Salonik prasowy dla dyplomatów
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Joachim Cargalho • Stempel
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Salonik prasowy dla dyplomatów
Tu chyba źle się wyraziłem. Tak jak się bardziej zastanawiać to były one nieszczególnie szczegółówe, widać, że pan dziennikarz ostatnimi czasy nie przebywał za często w mikronacjach. To nie zarzut, ale raczej prośba by nieco rozeznał się bardziej w temacie mikroswiata. Natomiast podobało mi się jak kontrował w audycji swojego gościa. To mi zdominowało odbiór przekazu. Pokazał mu, że wie jak chce to poprowadzić i w jakim świetle go przedstawić.Joachim Cargalho pisze: ↑25 kwietnia 2023, 21:03 W takim razie chętnie dowiem się co urzekło Cię w pytaniach.
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Hmm, w moich odczuciach dawał sobie zadawać pytania i poniekąd sam wcielał się w rolę gościa (jak na początku) ub też zupełnie nie kontrolował sytuacji - jak w przypadku rozmowy o ustawie sarmackiej, gdzie to Markus Vilander dyktował kierunek rozmowy, a prowadzący zaśmiewał się z jego żarcików.
Pytania o opinie na temat Dreamlandu lub ustaw sarmackich był powielaniem zdań, które już znamy. Zabrakło jakiegoś zagłębienia w temat. Choć może właśnie, przez to lekkie przejechanie się po wszystkich tematach spowodowało, ze dało się tego słuchać.
Pytania o opinie na temat Dreamlandu lub ustaw sarmackich był powielaniem zdań, które już znamy. Zabrakło jakiegoś zagłębienia w temat. Choć może właśnie, przez to lekkie przejechanie się po wszystkich tematach spowodowało, ze dało się tego słuchać.

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
A nie miałeś wrażenia, że to jednak gość więcej w tym całym dialogu traci? Z całym szacunkiem, ale te "żarciki", podśmiechiwania to był, dla mnie osobiście, (Ty możesz mieć inny odbiór) to efekt słabości. Nie oczekiwałem niczego innego jak zadawania pytań i uzyskiwania odpowiedzi w "tonie" gościa, a tutaj miałem raczej kontrolę nad tym jakiego chce go pokazać. Co miał do powiedzenia sam gość to przecież i tak było do przewidzenia. Nie mniej zarówno prowadzący, jak i gość mają u mnie propsy za całokształt prezentacji. Mało tego w mikroświecie, szczególnie w takim dłuższym wydaniu.Joachim Cargalho pisze: ↑25 kwietnia 2023, 21:14 Hmm, w moich odczuciach dawał sobie zadawać pytania i poniekąd sam wcielał się w rolę gościa (jak na początku) ub też zupełnie nie kontrolował sytuacji - jak w przypadku rozmowy o ustawie sarmackiej, gdzie to Markus Vilander dyktował kierunek rozmowy, a prowadzący zaśmiewał się z jego żarcików.
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Na co więc wywiady, skoro to co powie gość jest do przewidzenia? Czy to właśnie nie chodzi w tym o to, żeby wydobyć z rozmowy coś ekstra? Wydaje mi się nieco sprzeczne komplementowanie sposobu prowadzenia rozmowy i uznawanie, ze była przewidywalna. Nie mniej.
Może kolejny wywiad będzie z Oberhauptem? Kto wie...kto wie...
Może kolejny wywiad będzie z Oberhauptem? Kto wie...kto wie...

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Chyba się nie rozumiemy, ale ok. Niech zostanie tak jak jest. 
Co do wywiadu z moją skromną osobą, to chyba się nie uda. Jestem za mało rozpoznawalny, skoro ciągle są mylone moje personalia. XD
Co do wywiadu z moją skromną osobą, to chyba się nie uda. Jestem za mało rozpoznawalny, skoro ciągle są mylone moje personalia. XD
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Przynajmniej dałoby się tę kwestię raz na zawsze naprostować.
O ile prowadzący zadałby to ciekawe pytanie.
O ile prowadzący zadałby to ciekawe pytanie.

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA