Notka 001/1926
A więc zaczynamy! Mam zaszczyt prezentować pierwszą historyczną współpracę jakiej podjęło się Großer Preiss des Schachs. Od początku działalności tej organizacji, a już technicznie federacji, w planach były wielkie "ruchy" w celu utworzenia zorganizowanego systemu szachowych rozgrywek w mikroświecie. GP ma nawet na koncie jeden zorganizowany turniej i pierwsze wpisy w rankingu. Nadszedł jednak czas, aby rozpocząć nową erę. Wraz z przyjęciem nowego regulaminu wyrzuciliśmy do śmieci wszelkie stare założenia i wchodzimy w erę szybkiego rozwoju. Porzucamy organizację turniejów bezpośrednio na rzecz utworzenia siatki powiązanych turniejów różnego formatu, organizowanych w różnych częściach Pollinu. Będziemy wspierać wszelkie wydarzenia szachowe, które zgłoszą chęć współpracy i pójdą w ślady tematu dzisiejszego ogłoszenia. Bowiem dzisiaj niezmiernie mi milo ogłosić podpisanie oficjalnej umowy o współpracy pomiędzy GP a Freestyle Chess League (@Leszek Ebe-Grüner). Dodatkowo zachęcam wszystkich organizatorów przyszłych rozgrywek szachowych do dołączenia do Cyklu Großer Preiss des Schachs. Mam nadzieję, że pierwszy krok, który wraz z @Leszek Ebe-Grüner postawiliśmy przerodzi się w ekscytujące zmagania szachowe!