdjęć bo to służbowy, rzadko potrzebuję fotek, ale za to prywatny japończyk! Miażdzy system.Damiano á-la-Triste pisze: ↑22 sierpnia 2023, 22:25Ale ja wiem, że Twój Iphone robi lepsze zdjęciaHeinz-Werner Grüner pisze: ↑22 sierpnia 2023, 16:53Świetna wiadomość, filmik pozostawia oczywiście wiele do życzenia.Damiano á-la-Triste pisze: ↑22 sierpnia 2023, 12:09 ISRO udostępniło właśnie piękne ujęcia z Chandrayaana 3, który przelatuje aktualnie nad powierzchnią Księżyca!
![]()
- Chef-Raketenwerfer
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Przypominam tylko że nadal mówimy o Indyjskim lądowniku wartym jakieś 90 milionów dolarówHeinz-Werner Grüner pisze: ↑22 sierpnia 2023, 22:37Mój iphone nie robi zdjęć bo to służbowy, rzadko potrzebuję fotek, ale za to prywatny japończyk! Miażdzy system.Damiano á-la-Triste pisze: ↑22 sierpnia 2023, 22:25Ale ja wiem, że Twój Iphone robi lepsze zdjęciaHeinz-Werner Grüner pisze: ↑22 sierpnia 2023, 16:53
Świetna wiadomość, filmik pozostawia oczywiście wiele do życzenia.![]()
![]()
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Ok.. Czyli, że co - mają 90 milionow, ale jednak technologia jeszcze nie pozwala na lepszej jakości zdjecia, czy to jakiś psztyczek w ich kierunku.Damiano á-la-Triste pisze: ↑22 sierpnia 2023, 22:56Przypominam tylko że nadal mówimy o Indyjskim lądowniku wartym jakieś 90 milionów dolarówHeinz-Werner Grüner pisze: ↑22 sierpnia 2023, 22:37Mój iphone nie robi zdjęć bo to służbowy, rzadko potrzebuję fotek, ale za to prywatny japończyk! Miażdzy system.![]()
![]()
Nie żebym sie czepiał, rozumiem, że odległość jest spora, to wszak ksieżyc! Natomiast zadziwiające jest to, że taki filmik dałoby się nagrać w scenerii zakonu sióstr, gdzie eksponaty wykonałyby wszystkie służebniczki.
- Chef-Raketenwerfer
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Ponieważ pieniądze ładuje się w materiały naukowe, a nie w kamery (No chyba że jesteś SpaceX i stać Cię na to)Heinz-Werner Grüner pisze: ↑22 sierpnia 2023, 23:28Ok.. Czyli, że co - mają 90 milionow, ale jednak technologia jeszcze nie pozwala na lepszej jakości zdjeciaDamiano á-la-Triste pisze: ↑22 sierpnia 2023, 22:56Przypominam tylko że nadal mówimy o Indyjskim lądowniku wartym jakieś 90 milionów dolarówHeinz-Werner Grüner pisze: ↑22 sierpnia 2023, 22:37
Mój iphone nie robi zdjęć bo to służbowy, rzadko potrzebuję fotek, ale za to prywatny japończyk! Miażdzy system.![]()
![]()
No nie wiem czy by się dało bo na moje oko jest to bardzo dobrze nagrany materiał idealnie pokazujący to wielkie wydarzenie jakim jest lądowanie Chandrayaana 3 na powierzchni Księżyca (a tak w ogóle to zapraszam na streama z tego bo lądowanie jest już za 2 godziny)Heinz-Werner Grüner pisze: ↑22 sierpnia 2023, 22:37 Nie żebym sie czepiał, rozumiem, że odległość jest spora, to wszak ksieżyc! Natomiast zadziwiające jest to, że taki filmik dałoby się nagrać w scenerii zakonu sióstr, gdzie eksponaty wykonałyby wszystkie służebniczki.![]()
- Joachim Cargalho • Stempel
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
No i Indie wylądowały na księżycu. Co to oznacza dla całego wyścigu kosmicznego?

- Chef-Raketenwerfer
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Tyle, że ujrzymy niesamowitą powierzchnię Księżyca no a do wielu prac naukowych, które powstaną w przeciągu kilku najbliższych miesięcy dołączą materiały z ChandrayaanaJoachim Cargalho pisze: ↑23 sierpnia 2023, 14:56 No i Indie wylądowały na księżycu. Co to oznacza dla całego wyścigu kosmicznego?
- Joachim Cargalho • Stempel
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
To chyba 4 kraj, który tego dokonał, prawda?
Gdybyś miał. Obstawiać kto będzie następny, to kogo byś wytypował?
Gdybyś miał. Obstawiać kto będzie następny, to kogo byś wytypował?