No to dokładnie o to mi chodziło. Oczywistym jest, że lotnisko cywilne nie ma racji bytu tuż obok wojskowego i w dodatku obok lotniska aeroklubu. Narracyjnie, czy też na mapie/planie miejskim obowiązkowo nanieść trzeba wszystkie.Ronon Dex pisze: ↑13 września 2022, 10:12Ale ja nie namawiam do tworzenia kolejnych działów... Chyba się po prostu nie zrozumieliśmy. Temat/poddział aeroklubu może być w dziale "lotniskowym", podobnie jak ten planowany "Urząd Lotnictwa" - to logiczne.Isabella Swann pisze: ↑13 września 2022, 08:51 Ja rozumiem, że posiadanie wielu różnych akcji - typu lotnisk - może mieć pewne fajne podłoże pod narrację. Ale zauważam jeden też fakt - nie wiem czy jesteśmy w stanie uciągnąć wszystko narracyjnie, by watki nie były puste (przyznam się osobiście bardzo w tym temacie kuleje).
Natomiast narracyjnym miejscem funkcjonowania aeroklubu powinno być jakieś trawiaste lotnisko w okolicy, która najlepiej sprawdzi się jako tło lotów aeroklubowych... czyli teren niezbyt trudny do latania też dla początkujących, a więc raczej nizinny, w góry sobie zawsze można polecieć, bo Edelweiss wielkim krajem nie jest. Co do szczegółów to w przyszłym tygodniu jak dopasuje jakiś teren do wizualizacji i wtedy się to odpowiednio na mapie umieści.
Natomiast chciałbym to wszystko ustawić na forum tak, by było bardziej intuicyjnie.