Maulwurf

Pomysłodawcą i twórcą Fabrik für Boden und Unterirdische Militärfahrzeuge (FBUM) jest Leszek Ebe-Grüner. Powstała 8 lutego 1922 roku i od samego początku dział projektowy skupił się na budowaniu militarnej "potęgi" Doliny. W ruch poszły narzędzia kreślarskie i tym oto sposobem Edelweiss doczekał się właśnych designerów.
Awatar użytkownika
Leszek Ebe-Grüner Stempel
Dziedzic

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Maulwurf

Post autor: Leszek Ebe-Grüner »

Ja sam byłem zdziwiony, że doszło do awarii któregoś z Maulwurfów.
No kurde nie tego się spodziewałem. Jednak to tylko dowodzi, że pracę nad nowymi Maulwurfami, będą musiały być jeszcze bardziej pilnowane oraz zatrudnić do nich najlepszych inżynierów z całego Edelweiss. Co do tamtego pojazdu, z bólem serca, ale jednak bym złomował. Nie chcę ryzykować ponownego wybryku i zbędnej awarii. Także spokojnie, nie jedną maszyną. Do tej maszyny dojdą 2 inne, nowsze maszyny, tylko na nie akurat potrzeba znacznie więcej czasu... No i oczywiście jestem zadowolony że Maulwurf typ 1933 jest mimo to sprawny i zdał wszystkie testy oraz dodatkowo udowodnił, że oprócz wiercenia, nadaję się też do holowań innych pojazdów. Trzeba na nowo pomyśleć nad tym konkretnym modelem Maulwurfa.
(-) Leszek Ebe-Grüner
Syn Heinza-Werner Grünera
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Leszek Ebe-Grüner pisze: 16 marca 2022, 21:31 Ja sam byłem zdziwiony, że doszło do awarii któregoś z Maulwurfów.
Będą musiały być jeszcze bardziej pilnowane oraz zatrudnić do nich najlepszych inżynierów z całego Edelweiss.
Może nie tylko z Edelweiss ?
Z wielką chęcią mogę zaoferować pomoc najlepszego personelu STAR Labs do pomocy. Mamy już na koncie dość dobre osiągnięcia, projekty oraz doświadczenia, zdobyte na przykład przy: Projektcie VP-01 Latacz.

Wydaje mi się że i z tym byśmy sobie poradzili.
/-/ AF de Espada
Lewy Faktotum

ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

@Leszek Ebe-Grüner nie ma co się załamywać. Zatem M-1933-TS spisujemy na straty w obecnej konfiguracji. A może spojrzenie koribijskiej szkoły technicznej przyczyni się, że uda nam się "kreciki" dopasować" i wykluczyć wadliwe strony?

@Albert Fryderyk de Espada projekty są nam już doskonale znane. Informował o tym nasz Jodeln Zeitung. Nie wiem tylko czy nie za daleko w przyszłość sięgamy. My w Edleweiss bazujemy na "szerokopojętym retro klimacie". Mimo to zapytam, w jaki sposób należałoby pokonać problemy wytrzymałościowe podczas "wżerania" się w glębę "kretów"?
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Heinz-Werner Grüner pisze: 16 marca 2022, 22:07 @Albert Fryderyk de Espada projekty są nam już doskonale znane. Informował o tym nasz Jodeln Zeitung. Nie wiem tylko czy nie za daleko w przyszłość sięgamy. My w Edleweiss bazujemy na "szerokopojętym retro klimacie". Mimo to zapytam, w jaki sposób należałoby pokonać problemy wytrzymałościowe podczas "wżerania" się w glebę "kretów"?
Damy radę, w razie czego potrafimy sobie radzić w nietypowych warunkach,
skleimy sterowiec, dwupłatowy samolot z przełomu wieku, a jak trzeba to trytytką przypniemy wiertło ryjącego w ziemi kreta.

Odnośnie rozwiązania problemu, musielibyśmy przyjrzeć się wcześniej schematom Maulwurf jak jednemu z ich egzemplarzy bezpośrednio. No ślepo ciężko jest rzucać pustymi słowami bez uprzedniego przygotowania i przeanalizowania problemu. Jeżeli pan @Leszek Ebe-Grüner zechce przekazać STAR Labs dokumentację techniczną będziemy mogli pomyśleć co dalej, tak jak wcześniej wspomniałem dobrze było by też przyjrzeć się maszynie z bliska i zamiast przeznaczać ją na złomowanie możemy albo wysłać ją do Eihenbergu w Koribi albo STAR Labs przyśle ekipę na miejsce.
/-/ AF de Espada
Lewy Faktotum

ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Tutaj potrzeba opinii naszego konstruktora-pomysłodawcy. Ja tylko pilotuje projekt.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Dziedzic

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Więc pierw krótka informacja:

Maulwurf typ 1933 wersja Sanitarno-Transportowa została zezłomowana.

A teraz odnośnie współpracy:
Nasza firma jest zainteresowana współpracą z STAR Labs, jednak jak dobrze mój ojciec dodał, z zachowaniem klimatów retro. Oficjalnie jak zgodzi się oczywiście mój ojciec @Heinz-Werner Grüner , mogę wysłać wam Maulwurfa typ 1933, oczywiście po podpisaniu odpowiedniej umowy. Szczegóły umowy omówimy to drogą prywatną @Albert Fryderyk de Espada .
(-) Leszek Ebe-Grüner
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Leszek Ebe-Grüner pisze: 17 marca 2022, 18:18 Więc pierw krótka informacja:

Maulwurf typ 1933 wersja Sanitarno-Transportowa została zezłomowana.

A teraz odnośnie współpracy:
Nasza firma jest zainteresowana współpracą z STAR Labs, jednak jak dobrze mój ojciec dodał, z zachowaniem klimatów retro. Oficjalnie jak zgodzi się oczywiście mój ojciec @Heinz-Werner Grüner , mogę wysłać wam Maulwurfa typ 1933, oczywiście po podpisaniu odpowiedniej umowy. Szczegóły umowy omówimy to drogą prywatną @Albert Fryderyk de Espada .
Temat współpracy chyba dość szczegółowo jest analizowany w kuluarach, dołączę później do rozmów.
Co do "retro", no to oczywista oczywistość. :)
Maulwurfa możemy dla Koribian skonstruować, ale zróbmy najpierw jeden "pewny" model, co? :)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Dziedzic

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Jako że jedyny egzemplarz został wysłany do STAR Labs, to jednak przyspieszymy pracę nad 2 Maulwurfami, nowszego typu. Więcej informacji pojawi się już wkrótce.
(-) Leszek Ebe-Grüner
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Leszek Ebe-Grüner pisze: 20 marca 2022, 21:44 Jako że jedyny egzemplarz został wysłany do STAR Labs, to jednak przyspieszymy pracę nad 2 Maulwurfami, nowszego typu. Więcej informacji pojawi się już wkrótce.
Herr Direktor, a nie dałoby radę najpierw wyprodukować jeszcze jednego Maulwurfa 1933 w wersji podstawowej?
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Heinz-Werner Grüner pisze: 21 marca 2022, 11:11
Leszek Ebe-Grüner pisze: 20 marca 2022, 21:44 Jako że jedyny egzemplarz został wysłany do STAR Labs, to jednak przyspieszymy pracę nad 2 Maulwurfami, nowszego typu. Więcej informacji pojawi się już wkrótce.
Herr Direktor, a nie dałoby radę najpierw wyprodukować jeszcze jednego Maulwurfa 1933 w wersji podstawowej?
Pierwsza generacja Maulwurfa była dość wadliwa więc powielanie tej konstrukcji może narazić korzystających z nich pracowników.
Proponował bym wstrzymać się do czasu wystawienia ekspertyzy przez STAR Labs by nie powtórzył się wcześniejszy wypadek.
/-/ AF de Espada
Lewy Faktotum

ObrazekObrazekObrazek
ODPOWIEDZ