Strona internetowa została wykonana przeze mnie w wordpressie. Prace koncepcyjne i graficzne realizowaliśmy z @Heinz-Werner Grüner i @Joachim Cargalho . Wsparcie techniczne oraz technologiczne zawdzięczamy @Helwetyk . Strona jest skalowalna, więc powinna wyświetlać się dobrze na każdym urządzeniu.
Chcieliśmy, aby nasza strona była ciekawym zakątkiem internetu wśród tylu generycznych tworów, jakie widuje się na co dzień. Żeby wzbudzała zaciekawienie, zaskoczenie?
Na start przygotowaliśmy:
- taśmę filmową, która upamiętnia ważne fakty z dziejów Edelweiss. Mam nadzieję, że z czasem będą się na niej pojawiały kolejne kadry.
- banner główny, prezentujący naszą Kotlinę oraz atmosferę panującą w naszej mikronacji.
- Fernglas, czyli przegląd prasowy stylizowany na przedwojenną gazetę. Każdy, kto uzyska dostępy, będzie mógł publikować artykuły. Można również komentować artykuły.
- Orędzie Oberhaupta
- Komunikację wysokogórską, czyli zbiór kanałów, w jakich można nas spotkać.
- Oraz niedokończony jeszcze Waxpress, którego tajemnic nie będę Wam jeszcze zdradzała.
Co planujemy jeszcze?
Na ten moment chodzi mi po głowie taka lista do wykonania:
- połączenie strony z forum (jest to możliwe technicznie). Dzięki temu będą połączone ze sobą dane do logowania na stronę i forum oraz profile użytkowników.
- Dodanie do Fernglas najnowszych postów z forum i facebooka tudzież innych social mediów.
- Dokończenie Waxpressu.
- Stworzenie przewodnika po Edelweiss.
- Inne podstrony, które mogą nam się przydać!
Zachęcam wszystkich do komentowania. Może macie pomysły, co jeszcze mogłoby znaleźć się na naszej stronie? Może coś nie działa lub mogłoby wyglądać lepiej? Dajcie znać w komentarzach.