No mnie też, ale zdecydowanie będzie to jeden z najbardziej posranych kodów CSS jaki pisałem... chyba serio czas przejść na SASS'aHeinz-Werner Grüner pisze: ↑22 października 2023, 23:22Całość wygląda super. Mnie bardzo urzeka ten format.Damiano á-la-Triste pisze: ↑22 października 2023, 21:50 Dzisiaj nie było newsa, bo korzystając z dnia wolnego wdrażam projekt Śledzika prosto z Figmy w życie![]()
Edelweisski Wątek Kosmiczny
- Damiano Robingren • Stempel
- Chef-Raketenwerfer
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Edelweisski Wątek Kosmiczny
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Łeee tam, grunt, że ładnie wygląda.Damiano á-la-Triste pisze: ↑23 października 2023, 14:06No mnie też, ale zdecydowanie będzie to jeden z najbardziej posranych kodów CSS jaki pisałem... chyba serio czas przejść na SASS'aHeinz-Werner Grüner pisze: ↑22 października 2023, 23:22Całość wygląda super. Mnie bardzo urzeka ten format.Damiano á-la-Triste pisze: ↑22 października 2023, 21:50 Dzisiaj nie było newsa, bo korzystając z dnia wolnego wdrażam projekt Śledzika prosto z Figmy w życie![]()
- Chef-Raketenwerfer
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Będzie dużo newsów więc uwaga:
Satelity Parsec należące do firmy Lockheed Martin, które dostarczą komercyjną komunikację satelitarną łączność radiową
Źródło informacji: Artykuł na ITU
NAJSZYBSZE CODZIENNE! WIADOMOŚCI KOSMICZNE
Trwają dyskusje w Las Vegas, które mają wpłyną na potencjalną przyszłość księżycowej komunikacji. Międzynarodowa Unia Telekomunikacyjna planuje włączyć komunikację księżycową do porządku obrad Światowej Konferencji Radiokomunikacyjnej w 2027 roku po dyskusjach na tegorocznej konferencji.
Satelity Parsec należące do firmy Lockheed Martin, które dostarczą komercyjną komunikację satelitarną łączność radiowąKomisja Federalna Komisja Łączności przyznała już firmie Intuitive Machines pierwszą na świecie licencję na komunikację księżycową dla lądownika księżycowego Nova-C, którego start w ramach misji IM-1 ma nastąpić w listopadzie.
Źródło informacji: Artykuł na ITU
- Chef-Raketenwerfer
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Projekt NASA RAMFIRE polega na stworzeniu silnika przy wykorzystywaniu drukarek 3D. Inżynierowie z Marshall Space Flight Center przetestowali wydrukowaną przy użyciu druku 3D i aluminium. NASA w tym projekcie współpracowała z firmami Elementum 3D i RPM Innovations, a obecnie obie te firmy badają możliwość wykorzystania technologii w technologii satelitarnej.
Przepiękne nagranie z całego testu static-fire silnika RAMFIRE
W ogóle co ciekawe wcześniej w lotach kosmicznych unikano aluminium ze względu na problemy z jego spawaniem w przestrzeni kosmicznej no ale jak widać połączenia aluminium z drukiem 3D rozwiązuje cały ten problem.
Źródło informacji: NASA.gov
- Chef-Raketenwerfer
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Gdyby ktoś był zainteresowany to naszywka z pierwszego lotu Miury jest możliwa do kupienia W ZŁOTÓWKACH za 30 PLN, a dostawa jest za darmo 
- Chef-Raketenwerfer
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
A no i dzisiaj nie wyrobiłem się z newsami, ale chociaż wprowadziłem już poprawki w interfejsie Śledzika, który już za niedługo będzie miał update...

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Gdybym wiedział gdzie to naszyć...Damiano á-la-Triste pisze: ↑25 października 2023, 22:53 Gdyby ktoś był zainteresowany to naszywka z pierwszego lotu Miury jest możliwa do kupienia W ZŁOTÓWKACH za 30 PLN, a dostawa jest za darmo![]()
- Chef-Raketenwerfer
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
W ramkę, albo na kurteczkęHeinz-Werner Grüner pisze: ↑26 października 2023, 20:20Gdybym wiedział gdzie to naszyć...Damiano á-la-Triste pisze: ↑25 października 2023, 22:53 Gdyby ktoś był zainteresowany to naszywka z pierwszego lotu Miury jest możliwa do kupienia W ZŁOTÓWKACH za 30 PLN, a dostawa jest za darmo![]()
![]()
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
No właśnie. Gdyby to było polskie, to na jakąś M65 można by naszyć, a tak?Damiano á-la-Triste pisze: ↑26 października 2023, 20:50W ramkę, albo na kurteczkęHeinz-Werner Grüner pisze: ↑26 października 2023, 20:20Gdybym wiedział gdzie to naszyć...Damiano á-la-Triste pisze: ↑25 października 2023, 22:53 Gdyby ktoś był zainteresowany to naszywka z pierwszego lotu Miury jest możliwa do kupienia W ZŁOTÓWKACH za 30 PLN, a dostawa jest za darmo![]()
![]()
![]()
- Chef-Raketenwerfer
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Nie wiem dla mnie liczy się to, że jest EuropejskieHeinz-Werner Grüner pisze: ↑26 października 2023, 20:54Gdyby to było polskie