W piłkę kopie się na wschodzie, na zachodzie również. Kopią i górale i mieszkańcy dolin. Za futbolówką gonią nawet w mikroświecie. Tu jest to niemal jak religia, dlatego nasi mieszkańcy też pokochali ten sport.
Heinz-Werner Grüner pisze: ↑25 września 2023, 20:33
Jedynym zespołem bez zwycięstwa, Goldquellen
No ktoś musi! Nie ma co się zrażać! Organizacja zespołu, dużo krzyku w szatni i pojawicie się na zwycięskim szlaku.
Mam tylko nadzieję, że nie Złoci nie biorą przykładu z trenera Helwetyka Romańskiego, legendarnego, najsłabszego w historii menedżera.
Nie dość, że wciąż mamy lidera to wygraliśmy pierwsze, historyczne derby Wolkenbadu. I to 4-0
Ambasador Księstwa Sarmacji
Zastępca Samozwańczego Sekretarza Mikroświatowej Unii Piłkarskiej
Były Kanclerz Księstwa Sarmacji
Prezes VfB 1923 Wolkenbad
Heinz-Werner Grüner pisze: ↑25 września 2023, 20:33
Jedynym zespołem bez zwycięstwa, Goldquellen
No ktoś musi! Nie ma co się zrażać! Organizacja zespołu, dużo krzyku w szatni i pojawicie się na zwycięskim szlaku.
Mam tylko nadzieję, że nie Złoci nie biorą przykładu z trenera Helwetyka Romańskiego, legendarnego, najsłabszego w historii menedżera.
Widać uczymy się od najlepszych ale nie ma tego złego gorzej już być nie może.
Widać uczymy się od najlepszych ale nie ma tego złego gorzej już być nie może.
ESB jest w stanie, pomiędzy sezonami zorganizować jakieś szkolenia z X11. To byłoby mega ciekawe i dla mnie i dla zaproszonych trenerów z zewnatrz, jak i dla kursantów z EDL.
Ciekawostki:
- W czwartej kolejce padło aż 13 goli - rekord Oberligi. Średnia na mecz 3,25
- VfB 1923 Wolkenbad - jedynym zespołem bez porażki
- VfB 1923 Wolkenbad - rekordzista w ilości strzelonych goli w meczu - 4
- Jedynym zespołem bez zwycięstwa, Goldquellen
- VfB 1923 Wolkenbad, jedyny zespół w historii będący na pierwszym miejscu
- Viriato Simão (KSV) - pierwszym piłkarzem strzelającym hattricka w Oberlidze!
- George Whale (VfB) i Kennet Schppisch (Dynamo) - strzelają 2 bramki w tej kolejce - trzeci i czwarty piłkarz w lidze, który to uczynił
- Elliott Buchanan (VfB) niepokonany od 319 minut
Oo i nawet udało nam się jakiś "rekord" zrobić. A i punkty... Zaczyna to wyglądać, ale następny mecz z liderem będzie ciężki
Sophie pisze: ↑26 września 2023, 09:11
Oo i nawet udało nam się jakiś "rekord" zrobić. A i punkty... Zaczyna to wyglądać, ale następny mecz z liderem będzie ciężki
Zasada "bij mistrza" ( w tym wypadku lidera) działa ze zdwojoną mocą!