Aeorklub Edelweiss - rozmowy ogólne

Moderator: Ronon Dex

Regulamin forum
Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Aeorklub Edelweiss - rozmowy ogólne

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Femme Mystere pisze: 06 września 2022, 13:31 @Ronon Dex jeśli się zapiszę, to już na pewno będę aktywna.

Natomiast myślę, że chętni będą się pojawiać niezależnie od siebie i trzeba brać to pod uwagę.

Forma wykładów jest ok, dodatkowo może jakiś quiz wiedzy, przed otrzymaniem licencji? Jeśli o mnie chodzi, to wszelka fabularyzacja również mile widziana.
Dobre pomysły!
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Ronon Dex »

Femme Mystere pisze: 06 września 2022, 13:31 @Ronon Dex jeśli się zapiszę, to już na pewno będę aktywna.

Natomiast myślę, że chętni będą się pojawiać niezależnie od siebie i trzeba brać to pod uwagę.

Forma wykładów jest ok, dodatkowo może jakiś quiz wiedzy, przed otrzymaniem licencji? Jeśli o mnie chodzi, to wszelka fabularyzacja również mile widziana.
1. Formę "quizu" też biorę pod uwagę.
2. Oczywistym jest, że byłaby również fabularna część takiego "szkolenia".
Obrazek
Ronon Dex
Archont Rodecji oraz Gubernator Oceanii Leockiej
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Wykłady i teoria zakończona jakimś prostym testem/quizem było by jak najbardziej dobre ale zastanawiam się jak ugryźć praktyczny element lotów.

Może po prostu każdy chętny będzie w swoim własnym zakresie i w ramach swoich możliwości będzie prowadził narracyjną praktyczną część nauki, zbogacaną prze innych zainteresowanych lub kierujących samym klubem.
/-/ AF de Espada
Lewy Faktotum

ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Albert Fryderyk de Espada pisze: 06 września 2022, 18:38 Wykłady i teoria zakończona jakimś prostym testem/quizem było by jak najbardziej dobre ale zastanawiam się jak ugryźć praktyczny element lotów.

Może po prostu każdy chętny będzie w swoim własnym zakresie i w ramach swoich możliwości będzie prowadził narracyjną praktyczną część nauki, zbogacaną prze innych zainteresowanych lub kierujących samym klubem.
Mnie te pomysły nawet bardzo się podobają. Kwestia tylko co zrobić z tymi co "fabularnie" już latają, jak Szanowny, czy ja.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Heinz-Werner Grüner pisze: 06 września 2022, 20:29
Albert Fryderyk de Espada pisze: 06 września 2022, 18:38 Wykłady i teoria zakończona jakimś prostym testem/quizem było by jak najbardziej dobre ale zastanawiam się jak ugryźć praktyczny element lotów.

Mnie te pomysły nawet bardzo się podobają. Kwestia tylko co zrobić z tymi co "fabularnie" już latają, jak Szanowny, czy ja.
Formalność... ?
/-/ AF de Espada
Lewy Faktotum

ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Albert Fryderyk de Espada pisze: 06 września 2022, 20:31
Heinz-Werner Grüner pisze: 06 września 2022, 20:29

Formalność... ?
No właśnie nie wiem. :D
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

To ja poczekam jeszcze do powrotu @Ronon Dex aby usłyszeć jego mądrości w tej kwestii
/-/ AF de Espada
Lewy Faktotum

ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Albert Fryderyk de Espada pisze: 06 września 2022, 22:58 To ja poczekam jeszcze do powrotu @Ronon Dex aby usłyszeć jego mądrości w tej kwestii
Ok. Mimo wszystko to my powinniśmy też uzasadnić swoje racje. Mnie też się wydaje, że pewien zakres obowiązków lotniczych, czy to tutaj czy w MAW przeprowadziłem, Szanowny tym bardziej, ale jak zrobimy to nie wiem.
Czy my zasługujemy na handicap? Chyba tak, chociażby z racji samej fabuły własnie. Z drugiej strony mówiliśmy o lataniu w mikroświecie, nie o licencji edelwajskiej...
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Heinz-Werner Grüner pisze: 06 września 2022, 23:08
Albert Fryderyk de Espada pisze: 06 września 2022, 22:58 To ja poczekam jeszcze do powrotu @Ronon Dex aby usłyszeć jego mądrości w tej kwestii
Ok. Mimo wszystko to my powinniśmy też uzasadnić swoje racje. Mnie też się wydaje, że pewien zakres obowiązków lotniczych, czy to tutaj czy w MAW przeprowadziłem, Szanowny tym bardziej, ale jak zrobimy to nie wiem.
Czy my zasługujemy na handicap? Chyba tak, chociażby z racji samej fabuły własnie. Z drugiej strony mówiliśmy o lataniu w mikroświecie, nie o licencji edelwajskiej...
No właśnie bo nie wyłapałem tego w trakcie, w ramach aeroklubu chcemy wydawać licencje dla pilotów ?
/-/ AF de Espada
Lewy Faktotum

ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA