Plany Miast

Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Plany Miast

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Piotr Romanow pisze: 07 czerwca 2023, 11:39 Her Oberhaupt, kiedy mniej więcej mogę spodziewać się planu Grunerwaldu? Nie ukrywam, że trochę ciężko się rozeznać co już jest w mieście, a czego nie ma. :D
Nie będę się wpychać w kolejkę, zwłaszcza że mapa Glanzbergu szybko stałaby się nieaktualna bo brakuje tam jeszcze wielu rzeczy.

Przy okazji, może Herr @Heinz-Werner Grüner rozważyłby zebrać plany i mapy w osobnym wątku gdzie nie można będzie ich komentować i gdzie na bieżąco by je uaktualniano. Byłoby prościej je znaleźć i ogarnąć które są aktualne.
/-/ AF de Espada
Lewy Faktotum

ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Joachim Cargalho »

Teoretycznie, w dyskusjach ciągle pojawia się temat encyklopedii EDL. Teraz, gdy powstała również strona, to też będzie kolejne miejsce, gdzie będzie można to publikować i łatwiej znajdować. Na forum, jeśli takiego wątku jeszcze nie ma, to jak najbardziej mógłby powstać.
Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Piotr Romanow pisze: 07 czerwca 2023, 11:39 Her Oberhaupt, kiedy mniej więcej mogę spodziewać się planu Grunerwaldu? Nie ukrywam, że trochę ciężko się rozeznać co już jest w mieście, a czego nie ma. :D
Stadt Edelweiss projektowałem sam, co jasne, aczkolwiek jest sporo dziur, trochę celowo, trochę z przypadku, ale są.
Wolkenbad to całkowity pomysł Izy, jako oberstammerin ja tylko naniosłem na mapę i dopasowałem do naszych możliwości.
Tego własnie wymagałbym od pierwszego oberstamma Grünerwald by mi wskazał jak to ma wyglądać. Jeśli to dla Ciebie nie problem to znajdź proszę jakiś wycinek planu miejskiego z reala, tak bym mógł uwzględnić wojskowe obiekty (bo tu mamy chyba wszystko poza komisją poborową) i będę sobie działał.
To nie jest też taka prosta robota, bo najgorzej zacząć. :D
Albert Fryderyk de Espada pisze: 07 czerwca 2023, 22:35 Nie będę się wpychać w kolejkę, zwłaszcza że mapa Glanzbergu szybko stałaby się nieaktualna bo brakuje tam jeszcze wielu rzeczy.

Przy okazji, może Herr @Heinz-Werner Grüner rozważyłby zebrać plany i mapy w osobnym wątku gdzie nie można będzie ich komentować i gdzie na bieżąco by je uaktualniano. Byłoby prościej je znaleźć i ogarnąć które są aktualne.
Glanzberg może mieć przecież jakiś zarys. Dodawanie późniejszych osiedli czy budynków to normalna rzecz. Cały czas, co jakiś czas staram się aktualizować plany, tylko mi przypominać.

Co do planów, to one będą na pewno na nowopowstałej stronie. Na razie encyklopedia służy do rozmów i przeglądu co mamy, ale może fakt, troszkę tu za dużo pitu pitu, a za mało konkretów.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Peetri Romanaav Stempel
Gesicht der Garnison

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Peetri Romanaav »

Herr Oberhaupt,
Może coś na wzór starego Żywca? W końcu zarówno Saybusch jak i Grunerwald są w prawie identycznym położeniu. :D

Obrazek
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Piotr Romanow pisze: 08 czerwca 2023, 20:57 Herr Oberhaupt,
Może coś na wzór starego Żywca? W końcu zarówno Saybusch jak i Grunerwald są w prawie identycznym położeniu. :D

Obrazek
Mmmmm... drugi pomiar wojskowy Austro-Węgier, naprawdę jedna z najlepszych o ile nie najlepsza mapa swego czasu.
Heinz-Werner Grüner pisze: 08 czerwca 2023, 19:10
Albert Fryderyk de Espada pisze: 07 czerwca 2023, 22:35 Nie będę się wpychać w kolejkę, zwłaszcza że mapa Glanzbergu szybko stałaby się nieaktualna bo brakuje tam jeszcze wielu rzeczy.

Glanzberg może mieć przecież jakiś zarys. Dodawanie późniejszych osiedli czy budynków to normalna rzecz. Cały czas, co jakiś czas staram się aktualizować plany, tylko mi przypominać.

Co do planów, to one będą na pewno na nowopowstałej stronie. Na razie encyklopedia służy do rozmów i przeglądu co mamy, ale może fakt, troszkę tu za dużo pitu pitu, a za mało konkretów.
No ja pozostaję w mniejszym lub większym stopniu dostępny w razie potrzeby jakiś konsultacji. Tym bardziej iż zamysł istnieje na razie tylko w mojej głowie a i tak nie jest on jakiś szczegółowy. W zasadzie mamy dwa budynki... no może dwa i pół. Do tego jakąś ulicę ale nawet nie wiadomo gdzie.
/-/ AF de Espada
Lewy Faktotum

ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

@Piotr Romanow dobry to zarys i świetny do wykonania, ale najpierw zwymiaruje Edelweiss, później Grunerwald.
Natsępnie wezmę się za @Albert Fryderyk de Espada - Glanzberg.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Abstrahując, a ta mapa Mikroświata to w końcu powstała, czy nadal trwa liczenie kilometrów na piksele kwadratowe?
Obrazek
Awatar użytkownika
Joahim von Ribertrop Stempel
Zmarły

ODZNACZENIA

Post autor: Joahim von Ribertrop »

Joachim Cargalho pisze: 09 czerwca 2023, 23:04 Abstrahując, a ta mapa Mikroświata to w końcu powstała, czy nadal trwa liczenie kilometrów na piksele kwadratowe?
Na całe szczęście Prace ustały.
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Pel Nadner, wróć!
Ten to narysował i nie filozofował :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Joahim von Ribertrop Stempel
Zmarły

ODZNACZENIA

Post autor: Joahim von Ribertrop »

Joachim Cargalho pisze: 09 czerwca 2023, 23:11 Pel Nadner, wróć!
Ten to narysował i nie filozofował :D
Pelnanderyzm jedyną drogą dla mikonacyjnej kartografii!!!
ODPOWIEDZ