Czyli widać jaką ignorancją się wykazałam na dzień dobry! Jeśli chodzi o temat kosmosu nigdy jakoś specjalnie się tym nie zajmowałam, poza zagadnieniem zorzy polarnej, którą miałam okazję podziwiać.Damiano á-la-Triste pisze: ↑21 września 2023, 15:03Bardzo mnie to cieszy!Isabella Swann pisze: ↑21 września 2023, 11:23 Ogólnie coraz częściej z zainteresowaniem tutaj zaglądam.![]()
Moją też nie, ponieważ opisuje najnowsze wiadomości ze świata kosmonautykiIsabella Swann pisze: ↑21 września 2023, 11:23 Choć galaktyka jakoś nigdy moją ulubioną dziedziną nie była![]()
Edelweisski Wątek Kosmiczny
- Isabella M. Neumann-Swann • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Edelweisski Wątek Kosmiczny
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]

- Damiano Robingren • Stempel
- Chef-Raketenwerfer
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Zawsze coś!Isabella Swann pisze: ↑21 września 2023, 19:32Czyli widać jaką ignorancją się wykazałam na dzień dobry! Jeśli chodzi o temat kosmosu nigdy jakoś specjalnie się tym nie zajmowałam, poza zagadnieniem zorzy polarnej, którą miałam okazję podziwiać.Damiano á-la-Triste pisze: ↑21 września 2023, 15:03Bardzo mnie to cieszy!Isabella Swann pisze: ↑21 września 2023, 11:23 Ogólnie coraz częściej z zainteresowaniem tutaj zaglądam.![]()
Moją też nie, ponieważ opisuje najnowsze wiadomości ze świata kosmonautykiIsabella Swann pisze: ↑21 września 2023, 11:23 Choć galaktyka jakoś nigdy moją ulubioną dziedziną nie była![]()
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Nawet jeśli była to nazwa niestety nie zapadła mi w pamięć w ogóle.Damiano á-la-Triste pisze: ↑20 września 2023, 22:22No akurat DART to była bardzo głośna misjaHeinz-Werner Grüner pisze: ↑20 września 2023, 19:22 Asteroida Dimprphos, pierwsze słyszę, albo coś znów przeoczylem.![]()
![]()
- Chef-Raketenwerfer
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Ah, rozumiem czasem też tak mamHeinz-Werner Grüner pisze: ↑21 września 2023, 20:28Nawet jeśli była to nazwa niestety nie zapadła mi w pamięć w ogóle.Damiano á-la-Triste pisze: ↑20 września 2023, 22:22No akurat DART to była bardzo głośna misjaHeinz-Werner Grüner pisze: ↑20 września 2023, 19:22 Asteroida Dimprphos, pierwsze słyszę, albo coś znów przeoczylem.![]()
![]()
![]()
- Chef-Raketenwerfer
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
NAJSZYBSZE CODZIENNE WIADOMOŚCI KOSMICZNE
Plejek, co to za wątek bez Starshipa?! No to tak: US Fish and Wildlife jeszcze nie rozpoczęła formalnej oceny SpaceX po pierwszym locie Starshipa w kwietniu, co zdecydowanie spowoduje opóźnienia kolejnego lotu o kilka miesięcy... Agencja musi przeanalizować plany SpaceX dotyczące uruchamiania systemu zraszania wodą podczas kolejnego startu Starshipa, a ten proces może trwać od 30, do 135 dni co najgorsze proces tej oceny jeszcze oficjalnie się nie rozpoczął, co może dodatkowo opóźnić plany SpaceX dotyczące drugiego lotu Starshipa. Co najgorsze FAA również nie może wydać nowej licencji firmie SpaceX, dopóki konsultacje z FWS nie zostaną zakończone...
No coś ewidentnie tam grzebią przy tym Boosterze 9...
No coś ewidentnie tam grzebią przy tym Boosterze 9...Jeśli uda się tego roku wystartować, to będzie dobrze, ponieważ coraz mniej zostaje z pierwszego stacka Boostera 9 i Shipa 25. Możliwe też, że opóźnienia destackowania (aktualnie przebywającego na OLM) - Boostera 9 są spowodowane przez przeprowadzenie pewnych prac w jego zbiornikach. No na ten moment wydaje się, że SpaceX korzysta z każdej chwili, aby znaleźć wszystkie możliwe usterki, by zwiększyć szanse na udany lot...
- Chef-Raketenwerfer
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Tak na marginesie powiem, że jednoosobowy zespół pracujący nad Śledzikiem stwierdził, że trzeba zastąpić emotki obrazkami przez co znacznie dłużej będę robić całą apkę, no ale myślę, że efekty będą tego warte 
A dlaczego? Bo na testowym chromium nie renderują się emotki XD
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Pomógłbym, ale nie umiem.Damiano á-la-Triste pisze: ↑22 września 2023, 15:17 Tak na marginesie powiem, że jednoosobowy zespół pracujący nad Śledzikiem stwierdził, że trzeba zastąpić emotki obrazkami przez co znacznie dłużej będę robić całą apkę, no ale myślę, że efekty będą tego warte
- Chef-Raketenwerfer
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Sam sobie pomogłem, niewielkie opóźnienie, a trochę zabawy nie zaszkodziHeinz-Werner Grüner pisze: ↑22 września 2023, 20:11Pomógłbym, ale nie umiem.Damiano á-la-Triste pisze: ↑22 września 2023, 15:17 Tak na marginesie powiem, że jednoosobowy zespół pracujący nad Śledzikiem stwierdził, że trzeba zastąpić emotki obrazkami przez co znacznie dłużej będę robić całą apkę, no ale myślę, że efekty będą tego warte
A dlaczego? Bo na testowym chromium nie renderują się emotki XD![]()
- Chef-Raketenwerfer
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Przepraszam za wczorajszy brak newsów, ale choroba nie wybiera
Przez wczorajszą noc ISRO podejmowało intensywne wysiłki, aby móc ustanowić solidną linię komunikacji z lądownikiem Vikram, jak i łazikiem Pragyan, które aktualnie znajdują się na Księżycu dzięki misji Chandrayaan-3. Komunikacja ma określić ich aktualny stan po kilkudniowym przebywaniu w stanie hibernacji.
Lądownik Vikram na powierzchni Księżyca
Lądownik Vikram na powierzchni KsiężycaNiestety na ten moment nie udało się wykryć żadnych sygnałów pochodzących od któregokolwiek z tych robotów... Pomimo wczorajszych niepowodzeń próby komunikacji będą kontynuowane także dzisiaj po kilku godzinach odpoczynku dla pracowników ISRO.
- Femme Mystere • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Jak mnie to wkurza, że w naszych wiadomościach w Polsce wciąż tylko walki polutyczne i żadnych ciekawych faktów ze świata i świata nauki. Człowiek nawet nie wie, że na księżycu są jakieś łaziki i lądowniki.
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum

Prawa Faktotum