Święto Roztopów to jedno z najważniejszych wydarzeń w roku każdego Edla. Zwieńczeniem dwutygodniowego imprezowania jest wspólna celebracja oficjalnego przekazania władzy na rzecz Oberhaupta Grünera.
Same uroczystości to niezliczone gry, zabawy, koncertowanie i ucztowanie bez końca. Kto jeszcze tego nie przezył, to musi koniecznie zrobić to w tym roku! 1924 roku w ramach konkursu krajowego wybrano Wolkenbad jako miejsce odbywania się wszelkich uroczystości.
Kolejne sportowe zawody przed nami! Szalenie miło mi ogłosić, że podczas Roztopów będą miały miejsce zawody inauguracyjne w skokach narciarskich w Kotlinie Edelweiss. Na nowo wybudowanej skoczni w Wolkenbad poznamy nowego mistrza tej dyscypliny!
Ambasador Księstwa Sarmacji
Zastępca Samozwańczego Sekretarza Mikroświatowej Unii Piłkarskiej
Były Kanclerz Księstwa Sarmacji
Prezes VfB 1923 Wolkenbad
Ale pytanko... Dokładnie wynik jak będzie wyliczany?
Każdy uczestnik przesyła zrzuty ekranu z dwóch skoków (w tym wątku).
Zwycięzcą określa się zawodnika, którego suma not uzyskanych w dwóch skokach jest najwyższa.
Zwycięzcą określa się zawodnika, którego suma not uzyskanych w dwóch skokach jest najwyższa.
Chodzi o sumę not dwóch skoków z gry.
Bardziej chodzi mi o to czy jest jak w STSie – noty sędziowskie plus długość skoku= wynik ;p
Bardziej chodzi mi o to czy jest jak w STSie – noty sędziowskie plus długość skoku= wynik ;p
Joachim Cargalho pisze: ↑19 lutego 2024, 14:18
Myślę, że tutaj zdecydowanie można przyjąć, że chodzi o wynik wygenerowany przez grę.
Oczywiście również się dopisuję.
Tak się zastanawiam czy ta opcja (sarmacka) nie jest sprawiedliwsza. W mojej ocenie, ze względu na to, że skoro DSJ podaje wyniki co do centymetra to warto to wykorzystać. W nocie z gry mamy zaokrąglenie, co przy małej skoczni daje mniejsze pole manewru.
Joachim Cargalho pisze: ↑19 lutego 2024, 14:18
Myślę, że tutaj zdecydowanie można przyjąć, że chodzi o wynik wygenerowany przez grę.
Oczywiście również się dopisuję.
Tak się zastanawiam czy ta opcja (sarmacka) nie jest sprawiedliwsza. W mojej ocenie, ze względu na to, że skoro DSJ podaje wyniki co do centymetra to warto to wykorzystać. W nocie z gry mamy zaokrąglenie, co przy małej skoczni daje mniejsze pole manewru.
Moim zdaniem, jeśli DSJ liczy punkty za skok w taki sam sposób, jak liczy się w realnych skokach, to na skoczniach normalnych, a taką jest K50, 1 metr odległości, to 2 punkty, więc powinniśmy zrobić podobnie. Moja propozycja jest więc taka:
Wynik = odległość x 2 + noty
Np. za skok 51.27 m z notami cztery trzy osiemnastki zawodnik dostanie 156.54 pkt