Stwórzmy razem mikronacyjny system motosportu (2)
Regulamin forum
- Damiano Robingren • Stempel
- Chef-Raketenwerfer
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Stwórzmy razem mikronacyjny system motosportu (2)
Przenoszę dyskusję z kochanego BRD do Edelweiss bo temat mikronacyjnego systemu motosportu trochę utknął, a wydaje się zbyt dobry, żeby go porzucić. W skrócie chodzi o stworzenie czegoś na wzór ligi wyścigowej, najlepiej w formacie Grand Prix z regularnymi wyścigami na różnych torach, ale tak żeby odróżniłć go od tego wszystkiego, co już było robione (zwłaszcza żeby nie skończyło jako kolejna wariacja RMAW).
Podczas pierwszej dyskusji oojawiły się różne kierunki od czystej zręcznościówki czyli faktyczne "prowadzenie" bolidem i wyrabianie się w określonym czasie, przez system managerski oparty na zarządzaniu zespołem, aż po coś pomiędzy. Fajnie by było żeby ta idea nie opierała się na gotowych grach typu Assetto Corsa czy Gran Turismo, tylko żebym mógł zakodować własny, dedykowany system w którym tor i zasady można by dostosowywać pod potrzeby sezonu czy konkretnej serii. Problemem pozostaje jednak to, jak pogodzić dostępność (w sensie żeby każdy mógł wejść bez wydawania realnej kasy i instalowania ciężkich rzeczy na kompie) z faktyczną grywalnością oraz tym, żeby projekt nie zdechł po dwóch tygodniach...
Pomożecie to sensownie przedyskutować, co nie?
Podczas pierwszej dyskusji oojawiły się różne kierunki od czystej zręcznościówki czyli faktyczne "prowadzenie" bolidem i wyrabianie się w określonym czasie, przez system managerski oparty na zarządzaniu zespołem, aż po coś pomiędzy. Fajnie by było żeby ta idea nie opierała się na gotowych grach typu Assetto Corsa czy Gran Turismo, tylko żebym mógł zakodować własny, dedykowany system w którym tor i zasady można by dostosowywać pod potrzeby sezonu czy konkretnej serii. Problemem pozostaje jednak to, jak pogodzić dostępność (w sensie żeby każdy mógł wejść bez wydawania realnej kasy i instalowania ciężkich rzeczy na kompie) z faktyczną grywalnością oraz tym, żeby projekt nie zdechł po dwóch tygodniach...
Pomożecie to sensownie przedyskutować, co nie?
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Stwórzmy razem mikronacyjny system motosportu (2)
Herr @Damiano Robingren na kiedy w ogóle planujesz projekt w wersji "alfa"?
- Chef-Raketenwerfer
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
yyyy do gp monako powinna już taka byćHeinz-Werner Grüner pisze: ↑12 maja 2026, 21:24 Herr @Damiano Robingren na kiedy w ogóle planujesz projekt w wersji "alfa"?
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
A ja akurat tak czekam na GP Monako. Umówmy się może, że po, co?Damiano Robingren pisze: ↑12 maja 2026, 21:51yyyy do gp monako powinna już taka byćHeinz-Werner Grüner pisze: ↑12 maja 2026, 21:24 Herr @Damiano Robingren na kiedy w ogóle planujesz projekt w wersji "alfa"?
- Chef-Raketenwerfer
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
no umówić się zawsze można pozostaje kwestia realizacjiHeinz-Werner Grüner pisze: ↑12 maja 2026, 22:07A ja akurat tak czekam na GP Monako. Umówmy się może, że po, co?Damiano Robingren pisze: ↑12 maja 2026, 21:51yyyy do gp monako powinna już taka byćHeinz-Werner Grüner pisze: ↑12 maja 2026, 21:24 Herr @Damiano Robingren na kiedy w ogóle planujesz projekt w wersji "alfa"?![]()
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Z drugiej strony, "Stary Oberhaupt" zawsze może sobie pisać, a artyści zrobią swoje, prawda?Damiano Robingren pisze: ↑12 maja 2026, 22:08no umówić się zawsze można pozostaje kwestia realizacjiHeinz-Werner Grüner pisze: ↑12 maja 2026, 22:07A ja akurat tak czekam na GP Monako. Umówmy się może, że po, co?![]()
- Chef-Raketenwerfer
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
jo, dokładnie takHeinz-Werner Grüner pisze: ↑12 maja 2026, 22:24Z drugiej strony, "Stary Oberhaupt" zawsze może sobie pisać, a artyści zrobią swoje, prawda?Damiano Robingren pisze: ↑12 maja 2026, 22:08no umówić się zawsze można pozostaje kwestia realizacjiHeinz-Werner Grüner pisze: ↑12 maja 2026, 22:07
A ja akurat tak czekam na GP Monako. Umówmy się może, że po, co?![]()
![]()
![]()
- Albert Fryderyk de Espada • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Damiano Robingren pisze: ↑12 maja 2026, 22:40jo, dokładnie takHeinz-Werner Grüner pisze: ↑12 maja 2026, 22:24Z drugiej strony, "Stary Oberhaupt" zawsze może sobie pisać, a artyści zrobią swoje, prawda?Damiano Robingren pisze: ↑12 maja 2026, 22:08
no umówić się zawsze można pozostaje kwestia realizacji![]()
![]()
Podejście trochę jak moje do magisterki, czytaj 3-4 miesiące wmawiania sobie że trzeba coś zrobić a potem w kilka dni pisanie wszystkiego po nocach.
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Chef-Raketenwerfer
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
ja jestem ten no najsłowniejszy obywatel co nie
- Chef-Raketenwerfer
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Najwiekszy czadmen w tym kraju znowu daje czad XDDDDD