Edelweiss NachrichtenAgentur (ENA) ma spełniać rolę komunikatora Szarotkowej Krainy ze światem zewnętrznym. Chcesz się dowiedzieć co się dzieje w innej części mikroświata? Zajrzyj właśnie tu!
Serdecznie zapraszamy na II Świąteczny Turniej Skoków Narciarskich! Odbędzie się on w dniach 24–29 grudnia br.. Idealny pomysł na aktywne świętowanie oraz wspólną zabawą zakończymy ten rok! Zapisy trwają do 23 grudnia do godziny 23.59. Więcej informacji pod tym linkiem.
Sophie pisze: ↑28 grudnia 2022, 16:10
Skocznia K70 okazała się bardzo owocna. Pierwsze miejsce, a w dodatku główny rywal w klasyfikacji generalnej na ostatnim miejscu podium. W klasyfikacji generalnej prowadzę przewagą 30 punktów nad drugim Remusem Wayslogiem.
Sophie pisze: ↑28 grudnia 2022, 16:10
Skocznia K70 okazała się bardzo owocna. Pierwsze miejsce, a w dodatku główny rywal w klasyfikacji generalnej na ostatnim miejscu podium. W klasyfikacji generalnej prowadzę przewagą 30 punktów nad drugim Remusem Wayslogiem.
Jak dla mnie i tak jesteś już mistrzem.
Ile jeszcze konkursów swoją drogą?
Jeszcze dwa, jutro k80, pojutrze k135.
Nie wiem czy Wam też, ale Remus Wayslog brzmi jak Jens Weissflog...słynny niemiecki skoczek.
Nie znam
Trzymam zatem kciuki za dwa ostatnie konkursy! Oj, będzie nagroda, będzie!
Co do Jensa...
Trudno zapomnieć takiego przystojniaka - swoją drogą miał pseudonim "Fluh" - czyli "pchła", który idealnie pasowałby do młodszej Cargalhonówny!
Tego nie da się zepsuć. W obecnej formie, jutro zdobędę złoty medal tych zawodów. Jednak nadal pozostała ostattnia skocznia k135. Nie można tracić czujności.
Sophie pisze: ↑29 grudnia 2022, 16:51
Tego nie da się zepsuć. W obecnej formie, jutro zdobędę złoty medal tych zawodów. Jednak nadal pozostała ostattnia skocznia k135. Nie można tracić czujności.
Nawet nie masz pojęcia jak się cieszę! To największy sukces edelwajskiej społeczności w najsłabszym aktywnościowo grudniu! Naprawdę jestem dumny z Frau Sophie!
Joachim Cargalho pisze: ↑03 stycznia 2023, 20:29
Brawo Sophie!!!
Sporty zimowe powinny być naszą domeną. A tutaj mamy prekursora tego kierunku na arenie międzynarodowej!
Trzeba będzie sypnąć nagrodami! Pomysł jest, teraz tylko czas wykonać...Ech, obym nie zapomniał jutro w pracy...
Nie mniej mnie duma rozpiera, że mamy tak uzdolnioną ruchowo młodzież i...seniorów w sumie także.