Drodzy Edle,
Oktoberfest to święto, którego obchody planowane były jeszcze przed powstaniem naszej mikronacji. I tak oto zbliża się ono wielkimi krokami do nas. Czas zatem rozpocząć przygotowania i podzielić się pracą. Zapraszam więc wszystkich zainteresowanych do udziału w tym wątku i zachęcam do wspólnej zabawy przy organizacji tej imprezy.
Termin
Zacząć należałoby od określenia terminu. Prawdziwe October Fest przypada 17.września – 3 października. Myślę, że nie musimy rzucać się na głębokie wody już w pierwszym roku trwania naszej mikronacji. Wolałabym mierzyć siły na zamiary i zaproponować maksimum zabawy w najkrótszym czasie. Co myślicie więc o terminie 23-26 września? Z góry uprzedzam, że w okolicach 15-19.09. jestem całkowicie niedostępna (impreza rodzinna).
Atrakcje
Poniżej wypiszę wszystkie atrakcje, jakie omawiałam z Oberhauptem oraz jakie przyszły mi teraz do głowy, ze wstępną propozycją osoby, która mogłaby się danym tematm zająć. Zachęcam również do przedstawienia własnych propozucji!
1. Lawina – Lieselotte gra + @Heinz-Werner Grüner oprawa graficzna – Ponownie wersja forumowa, ponieważ aplikacja webowa jeszcze nie jest gotowa.
2. Quizy – @Isabella Swann – Myślę, że Isabell ogarnie temat sama, zawsze mogę doradzić.
3. Piwne Grand Prix – @Heinz-Werner Grüner + ? –o więcej informacji na ten temat proszę Oberhaupta
4. Biesiady wieczorne– Każdego wieczoru ktoś inny dorzuca do ognia na grillu? Chodzi tu o fabularyzację. Możemy też przygotować już wcześniej jakieś wydarzenia fabularne, które będą się działy podczas imprezy.
5. Zawody sportowe – @Leszek Ebe-Grüner , chyba mógłbyś coś ogarnąć?
6. Rozdanie odznaczeń i nagród – ostatniego dnia Wszyscy organizatorzy, którzy przygotowali zabawy z nagrodami oraz za organizację Oktoberfest i wkład w życie Edelweiss
7. Opisy stanowisk na jarmarku – każdy coś od siebie + prezentacje stanowisk zagranicznych. Tutaj należałoby poprosić inne mikro o przygotowanie czegoś. Koordynacja @Joachim Cargalho? Tutaj poza stanowiskami piwnymi od zaproszonych gości z innych mikronacji i własnym, widziałabym też stanowisko Babinki (@Isabella Swann ), czarodziejki (@Sorcha Raven ), Kawa @Isabella Swann , Może coś w rodzaju targów książki? Może stanowisko z gadżetami militarnymi @Piotr Romanow ?
8. @Ronon Dex – pokaz lotniczy? Mógłbyś coś zorganizować?
9. @Albert Fryderyk de Espada i @Piotr Romanow – nie wiem, czy z zakresu wojskowości można by tu coś zaproponować. Może jakaś rekonstrukcja bitewna? Mogłabym wziąć udział.
10. @Sophie– pokaz na nadchodzący sezon?
11. Dyskusja przy piwie – czyli propozycja dyskusji uczelnianej - @Joachim Cargalho
Oktoberfest 2022
Regulamin forum
- Femme Mystere • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Joachim Cargalho • Stempel
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Oktoberfest 2022
Po prostu mamy jeszcze dużo czasu, żeby stwierdzić, że jest go już za mało i trzeba się wziąć za robotę. Ogarniemy.

- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
No, ale i tak wiem, że kto jak kto ale Szanowna na pewno się wyrobi.Isabella Swann pisze: ↑18 września 2022, 11:38A kto powiedział, że jesteśmy w stanie? Ja ogólnie od paru dni zabieram się by poświęcić trochę więcej czasu na mikro, a szczerze co chwilę coś się dzieje i nie mam na to czasuHeinz-Werner Grüner pisze: ↑17 września 2022, 14:09Wiem, ja tylko muszę sam siebie utwierdzać w swojej robocie, że się wyrobię, że nic mi nie przeszkodzi. Cieszę się, że chociaż Wy jesteście w stanie panować nad swoim czasem wolnym.Joachim Cargalho pisze: ↑17 września 2022, 09:26 Tak jak Pani Augentrost zarządziła, tak pewnie będzie - przynajmniej te kluczowe sprawy.
Jeszcze trochę czasu jest, także luzik.![]()
![]()
- Isabella M. Neumann-Swann • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Oby tylko Oberhaupt nie zapeszył
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Jak mi nic głupiego z rajdem scholandzkim po drodze nie wypali to jeszcze w tym tygodniu przygotuję coś od siebie.
Na razie na spokojniutko.
Na razie na spokojniutko.
- Ignats ik Ruth • Stempel
-
ODZNACZENIA
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Dziękuję. Niby człowiek wiedział, ale jednak takie słowa dają nadzieję, że Leota też człowiek.
- Ignats ik Ruth • Stempel
-
ODZNACZENIA
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Jam Leotą jest honorowym, a Szanowny okolicznościowym, czyli i jeden i drugi rozumie leockość doskonale.Ignats ik Ruth pisze: ↑28 października 2022, 16:22xD Sami się zleotyzowaliście na przestrzeni lat, nie wyprzecie się!