Ognisko pełne uśmiechu...
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Ognisko pełne uśmiechu...
Same przygotowania do rozpoczęcia imprezy nie były łatwe, ale przyznam szczerze, że tak jak wspomniana Ma’am Lieselotte wzięła na siebie część Lawiny, tak Pan Joachim brylował podczas planowania Schmelzfest, jako całości. To dzięki jego pomysłowości, kto chciał usłyszał, ale i zobaczył pełne ciekawostek historię o naszej Kotlinie (muszę się przyzwyczajać, że to kotlina, nie dolina.
). Naprawdę byłem pod wrażeniem jego zaangażowania, mając czasem wrażenie, że oboje wspomniani obywatele Szarotkowej Krainy radzą sobie w całym przedsięwzięciu o pięć klas lepiej ode mnie. Ja w zasadzie byłem piątym kołem u wozu. 
- Joachim Cargalho • Stempel
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Zgromadzeni ludzie dokładnie słuchali słów Oberhaupta, a gdy zaczął wspominać o Frau Augentrost, wszyscy zaczęli się rozglądać, by odnaleźć ją w tłumie. Nie było to zbyt trudne, gdyż wyróżniała się jaskrawą suknią prosto z samundyjskiego domu mody. Wszyscy zaczęli ją oklaskiwać i wiwatować!

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
-Na tę chwilę tyle ode mnie. Jestem z Wami, ale posłuchajmy co nasi goście mają do powiedzenia. Co o nas sądzą, czy nas wspierają... - Oberhaupt odsunął się od mikrofonu i zaczął klaskać...
Na scenę weszła pierwsza z osób...
Na scenę weszła pierwsza z osób...
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Brawo! Brawo! - krzyczeli zebrani. Dało się wyczuć podniosłość atmosfery i wielką nadzieję mieszkańców na wspaniały czas, który właśnie nastaje w Krainie.

- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Wolny mikrofon to nie lada gratka dla rozochoconych oratorów Edelweiss. Pewnie wielu z nich mogłoby teraz wykrzyczeć swoje racje, wskazać problemy, czy też prawić o teoriach spiskowych. Dziś jednak wszyscy mówili w jednym tonie. Na scenę wypchnięto więc artystę, który miał rozbawić tłum!
https://www.youtube.com/watch?v=E1IOO5w ... smusikFan2
https://www.youtube.com/watch?v=E1IOO5w ... smusikFan2

- Femme Mystere • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Gdy Oberhaupt wspomniał o niej, skinęła tylko głową skromnie, puszczając oczko do niego.
- Pani @Isabella Swann, w naszej dolinie jest jak w raju, nie wypada narzekać. Mogłabym tylko zasugerować, że gdyby Pani chciała zawitać do nas na dłużej, mogłabym ... - ściszyłą głos i szepnęła jej do ucha - ... załatwić Pani pobyt w samym Zielonym Dworku. Tak po znajomości.
- Pani @Isabella Swann, w naszej dolinie jest jak w raju, nie wypada narzekać. Mogłabym tylko zasugerować, że gdyby Pani chciała zawitać do nas na dłużej, mogłabym ... - ściszyłą głos i szepnęła jej do ucha - ... załatwić Pani pobyt w samym Zielonym Dworku. Tak po znajomości.
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum

Prawa Faktotum

- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Wszyscy ruszyli do zabawy. Jakiś młody chłopak szybko wyrwał się ku @Fatima Marcjan-Chojnacka i bez pytania poderwał ją do tańca!
- Jak się Pani z nami bawi, Frau Marcjan-Chojnacka? - zagadywał i jednocześnie wirował z nią w kółko tak, iż suknia haczyła o zebranych wokół. Nikt się tym jednak nie przejmował...
- Jak się Pani z nami bawi, Frau Marcjan-Chojnacka? - zagadywał i jednocześnie wirował z nią w kółko tak, iż suknia haczyła o zebranych wokół. Nikt się tym jednak nie przejmował...

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Grüner ya kulisami nieco się rozluźnił. Jednak szklanica miodowego z dodatkiem szarotki weszła w gardło oberhaupta tak szybko, jak tylko to możliwe...
- Dobre, skąd? Wolkenbad? Od kogo? Ten łysy z wąsami niczym sum? - Hagyma tylko potwierdzał.
Daj drugiego "łyka" suszy mnie... Taki zalatany dzisiaj jestem...
- Dobre, skąd? Wolkenbad? Od kogo? Ten łysy z wąsami niczym sum? - Hagyma tylko potwierdzał.
Daj drugiego "łyka" suszy mnie... Taki zalatany dzisiaj jestem...
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Tak to wyglądała zabawa w Edelweiss. Muzykant wyskoczył z podestu i ruszył w tłum:
https://youtu.be/dHxqnRg29PY
Zebrani bawili się bez ustanku. @Heinz-Werner Grüner szykował się na dalszą część imprezy poprawiając fryzurę na zapleczu, @Fatima Marcjan-Chojnacka była odtańcowywana przez lokalnych młodzieniaszków.
@Leszek Ebe-Grüner chyba nadal opowiadał o swoich Maulwurfach. Niewątpliwie trzymał przy sobie grupę zaciekawionych słuchaczy - fascynatów wojskowości.
A co porabiała reszta?
https://youtu.be/dHxqnRg29PY
Zebrani bawili się bez ustanku. @Heinz-Werner Grüner szykował się na dalszą część imprezy poprawiając fryzurę na zapleczu, @Fatima Marcjan-Chojnacka była odtańcowywana przez lokalnych młodzieniaszków.
@Leszek Ebe-Grüner chyba nadal opowiadał o swoich Maulwurfach. Niewątpliwie trzymał przy sobie grupę zaciekawionych słuchaczy - fascynatów wojskowości.
A co porabiała reszta?

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
W międzyczasie na scenie pojawiła się największa gwiazda rynku muzycznego rodem zza południowej granicy Szarotkowej Krainy. Prosto z Monarchii Austro-Węgierskiej przybyła ulubienica Szlachetnego Borysa von Targersdorfa, pierwszego i najbliższego wspólnika oberhaupta...
https://www.youtube.com/watch?v=zlYew8Z ... LANETLILLE
Dziś zagrała dla nas jedną piosenkę - za równowartość połowy budżetu rocznego naszego rządu.
https://www.youtube.com/watch?v=zlYew8Z ... LANETLILLE
Dziś zagrała dla nas jedną piosenkę - za równowartość połowy budżetu rocznego naszego rządu.