Ognisko pełne uśmiechu...

Już w środku nocy lokalni wytwórcy rozpoczęli rozkładać swoje towary. Wśród nich te największe przedsiębiorstwa, lecz dało się też dojrzeć tych małych.
Nie mogło więc zabraknąć tych wszystkich wspaniałych przysmaków. Skosztuj i przekonaj się sam!
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Ognisko pełne uśmiechu...

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Sophie pisze: 18 marca 2022, 12:19 Ja mówię w kontekście do ogółu mikroświata, jedynie porównóje się do tych osób z KS, ktprych jedyne posty to powitanie i wniosek o dofinansowanie.
Oczywiście bywam w różnych zakątkach, ale jak już zauważyłam nigdzie nie wniosłam żadnej wartości.
Co do Xorphii, to czy są tam jakieś ciekawe rozwiązania techniczne? Myślę, że 90% programistów mikroświata, by to zrobiła lepiej.
Co do kotwiczenia gdziekolwiek. Nie będę nic obiecywala, bo z obietnicami różnie bywa.
Widzę, że nostalgia nastała... Zatem wyliczajmy. Stempel i jego ranking aktywności pokazuje, że jesteś na 22 miejscu. Porównywalną ilość ma np. Karolina v.Lichtenstein, Andrew v.Habsburg czy Artur Kardacz. Nie jest wiec tak źle jak piszesz, prawda? Nikt nie oczekuje cudów, to jest mikroświat.
To czy wnosisz coś czy nie to już pozostaw ocenie innym. Starsznie mnie to irytuje, że nie masz wiary w siebie kiedy inni piszą Ci, że jest inaczej. Zrobiłaś bardzo ciekawą bazę dla Xorphii, ale zatracasz się gdzieś po 5minutach. Tutaj trzeba samozaparcia i albo się "dłubie" pomału, albo całkowicie za to nie bierze. 90% programistów? A ilu ich mamy 5? 10? 100? Ty podlegasz "ocenie" za Xorphię, (nie liczę poprzeniego projektu). Tam wszystko jest wykonane iście nowocześnie. Nie sądzę, że te 90% by umiało, tu to nie ma znaczenia. Chodzi o swoją wizję...
"Kotwica" - wyznaję zasadę, że "jak cię widzą, tak cię piszą", dlatego tylko proponowałem. Przecież nie jestem w stanie nakłonić Ciebie do udziału w zabawie w naszej społeczności. Moim zadaniem jest przyciągać ludzi, a być może tutaj czułabyś sie po prostu swobodnie, bo mam wrażenie, że czasem troszkę nadwyraz oczekujesz zainteresowania. Rób swoje, to co lubisz. I już... :)
Uznaj to proszę za "przyjacielską poradę"... i nie odczytuj, brońcie bogowie mikroświata, tego jako jakikolwiek atak personalny. Ja naprawdę dobrze Ci życzę. :)
I tak obiecywanie nie ma sensu. W Edelweiss mamy zwyczaj, że wymagam od innych szczerosci. Co się nie podoba, dlaczego itd. Dlatego poza tym, że jesteśmy tutaj, w prywatnych rozmowach również nie mamy oporów do rozmów. A i zawsze nakłaniam do informowanie mnie, że jak ktoś zaczyna się źle czuć to wali mi to prosto z mostu. Tu chodzi o współpracę, wspólne działanie i takie "fajne" bycie razem. Żadnych niesnasek bezsensownych.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Sophie Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Sophie »

Heinz-Werner Grüner pisze: 18 marca 2022, 12:46
Sophie pisze: 18 marca 2022, 12:19 Ja mówię w kontekście do ogółu mikroświata, jedynie porównóje się do tych osób z KS, ktprych jedyne posty to powitanie i wniosek o dofinansowanie.
Oczywiście bywam w różnych zakątkach, ale jak już zauważyłam nigdzie nie wniosłam żadnej wartości.
Co do Xorphii, to czy są tam jakieś ciekawe rozwiązania techniczne? Myślę, że 90% programistów mikroświata, by to zrobiła lepiej.
Co do kotwiczenia gdziekolwiek. Nie będę nic obiecywala, bo z obietnicami różnie bywa.
Widzę, że nostalgia nastała... Zatem wyliczajmy. Stempel i jego ranking aktywności pokazuje, że jesteś na 22 miejscu. Porównywalną ilość ma np. Karolina v.Lichtenstein, Andrew v.Habsburg czy Artur Kardacz. Nie jest wiec tak źle jak piszesz, prawda? Nikt nie oczekuje cudów, to jest mikroświat.
To czy wnosisz coś czy nie to już pozostaw ocenie innym. Starsznie mnie to irytuje, że nie masz wiary w siebie kiedy inni piszą Ci, że jest inaczej. Zrobiłaś bardzo ciekawą bazę dla Xorphii, ale zatracasz się gdzieś po 5minutach. Tutaj trzeba samozaparcia i albo się "dłubie" pomału, albo całkowicie za to nie bierze. 90% programistów? A ilu ich mamy 5? 10? 100? Ty podlegasz "ocenie" za Xorphię, (nie liczę poprzeniego projektu). Tam wszystko jest wykonane iście nowocześnie. Nie sądzę, że te 90% by umiało, tu to nie ma znaczenia. Chodzi o swoją wizję...
"Kotwica" - wyznaję zasadę, że "jak cię widzą, tak cię piszą", dlatego tylko proponowałem. Przecież nie jestem w stanie nakłonić Ciebie do udziału w zabawie w naszej społeczności. Moim zadaniem jest przyciągać ludzi, a być może tutaj czułabyś sie po prostu swobodnie, bo mam wrażenie, że czasem troszkę nadwyraz oczekujesz zainteresowania. Rób swoje, to co lubisz. I już... :)
Uznaj to proszę za "przyjacielską poradę"... i nie odczytuj, brońcie bogowie mikroświata, tego jako jakikolwiek atak personalny. Ja naprawdę dobrze Ci życzę. :)
I tak obiecywanie nie ma sensu. W Edelweiss mamy zwyczaj, że wymagam od innych szczerosci. Co się nie podoba, dlaczego itd. Dlatego poza tym, że jesteśmy tutaj, w prywatnych rozmowach również nie mamy oporów do rozmów. A i zawsze nakłaniam do informowanie mnie, że jak ktoś zaczyna się źle czuć to wali mi to prosto z mostu. Tu chodzi o współpracę, wspólne działanie i takie "fajne" bycie razem. Żadnych niesnasek bezsensownych.
Okej, ja i tak uważam się za zwykłą mikronacyjną dzieczynę :)
/-/Sophie Susanne Cargalho
Dumna obywatelka Kotliny
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Femme Mystere »

Skoro wszyscy porwali się do tańca, Lieselotte postanowiła przełamać lody i wyciągnąć na parkiet @Joachim Cargalho https://youtu.be/jyf77AK-2_E
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Femme Mystere pisze: 18 marca 2022, 20:55 Skoro wszyscy porwali się do tańca, Lieselotte postanowiła przełamać lody i wyciągnąć na parkiet @Joachim Cargalho https://youtu.be/jyf77AK-2_E
Jakby Joachim zmienił awatar na Steve'a Carrella to oddaje tron. :D :D :D
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Femme Mystere »

Też bym chciała :E :E :E
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Femme Mystere pisze: 18 marca 2022, 21:39 Też bym chciała :E :E :E
Obrazek

:evil: :evil: :evil:
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Joachim Cargalho »

Ja to jestem starym malkontentem, więc muszę pozostać taki jaki się pojawiam na avatarze :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Joachim Cargalho pisze: 20 marca 2022, 15:04 Ja to jestem starym malkontentem, więc muszę pozostać taki jaki się pojawiam na avatarze :D
Dzisiejsza próba "look-a-like" nie była taka zła, prawda? :)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Benjamin Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Benjamin »

Miesiąc minął, ale dziękuję serdecznie! <3
Benjamin Robingren
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Benji Rockwell pisze: 27 kwietnia 2022, 00:56 Miesiąc minął, ale dziękuję serdecznie! <3
Nie ma problemu. Zapraszamy częściej. :)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
ODPOWIEDZ