Maulwurf
- Leszek Ebe-Grüner • Stempel
- Dziedzic
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Maulwurf
Ja sam byłem zdziwiony, że doszło do awarii któregoś z Maulwurfów.
No kurde nie tego się spodziewałem. Jednak to tylko dowodzi, że pracę nad nowymi Maulwurfami, będą musiały być jeszcze bardziej pilnowane oraz zatrudnić do nich najlepszych inżynierów z całego Edelweiss. Co do tamtego pojazdu, z bólem serca, ale jednak bym złomował. Nie chcę ryzykować ponownego wybryku i zbędnej awarii. Także spokojnie, nie jedną maszyną. Do tej maszyny dojdą 2 inne, nowsze maszyny, tylko na nie akurat potrzeba znacznie więcej czasu... No i oczywiście jestem zadowolony że Maulwurf typ 1933 jest mimo to sprawny i zdał wszystkie testy oraz dodatkowo udowodnił, że oprócz wiercenia, nadaję się też do holowań innych pojazdów. Trzeba na nowo pomyśleć nad tym konkretnym modelem Maulwurfa.
No kurde nie tego się spodziewałem. Jednak to tylko dowodzi, że pracę nad nowymi Maulwurfami, będą musiały być jeszcze bardziej pilnowane oraz zatrudnić do nich najlepszych inżynierów z całego Edelweiss. Co do tamtego pojazdu, z bólem serca, ale jednak bym złomował. Nie chcę ryzykować ponownego wybryku i zbędnej awarii. Także spokojnie, nie jedną maszyną. Do tej maszyny dojdą 2 inne, nowsze maszyny, tylko na nie akurat potrzeba znacznie więcej czasu... No i oczywiście jestem zadowolony że Maulwurf typ 1933 jest mimo to sprawny i zdał wszystkie testy oraz dodatkowo udowodnił, że oprócz wiercenia, nadaję się też do holowań innych pojazdów. Trzeba na nowo pomyśleć nad tym konkretnym modelem Maulwurfa.
(-) Leszek Ebe-Grüner
Syn Heinza-Werner Grünera
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

- Albert Fryderyk de Espada • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Może nie tylko z Edelweiss ?Leszek Ebe-Grüner pisze: ↑16 marca 2022, 21:31 Ja sam byłem zdziwiony, że doszło do awarii któregoś z Maulwurfów.
Będą musiały być jeszcze bardziej pilnowane oraz zatrudnić do nich najlepszych inżynierów z całego Edelweiss.
Z wielką chęcią mogę zaoferować pomoc najlepszego personelu STAR Labs do pomocy. Mamy już na koncie dość dobre osiągnięcia, projekty oraz doświadczenia, zdobyte na przykład przy: Projektcie VP-01 Latacz.
Wydaje mi się że i z tym byśmy sobie poradzili.
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
@Leszek Ebe-Grüner nie ma co się załamywać. Zatem M-1933-TS spisujemy na straty w obecnej konfiguracji. A może spojrzenie koribijskiej szkoły technicznej przyczyni się, że uda nam się "kreciki" dopasować" i wykluczyć wadliwe strony?
@Albert Fryderyk de Espada projekty są nam już doskonale znane. Informował o tym nasz Jodeln Zeitung. Nie wiem tylko czy nie za daleko w przyszłość sięgamy. My w Edleweiss bazujemy na "szerokopojętym retro klimacie". Mimo to zapytam, w jaki sposób należałoby pokonać problemy wytrzymałościowe podczas "wżerania" się w glębę "kretów"?
@Albert Fryderyk de Espada projekty są nam już doskonale znane. Informował o tym nasz Jodeln Zeitung. Nie wiem tylko czy nie za daleko w przyszłość sięgamy. My w Edleweiss bazujemy na "szerokopojętym retro klimacie". Mimo to zapytam, w jaki sposób należałoby pokonać problemy wytrzymałościowe podczas "wżerania" się w glębę "kretów"?
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Damy radę, w razie czego potrafimy sobie radzić w nietypowych warunkach,Heinz-Werner Grüner pisze: ↑16 marca 2022, 22:07 @Albert Fryderyk de Espada projekty są nam już doskonale znane. Informował o tym nasz Jodeln Zeitung. Nie wiem tylko czy nie za daleko w przyszłość sięgamy. My w Edleweiss bazujemy na "szerokopojętym retro klimacie". Mimo to zapytam, w jaki sposób należałoby pokonać problemy wytrzymałościowe podczas "wżerania" się w glebę "kretów"?
skleimy sterowiec, dwupłatowy samolot z przełomu wieku, a jak trzeba to trytytką przypniemy wiertło ryjącego w ziemi kreta.
Odnośnie rozwiązania problemu, musielibyśmy przyjrzeć się wcześniej schematom Maulwurf jak jednemu z ich egzemplarzy bezpośrednio. No ślepo ciężko jest rzucać pustymi słowami bez uprzedniego przygotowania i przeanalizowania problemu. Jeżeli pan @Leszek Ebe-Grüner zechce przekazać STAR Labs dokumentację techniczną będziemy mogli pomyśleć co dalej, tak jak wcześniej wspomniałem dobrze było by też przyjrzeć się maszynie z bliska i zamiast przeznaczać ją na złomowanie możemy albo wysłać ją do Eihenbergu w Koribi albo STAR Labs przyśle ekipę na miejsce.
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Dziedzic
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Więc pierw krótka informacja:
Maulwurf typ 1933 wersja Sanitarno-Transportowa została zezłomowana.
A teraz odnośnie współpracy:
Nasza firma jest zainteresowana współpracą z STAR Labs, jednak jak dobrze mój ojciec dodał, z zachowaniem klimatów retro. Oficjalnie jak zgodzi się oczywiście mój ojciec @Heinz-Werner Grüner , mogę wysłać wam Maulwurfa typ 1933, oczywiście po podpisaniu odpowiedniej umowy. Szczegóły umowy omówimy to drogą prywatną @Albert Fryderyk de Espada .
Nasza firma jest zainteresowana współpracą z STAR Labs, jednak jak dobrze mój ojciec dodał, z zachowaniem klimatów retro. Oficjalnie jak zgodzi się oczywiście mój ojciec @Heinz-Werner Grüner , mogę wysłać wam Maulwurfa typ 1933, oczywiście po podpisaniu odpowiedniej umowy. Szczegóły umowy omówimy to drogą prywatną @Albert Fryderyk de Espada .
(-) Leszek Ebe-Grüner
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Temat współpracy chyba dość szczegółowo jest analizowany w kuluarach, dołączę później do rozmów.Leszek Ebe-Grüner pisze: ↑17 marca 2022, 18:18 Więc pierw krótka informacja:
Co do "retro", no to oczywista oczywistość.
Maulwurfa możemy dla Koribian skonstruować, ale zróbmy najpierw jeden "pewny" model, co?
- Dziedzic
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Jako że jedyny egzemplarz został wysłany do STAR Labs, to jednak przyspieszymy pracę nad 2 Maulwurfami, nowszego typu. Więcej informacji pojawi się już wkrótce.
(-) Leszek Ebe-Grüner
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Herr Direktor, a nie dałoby radę najpierw wyprodukować jeszcze jednego Maulwurfa 1933 w wersji podstawowej?Leszek Ebe-Grüner pisze: ↑20 marca 2022, 21:44 Jako że jedyny egzemplarz został wysłany do STAR Labs, to jednak przyspieszymy pracę nad 2 Maulwurfami, nowszego typu. Więcej informacji pojawi się już wkrótce.
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Pierwsza generacja Maulwurfa była dość wadliwa więc powielanie tej konstrukcji może narazić korzystających z nich pracowników.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑21 marca 2022, 11:11Herr Direktor, a nie dałoby radę najpierw wyprodukować jeszcze jednego Maulwurfa 1933 w wersji podstawowej?Leszek Ebe-Grüner pisze: ↑20 marca 2022, 21:44 Jako że jedyny egzemplarz został wysłany do STAR Labs, to jednak przyspieszymy pracę nad 2 Maulwurfami, nowszego typu. Więcej informacji pojawi się już wkrótce.
Proponował bym wstrzymać się do czasu wystawienia ekspertyzy przez STAR Labs by nie powtórzył się wcześniejszy wypadek.