Edelweisski Wątek Kosmiczny

Edelweissische Nationale Stiftung to edelweisska fundacja na rzecz nauki, kultury, sztuki i historii... Już sama nazwa brzmi na tyle poważnie, że każdy kto przekroczy jej progi powinien sobie zdawać sprawę, że o błahych sprawach tutaj się nie rozmawia. Nie bądź jednak sceptycznie nastawiony, naukowcy, artyści i inne osoby pracujące w fundacji to bardzo sympatyczni ludzie i skorzy do pomocy.

Wcześniej fundacja znana pod nazwą Edelweissische Wissenschaftsstiftung (do 14 czerwca'22)
Awatar użytkownika
Damiano Robingren Stempel
Chef-Raketenwerfer

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Edelweisski Wątek Kosmiczny

Post autor: Damiano Robingren »

Heinz-Werner Grüner pisze: 12 lutego 2024, 19:09
Damiano Windsachen pisze: 12 lutego 2024, 16:14
Heinz-Werner Grüner pisze: 12 lutego 2024, 16:12

Jeśli tylko masz czas i siły by przeklejać na kolejne forum, to nie widzę żadnego problemu.
Czas i siłę? Do działania wystarczy mi jakaś aktywność w Leocji i akceptowanie wątku w Edelweiss :karo
No to miło to słyszeć, ale skoro chcesz "walczyć o zasięgi" to znaczy, że Ci się bardzo chce.
Oj tam od razu zasięgi, walczę przede wszystkim o zaciekawienie ludzi tematem :D
Damiano Robingren
Prezes firmy BAZTEK, Esperantysta
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Femme Mystere »

Damiano Windsachen pisze: 12 lutego 2024, 15:08 Kochani, mam bardzo ważne pytanie do Was, bo jak wiemy każdy, chyba chciałby, aby wątki te ciągnęły się po całym mirkoświecie. Zastanawiam się bardzo długo nad utworzeniem piątego już wątku, który działałby w sarmacji i nie dlatego, że bardzo lubię sarmację czy cokolwiek innego. Mam wrażenie, że osoby działające w sarmacji działają tylko i wyłącznie w niej co tworzy jakieś hermetyczne środowisko więc dlaczego nie wyjść naprzeciw i zacząć tam swój wątek, który oczywiście będzie prowadzony jak każdy inny. Co o tym myślicie?
Może niepotrzebnie się rozdrabniasz? Może wystarczyłoby publikowanie dla radia mikronacje :)
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum
Awatar użytkownika
Chef-Raketenwerfer

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Femme Mystere pisze: 13 lutego 2024, 12:38
Damiano Windsachen pisze: 12 lutego 2024, 15:08 Kochani, mam bardzo ważne pytanie do Was, bo jak wiemy każdy, chyba chciałby, aby wątki te ciągnęły się po całym mirkoświecie. Zastanawiam się bardzo długo nad utworzeniem piątego już wątku, który działałby w sarmacji i nie dlatego, że bardzo lubię sarmację czy cokolwiek innego. Mam wrażenie, że osoby działające w sarmacji działają tylko i wyłącznie w niej co tworzy jakieś hermetyczne środowisko więc dlaczego nie wyjść naprzeciw i zacząć tam swój wątek, który oczywiście będzie prowadzony jak każdy inny. Co o tym myślicie?
Może niepotrzebnie się rozdrabniasz? Może wystarczyłoby publikowanie dla radia mikronacje :)
A tu może zaskoczę, ale mam to też w planach :D
Damiano Robingren
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Damiano Windsachen pisze: 13 lutego 2024, 12:39
No tak, ale to wtedy nie bedzie RM tylko o realu.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Femme Mystere »

Tak, rzeczywiście. Ale póki to interesuje mikronautów to czemu nie?
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum
Awatar użytkownika
Chef-Raketenwerfer

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Heinz-Werner Grüner pisze: 13 lutego 2024, 12:52
Damiano Windsachen pisze: 13 lutego 2024, 12:39

No tak, ale to wtedy nie bedzie RM tylko o realu.
zaskoczę: Nie, będzie to audycja opisująca v-kosmiczną astronomię :3
Damiano Robingren
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Chef-Raketenwerfer

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Femme Mystere pisze: 13 lutego 2024, 12:53 Tak, rzeczywiście. Ale póki to interesuje mikronautów to czemu nie?
Myślę że odpowiednim miejscem opisywaniem aktualnych wydarzeń realnej astronautyki jest mój kanał na YouTube :D
Damiano Robingren
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Damiano Windsachen pisze: 13 lutego 2024, 13:01
Femme Mystere pisze: 13 lutego 2024, 12:53 Tak, rzeczywiście. Ale póki to interesuje mikronautów to czemu nie?
Myślę że odpowiednim miejscem opisywaniem aktualnych wydarzeń realnej astronautyki jest mój kanał na YouTube :D
Dokładnie. Tam masz realną przyszłość na kanał. Tutaj to jednak zabawa.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Chef-Raketenwerfer

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Heinz-Werner Grüner pisze: 13 lutego 2024, 13:12
Damiano Windsachen pisze: 13 lutego 2024, 13:01
Dokładnie. Tam masz realną przyszłość na kanał. Tutaj to jednak zabawa.
Czy ja wiem, czy to taka przyszłość? No na ten moment kanał radzi sobie tylko i wyłącznie w shortsach, filmów nie robię aż tak regularnie i staram się do nich przykładać. Pozostają transmisje na żywo :lol:
Damiano Robingren
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Chef-Raketenwerfer

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Edelweisski Wątek Kosmiczny
NAJSZYBSZE CODZIENNE! WIADOMOŚCI KOSMICZNE

Dzisiaj mogliśmy być świadkami oddokowania rosyjskiego statku towarowego Progress MS-24 od modułu Zvezda, który znajduje się w rosyjskiej części Międzynarodowej Stacji Kosmicznej. Ostateczna deorbitacja i ponowne wejście w atmosferę ma nastąpić za około 4 godziny nad wodami Oceanu Spokojnego.

Progress spala się w 100% w atmosferze, więc nie możemy mówić o żadnej próbie jego odzysku. (dlatego też przedwczoraj załoga ISS załadowała całą kapsułę śmieciami i innymi niepotrzebnymi rzeczami z całego ISS :karo).
Damiano Robingren
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Fundacja Narodowa”