Strona Kotlina Edelweiss versja 1.0

Edelweiss NachrichtenAgentur (ENA) ma spełniać rolę komunikatora Szarotkowej Krainy ze światem zewnętrznym. Chcesz się dowiedzieć co się dzieje w innej części mikroświata? Zajrzyj właśnie tu!
Regulamin forum
Obrazek
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Strona Kotlina Edelweiss versja 1.0

Post autor: Femme Mystere »

Miło mi ogłosić w dniu dzisiejszym wersję 1.0 pierwszej strony internetowej Kotliny Edelweiss. Znajdziecie ją pod adresem: https://kotlina.edelweiss.org.pl/

Strona internetowa została wykonana przeze mnie w wordpressie. Prace koncepcyjne i graficzne realizowaliśmy z @Heinz-Werner Grüner i @Joachim Cargalho . Wsparcie techniczne oraz technologiczne zawdzięczamy @Helwetyk . Strona jest skalowalna, więc powinna wyświetlać się dobrze na każdym urządzeniu.

Chcieliśmy, aby nasza strona była ciekawym zakątkiem internetu wśród tylu generycznych tworów, jakie widuje się na co dzień. Żeby wzbudzała zaciekawienie, zaskoczenie?

Na start przygotowaliśmy:
- taśmę filmową, która upamiętnia ważne fakty z dziejów Edelweiss. Mam nadzieję, że z czasem będą się na niej pojawiały kolejne kadry.
- banner główny, prezentujący naszą Kotlinę oraz atmosferę panującą w naszej mikronacji.
- Fernglas, czyli przegląd prasowy stylizowany na przedwojenną gazetę. Każdy, kto uzyska dostępy, będzie mógł publikować artykuły. Można również komentować artykuły.
- Orędzie Oberhaupta 😊 Chyba nie trzeba wyjaśniać, sami zobaczcie.
- Komunikację wysokogórską, czyli zbiór kanałów, w jakich można nas spotkać.
- Oraz niedokończony jeszcze Waxpress, którego tajemnic nie będę Wam jeszcze zdradzała.

Co planujemy jeszcze?
Na ten moment chodzi mi po głowie taka lista do wykonania:
- połączenie strony z forum (jest to możliwe technicznie). Dzięki temu będą połączone ze sobą dane do logowania na stronę i forum oraz profile użytkowników.
- Dodanie do Fernglas najnowszych postów z forum i facebooka tudzież innych social mediów.
- Dokończenie Waxpressu.
- Stworzenie przewodnika po Edelweiss.
- Inne podstrony, które mogą nam się przydać!

Zachęcam wszystkich do komentowania. Może macie pomysły, co jeszcze mogłoby znaleźć się na naszej stronie? Może coś nie działa lub mogłoby wyglądać lepiej? Dajcie znać w komentarzach.
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum
Awatar użytkownika
Roman Schädel Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Strona Kotlina Edelweiss versja 1.0

Post autor: Roman Schädel »

Jest piękna. Bardzo się cieszę, że nasze kochane państwo się tak rozwija.
(-) ks. bp obsmt. Roman Schädel

Superintendent Generalny Kościoła Ewangelicznego w Edelweiss
Biskup Wolkendbadzki Kościoła Powszechnego Pollinu
Bootsmannmatt EFF
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Oh, dziękuję @Roman Schädel . Może pobłogosławisz na następnej mszy?
Prawa Faktotum
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Co prawda to tylko moje zboczenie ale jakoś nie przepadam za stronami głównymi wszelakiej maści.

Nie zmiana to faktu że strona wygląd bardzo ładnie i klarowni. Zwłaszcza przydatna może być jako miejsce do publikacji wszelakich artykułów jak podobnie działa to w Muratyce.
/-/ AF de Espada
Lewy Faktotum

ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Joahim von Ribertrop Stempel
Zmarły

ODZNACZENIA

Post autor: Joahim von Ribertrop »

Bardzo mi się ta strona podoba!

Osobiście jeśli mogę coś zasugerować to proponuję dodać łatwiejsze przechodzenie między artykułami w Fernglas - chodzi mi tu o przyciski "nowszy post" i "starszy post". To by było spoko, bo teraz jak chce się czytać inne artykuły to trzeba wracać na stronę główną i odpalać jeszcze raz...
Femme Mystere pisze: 07 czerwca 2023, 22:56 - Oraz niedokończony jeszcze Waxpress, którego tajemnic nie będę Wam jeszcze zdradzała.
Nie będę ukrywał że na tę chwilę ten Waxpress brzmi dla mnie jak "proszę bardzo, oto bilet do Wariatkowa" XD
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

@Albert Fryderyk de Espada przyznam, że możliwość publikacji artykułów była dla mnie dość istotna. Muszę pomyśleć jeszcze nad jakiegoś rodzaju komunikacją pomiędzy discordem i forum, żeby pojawiały się automatyczne komunikaty o nowym artykule.

@Joahim von Ribertrop dzięki za uwagi. Będę sobie nad nimi powoli dłubać, w miarę dostępności. A co do Waxpress, to... jak by to ładnie ująć... aby być mikronautą, trzeba mieć... :D niepowtarzalne cechy i upodobania.
Prawa Faktotum
Awatar użytkownika
Roman Schädel Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Roman Schädel »

Femme Mystere pisze: 07 czerwca 2023, 23:01 Oh, dziękuję @Roman Schädel . Może pobłogosławisz na następnej mszy?
Nawet indywidualnie. ;)
(-) ks. bp obsmt. Roman Schädel

Superintendent Generalny Kościoła Ewangelicznego w Edelweiss
Biskup Wolkendbadzki Kościoła Powszechnego Pollinu
Bootsmannmatt EFF
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Ronon Dex »

Femme Mystere pisze: 07 czerwca 2023, 22:56 Może macie pomysły, co jeszcze mogłoby znaleźć się na naszej stronie?
Wygląd strony dla mnie OK... ma klimat. Wyświetla się dobrze na szerokim monitorze 21:9, co w sumie nie jest jeszcze standardem na stronach.

Co dodać? Moim zdaniem powinno być miejsce na rzeczy trwałe, które często giną w masie postów np. na mapy. tak by było można było łatwo takie rzeczy wyszukać. Strona jest moim zdaniem idealnym miejsce do przedstawiania topografii Naszego Kraju. podobnie potraktował bym pewne elementy formalne, aby osoby mniej obyte w Edelweiss mogli je łatwo i szybko wyszukać.
Obrazek
Ronon Dex
Archont Rodecji oraz Gubernator Oceanii Leockiej
Awatar użytkownika
Alfred Fabian Stempel

ODZNACZENIA

Post autor: Alfred Fabian »

I ja dopiero teraz dowiaduję się, że Edelweiss jest na Wattpadzie? :o
Obrazek
Każdy Winkuliczyk ma te trzy cechy
Leocki kunszt, sarmacką elegencję i edelwajski splendor
~JKW Mateusz I, Król-Senior Związku Winkulijskiego
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

@Ronon Dex dobry pomysł. Ogarniemy to :) z czasem. Myslałam też o jakiejś fajnej, klimatycznej podstronce dla wojska.

@Alfred Fabian taaak, tylko jeszcze mało treści tam :D Musisz dorzucić cegiełkę od siebie.
Prawa Faktotum
ODPOWIEDZ

Wróć do „Agencja Informacyjna Edelweiss (ENA)”