[MUR002] - Lot Atlas Gladiator

Wieża jest integralną częścią Portu Lotniczego Edelweiss. Jej zadaniem jest wydawanie zezwoleń na przylot zarówno do jak i na obiekty, a także na sam start i lądowanie. Na każde przybycie samolotu na obszar Portu Lotniczego winna być wydana zgoda, a jej przebieg dokumentowany.
Fachowość kontrolerów i obsługi technicznej lotniska zapewnia działanie 24h na dobę.

Moderator: Ronon Dex

Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: [MUR002] - Lot Atlas Gladiator

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

-A coś pan taki ciekawski? - zapytał z ironią jeden z członków ekipy straży ogniowej - Dopiero drugi z nich rozpoznał w osobie Joachima Cargalho, prawą rękę oberhaupta i szturchając dość znacznie swojego kolegę odrzekł już radośniej:
-Niech pan nie słucha tego ancymona, my tu przyjechali, ale nic się nie zadziało. To znaczy zadziać się miało, ale nie zadziało. Nie to, że my w porę przybyli, co to, to nie. Spóźnili my się raptem z kwadrans, wtedy gdyby coś się stało, to byśmy nie zdążyli, ale jak powiadałem my zdążyli, bo się nic nie zadziało. Ot, ta maszyna latająca poleciała i wróciła, leciuteńko się zadymiło na czarno i hop nie wyhamował w porę. Nie miał jak ponoć, ale ja nic nie wiem, nie znam się na tym. Nawet jakby się znał to bym nic nie dowiedział. Ten inżynier od tego stalowego ptaka, jakiś małomówny. Nasz starszy ogniowy mówi, że to jaka szycha, bo się rozmówił z ważnymi tutaj i pojechał. O tam, przed momentem. No może nie przed momentem, a dwoma. Tak ze dwa kwadranse temu.
-Jakie dwa, jakie dwa! Głupiś? Raptem jeden i pół minęły! - zerwał się ten pierwszy ogniomistrz, z zawstydzeniem skinął głową na znak, że teraz już rozpoznaje kto przed nim stoi
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wieża kontroli lotów”