Ognisko pełne uśmiechu...

Już w środku nocy lokalni wytwórcy rozpoczęli rozkładać swoje towary. Wśród nich te największe przedsiębiorstwa, lecz dało się też dojrzeć tych małych.
Nie mogło więc zabraknąć tych wszystkich wspaniałych przysmaków. Skosztuj i przekonaj się sam!
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Ognisko pełne uśmiechu...

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Drodzy Obywatele,
Szanowni Goście,
Na koniec przejdźmy do rzeczy najważniejszej dla szarotkowego społeczeństwa. W obecności Was wszystkich pragnę złożyć przyrzeczenia wierności i pełnego oddania ludowi Edelweiss i zgodnie z ich wolą podpisać dokument potwierdzający, że władzę zwierzchnią nad tymi ziemiami, otoczonymi ze wszystkich stron wysokimi górami oddają mi pod władanie. Czyniąc to kładą na moje barki ogromną odpowiedzialność za swoje losy. Ja jednak chciałbym zapewnić każdego obywatela, ale i gości naszych, że Edelweiss będzie stało, dopóki jedność pomiędzy nami będzie. A jak już trafi się jakaś przeciwność losu to poradzimy sobie z nią bez problemów.

Na twarzy Heinza-Wernera Grünera pojawiło się skupienie i powaga...

-Proszę o przygotowanie… - wyrzucił cicho z siebie...

Dostojnym krokiem przedstawiciele ludu Szarotkowej Kotliny, Frau Lieselotte Augentrost, w towarzystwie Herr Leszka Ebe-Grünera i Herr Erwina von Beckendorffa wniosła zwitek dokumentów, po czym dostojnie otwarła i przeczytała Proklamację Suwerenności i Przekazania Władzy Zwierzchniej.

Następnie Herr Oberhaupt przeczytał Uwierzytelnienie i wydeklamował Przyrzeczenie
Obrazek
Po tych oto słowach zwrócił się do wszystkich o powstanie.
Po chwili skromna orkiestra zaintonowała hymn Edelweiss…
"EDELWEISS, EDELWEISS"*
André Rieu / Johann Strauss Orchestra - "Edelweiss"
*Link dzięki uprzejmości J.Cargalho
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Dodam, że obrazki i linki są z ostatniego posta są klikalne. :D
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Femme Mystere »

Lieselotte powstała do hymnu...
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum
Horst Dummkopf-Anführer

ODZNACZENIA

Post autor: Horst Dummkopf-Anführer »

Gdyby ktoś chciał podziękować... Nie krępujcie się... :D
dziękuję
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Femme Mystere pisze: 15 marca 2022, 22:56 Lieselotte powstała do hymnu...
A Heinz jakoś się nie mógł skupić widząc obcisłą sukienkę w kolorowej tonacji tuż przed nim...

Horst Dummkopf-Anführer pisze: 15 marca 2022, 22:57
Gdyby ktoś chciał podziękować... Nie krępujcie się... :D
dziękuję
A ja za ten post! :D
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Jeśli chodzi o "część oficjalną" to by było na tyle... Dziękowałem już dzisiaj wielkrotnie zatem napiszę...raz jeszcze - Dzięki, że jesteście...
A teraz bawimy się!!! Kto jak umie i kto co lubi!

https://www.youtube.com/watch?v=rlmR1YV ... ulOneDance
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Sophie Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Sophie »

Sophie ściągnęła futro i podeszła do @Heinz-Werner Grüner.
-Dziękuję bardzo za medal.- pidziękowała po czym udała się w celu szukania dobrej zabawy
Obrazek
/-/Sophie Susanne Cargalho
Dumna obywatelka Kotliny
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Sophie pisze: 15 marca 2022, 23:24 Sophie ściągnęła futro i podeszła do @Heinz-Werner Grüner.
-Dziękuję bardzo za medal.- pidziękowała po czym udała się w celu szukania dobrej zabawy
Obrazek
Grüner nie mógł stać obok. Dzisiaj konieczne było zabawianie każdego gościa, a jeśli w dodatku była to prawdziwie urocza młoda dama, to tym bardziej było to przyjemne.
Orkiestra gramy! - wykrzyczał i poprosił Frau Sophie do tańca...
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Joachim Cargalho »

Gdy już kurz wzniesiony przez tupot butów wszystkich tańczących opadł, a atmosfera chwilowo wróciła do normalności, Cargalho chciał wykorzystać chwilę, by dołożyć swoje trzy grosze.

Większość zgromadzonych ponownie rozsiadła się wokół ognisk, a w tle dało się słyszeć dźwięk gitary i śpiewu, który ktoś cicho intonował.

Moi Drodzy - zaczął, próbując zdobyć uwagę otaczających go osób. Nie miał w zwyczaju przemawiać do tłumów, ale uwielbiał rozmawiać, ze wszystkimi, którymi obcował na co dzień.

...jestem szczęśliwy, że spędzamy ten czas tutaj wspólnie, a Wasza obecność jest wspaniałą nagrodą za chwile poświęcone na przygotowania zabawy.

Będąc w górach, ciężko jest utrzymać emocje na wodzy. Mogłoby się wydawać, że to idealna okazja, do medytacji i przemyśleń. Jednak gdy w głowie wiruje tysiące myśli, ciężko to wszystko uporządkować. Samotna wędrówka jest trudnym sprawdzianem.

Będąc tam, ciągle zastanawiałem się co będzie po powrocie, bo trafiając do Edelweiss prawie nie znałem nikogo Was i nadal jesteście dla mnie zagadką.
Chcąc mieć wewnętrzne przekonanie, że moje miejsce jest właśnie tutaj, postawiłem przed sobą zadanie zdobycia szarotki, a schodząc z gór byłem oszołomiony, że udało mi się tego dokonać.

Z dumą przyjmuję wszystkie odznaczenia, choć z pokorą muszę przyznać, że tylko wykonywałem powierzone mi zadanie. Największą nobilitacją jednak jest przyznane mi obywatelstwo! Jestem przekonany, że obywatelem nie można zostać kiedy się chce - obywatelem można się stać wyłącznie kiedy chcą Ciebie.

Dziękuję Wam zatem za przyjęcie do tego fantastycznego grona. Wszystkim mieszkańcom Edelweiss dziękuję za przyjęcie mnie do grupy Edli, zaś gościom pragnę podziękować za przyjęcie mnie do grona obywateli Mikroświata
- i patrząc na zgromadzonych gości rzekł - bez Was, nie byłoby powodów, by cokolwiek tworzyć - a odwracając się w kierunku mieszkańców Edelweiss dopowiedział - bez Was nie byłoby szans na tworzenie czegokolwiek.
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

"Jestem przekonany, że obywatelem nie można zostać kiedy się chce - obywatelem można się stać wyłącznie kiedy chcą Ciebie."

Wzruszyłem się...
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
ODPOWIEDZ

Wróć do „Jarmark z okazji Schmelzfest 1922”