Myślisz? A ja wręcz odwrotnie. Ja myślę, że nasze prawnuki to będą świadkami "pierdutnięcia". Świat się cofnie w rozwoju. Wojny, głód, katastrofy, kryzysy ekonomiczne etc. mogą mieć spory wpływ na dalsze życie na ziemi i "cofnięcie się" w rozwoju.Damiano á-la-Triste pisze: ↑09 września 2023, 22:02
I teraz wyobraźcie sobie, że nasze wnuki i przyszłe pokolenia będą odwiedzać Marsa Starshipem podczas kilkutygodniowej podróży![]()
Edelweisski Wątek Kosmiczny
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Edelweisski Wątek Kosmiczny
- Damiano Robingren • Stempel
- Chef-Raketenwerfer
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Dlatego trzeba wylądować na MarsieHeinz-Werner Grüner pisze: ↑09 września 2023, 22:23Myślisz? A ja wręcz odwrotnie. Ja myślę, że nasze prawnuki to będą świadkami "pierdutnięcia". Świat się cofnie w rozwoju. Wojny, głód, katastrofy, kryzysy ekonomiczne etc. mogą mieć spory wpływ na dalsze życie na ziemi i "cofnięcie się" w rozwoju.Damiano á-la-Triste pisze: ↑09 września 2023, 22:02
I teraz wyobraźcie sobie, że nasze wnuki i przyszłe pokolenia będą odwiedzać Marsa Starshipem podczas kilkutygodniowej podróży![]()
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Nie wiem czy to coś pomożeDamiano á-la-Triste pisze: ↑09 września 2023, 22:34Dlatego trzeba wylądować na MarsieHeinz-Werner Grüner pisze: ↑09 września 2023, 22:23Myślisz? A ja wręcz odwrotnie. Ja myślę, że nasze prawnuki to będą świadkami "pierdutnięcia". Świat się cofnie w rozwoju. Wojny, głód, katastrofy, kryzysy ekonomiczne etc. mogą mieć spory wpływ na dalsze życie na ziemi i "cofnięcie się" w rozwoju.Damiano á-la-Triste pisze: ↑09 września 2023, 22:02
![]()
- Chef-Raketenwerfer
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Raczej pomoże, ponieważ Marsa nie da się zniszczyć tak szybko i w takim krótkim czasie jak ZiemięHeinz-Werner Grüner pisze: ↑09 września 2023, 22:37Nie wiem czy to coś pomożeDamiano á-la-Triste pisze: ↑09 września 2023, 22:34Dlatego trzeba wylądować na MarsieHeinz-Werner Grüner pisze: ↑09 września 2023, 22:23
Myślisz? A ja wręcz odwrotnie. Ja myślę, że nasze prawnuki to będą świadkami "pierdutnięcia". Świat się cofnie w rozwoju. Wojny, głód, katastrofy, kryzysy ekonomiczne etc. mogą mieć spory wpływ na dalsze życie na ziemi i "cofnięcie się" w rozwoju.![]()
![]()
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Tylko czy zdążą wylecieć...Damiano á-la-Triste pisze: ↑09 września 2023, 22:42Raczej pomoże, ponieważ Marsa nie da się zniszczyć tak szybko i w takim krótkim czasie jak Ziemię![]()
- Chef-Raketenwerfer
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
No ze Starshipem raczej się udaHeinz-Werner Grüner pisze: ↑09 września 2023, 22:50Tylko czy zdążą wylecieć...Damiano á-la-Triste pisze: ↑09 września 2023, 22:42Raczej pomoże, ponieważ Marsa nie da się zniszczyć tak szybko i w takim krótkim czasie jak Ziemię![]()
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Dobrze powiedziane. "raczej", ale nikt nie ma gwarancji.Damiano á-la-Triste pisze: ↑09 września 2023, 22:56No ze Starshipem raczej się udaHeinz-Werner Grüner pisze: ↑09 września 2023, 22:50Tylko czy zdążą wylecieć...Damiano á-la-Triste pisze: ↑09 września 2023, 22:42
Raczej pomoże, ponieważ Marsa nie da się zniszczyć tak szybko i w takim krótkim czasie jak Ziemię![]()
![]()
- Jürgen Voller • Stempel
- Prinz von Persien
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Miejmy nadzieję, że się uda 

Osobiście, to jestem za 50:50 z tym Marsem, bo mamy do czynienia z Cold War 2.0, kryzysem klimatycznym, wynikającym z tegoż kryzysem rolniczym (kawał żyznego kiedyś półksiężyca w Azji Południowo-Zachodniej+ Egipt i wiele krajów Afryki nie jest się w stanie samodzielnie wyżywić i utrzymuje się tylko dzięki dostawom zboża z Ukrainy oraz Rosji Putina), a dodajmy do tego jeszcze niestabilną sytuację i wojny w wielu krajach Afryki oraz Azji i wynikające z tego ucieczki całych społeczeństw nie mogących być pewnymi mienia i życia w kierunku Europy, gdzie nie są przyjmowani zbyt życzliwie,to wyjdzie nam niezłe pandemonium, które wystąpiło naraz...
Nec Hercules contra plures
Osobiście, to jestem za 50:50 z tym Marsem, bo mamy do czynienia z Cold War 2.0, kryzysem klimatycznym, wynikającym z tegoż kryzysem rolniczym (kawał żyznego kiedyś półksiężyca w Azji Południowo-Zachodniej+ Egipt i wiele krajów Afryki nie jest się w stanie samodzielnie wyżywić i utrzymuje się tylko dzięki dostawom zboża z Ukrainy oraz Rosji Putina), a dodajmy do tego jeszcze niestabilną sytuację i wojny w wielu krajach Afryki oraz Azji i wynikające z tego ucieczki całych społeczeństw nie mogących być pewnymi mienia i życia w kierunku Europy, gdzie nie są przyjmowani zbyt życzliwie,to wyjdzie nam niezłe pandemonium, które wystąpiło naraz...
Nec Hercules contra plures
- Chef-Raketenwerfer
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Chef-Raketenwerfer
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL