Oktoberfest 1924 - przygotowania

Święto Piwa to tradycja Kotliny Edelweiss od zarania dziejów. Edle z wielką czcią odnoszą się do złotego napoju i już poraz trzeci organizują wspaniały festiwal piwny. Nie bacz na "podbrobki", liczy się tylko edelweisski Oktoberfest!
Regulamin forum
Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Oktoberfest 1924 - przygotowania

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Obrazek
Wrzesień to czas rozpoczęcia sezonu rajdowego, ale za pasem mamy bliski naszemu sercu październik! A co dzieje się w październiku? Oczywiście wielki Oktoberfest!
Wśród Edli mamy wielu smakoszy piwa, ale i nasi goście, którzy raczyli nas swoją obecnością zawsze chętnie z nami kufelek przechylili.

Czas zacząć przygotowania. Pierwsze to chyba termin, wiadomo, zmieścić się w terminie miesiąca paźdzernika.
Co mieliśmy w zeszłym roku?
- najważniejszy jest oczywiście KRAM BROWARNIKÓW i przyznanie nagrody Bierfest - Grand Prix 1924.
Konkurs jest oczywiście obowiązkowy, ale wymaga pomocy pewnego pana H. :D

- LAWINA (tutaj potrzebna bylaby @Femme Mystere - zapytam drogą prywatną, ale nie sądzę, że się uda. :) ) - tylko inna opcja wchodzi w grę.
- BIESIADNE STOŁOWANIE (za to odpowiadała druga z pań - @Isabella Swann, ją będzie jeszcze trudniej obudzić z mikronacyjnego snu)
- STRZELNICA - @Albert Fryderyk de Espada liczę na Ciebie! Daj proszę znać czy w razie czego to ogarniesz.
- MORZE PIWA - @Joachim Cargalho brylował na tym morzu. Czy popłynie z nami w tym roku?
- KTO PIJE - czyli zgadywankaoczywiście zabawę pociągnę ja - Tu można już przyklepać.
- ALFABET SIKORSKIEGO - pomysł zaczerpnięty od @Gaetano Kohlmeise - oddaje fory jak to rozegrać.
- KOŚCI BEZ OŚCI - hazardowa zabawa według pomysłu @Pavel van der Gibson. Czekam na przekaz pomysłu (poszedłbym jednak w ostry hazard :P )
- HERBATKA U ALFREDA - otwarcie Liedteerum - jako okoliczność towarzysząca - @Alfred Fabian - jakiś konkursik, zabawa etc?

Do tego dojdzie oczywiście ognisko pełne chmielu, a sądzę, że jakąś zabawę jeszcze wymyślę. :)

Szybka burza mózgów i działamy!

DODANE:
skreślenie prowadzenia Lawiny przez Lieselotte
dodanie Alfabetu Sikorskiego
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Oktoberfest 1924

Jürgen Voller pisze: 03 października 2024, 10:16 Cóż, zadanie jest wykonalne chyba :D

Irańczycy robią pewnie piwo pokątnie w domach,tak jak domowe wino,choć przemyt idzie pełną parą przez granicę (za dużo ludzi na tym zarabia, żeby udało się uszczelnienie granic,nawet w takim zamordyzmie!).

Produkcja krajowa również jest, ale to samo piwko 0,0% ;)

Wiem o fabryce piwa prowadzonej przez irańską diasporę w USA (jedna czy dwie rodziny to prowadzą),jednak w ogóle nie korzystają z rodzimych wzorów ikonografii.

Zawsze możemy zrobić tak, że wrzucę historyczne grafiki z płaskorzeźb w "Książę Persji nadaje", a herr Oberhaupt to wrzuci na butelki, bawiąc się graficznie i zobaczymy, co z tego wyjdzie :lol:
No i pomysł wydaje się całkiem ok.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Jürgen Voller Stempel
Prinz von Persien

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Jürgen Voller »

Cieszę się :karo
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Co mieliśmy w zeszłym roku?
- najważniejszy jest oczywiście KRAM BROWARNIKÓW i przyznanie nagrody Bierfest - Grand Prix 1924.
Konkurs jest oczywiście obowiązkowy, ale wymaga pomocy pewnego pana H. :D

- LAWINA (tutaj potrzebna bylaby @Femme Mystere - zapytam drogą prywatną, ale nie sądzę, że się uda. :) ) - tylko inna opcja wchodzi w grę.
- BIESIADNE STOŁOWANIE (za to odpowiadała druga z pań - @Isabella Swann, ją będzie jeszcze trudniej obudzić z mikronacyjnego snu)
- STRZELNICA - @Albert Fryderyk de Espada liczę na Ciebie! Daj proszę znać czy w razie czego to ogarniesz.
- MORZE PIWA - @Joachim Cargalho brylował na tym morzu. Czy popłynie z nami w tym roku?
- KTO PIJE - czyli zgadywankaoczywiście zabawę pociągnę ja - Tu można już przyklepać.
- ALFABET SIKORSKIEGO - pomysł zaczerpnięty od @Gaetano Kohlmeise - oddaje fory jak to rozegrać.
- KOŚCI BEZ OŚCI - hazardowa zabawa według pomysłu @Pavel van der Gibson. Czekam na przekaz pomysłu (poszedłbym jednak w ostry hazard :P )
- HERBATKA U ALFREDA - otwarcie Liedteerum - jako okoliczność towarzysząca - @Alfred Fabian - jakiś konkursik, zabawa etc?
Dobra to czekam na potwierdzonka.
- KRAM BROWARNIKÓW musi się odbyć, to pewniaczek. Chciałbym by jednak znaczenie miał w sposób równy wygląd butelki i opis. W końcu "zawartość", nawet ta wirtualna, jest w gruncie rzeczy najważniejsza. Na spokojnie zdrożymy i przygotujemy odpowiedni zapis w zasadach oceny złotego trunku. :)

- KTO PIJE? - tu w zasadzie jestem przygotowany na 90%. Mam już materiał, wystarczy go obrobić i przygotować - zabawa nie jest może szaleńczo porywająca, ale na pewno kilku chętnych się znajdzie.

No i teraz pytanka, ponownie do Was. Czy uda nam się zorganizować?
- STRZELNICA - @Albert Fryderyk de Espada
- MORZE PIWA- @Joachim Cargalho
- ALFABET SIKORSKIEGO*- @Gaetano Kohlmeise
- KOŚCI BEZ OŚCI*- @Pavel van der Gibson
- HERBATKA U ALFREDA- @Alfred Fabian

* - nazwa końcowa do ustalenia

Mam jeszcze dwa małe plany, ale nie wiem czy podołam.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Tak sobie myślę jakby tu urozmaicić strzelnicę i wpadłem na jeden w moim odczuciu dobry pomysł kmtóry będzie jednak wyjątkowo karał wszystkich dookoła.

Mianowicie jako że wszystko zaczęło się od kramiku małej Koribi to może by do strzelnicy dołączyć jakiś quiz o samej Koribi. Pokara to wszystkich w taki sposób że Koribia jest tak niszowa że jestem ostatnią żyjącą osobą która wie cokolwiek o tym państwie, drugą która może wiedzieć "coś" jest @Waksman pamiętający jej początki.
/-/ AF de Espada
Lewy Faktotum

ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Albert Fryderyk de Espada pisze: 05 października 2024, 20:04 Tak sobie myślę jakby tu urozmaicić strzelnicę i wpadłem na jeden w moim odczuciu dobry pomysł kmtóry będzie jednak wyjątkowo karał wszystkich dookoła.

Mianowicie jako że wszystko zaczęło się od kramiku małej Koribi to może by do strzelnicy dołączyć jakiś quiz o samej Koribi. Pokara to wszystkich w taki sposób że Koribia jest tak niszowa że jestem ostatnią żyjącą osobą która wie cokolwiek o tym państwie, drugą która może wiedzieć "coś" jest @Waksman pamiętający jej początki.
Hm... Nie sądzę, że przysporzy to popularności. ;) Nie mniej jak dasz jakieś linki, gdzie w ogóle ów "czarodziejska" kraina się znajduje i ktoś pokopie i coś znajdzie...
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Pavel van der Gibson Stempel
Ambasador Księstwa Sarmacji

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Pavel van der Gibson »

Jeśli kości działają to jak najbardziej.
Dice Roulette brzmi poważniej xd
Ambasador Księstwa Sarmacji
Zastępca Samozwańczego Sekretarza Mikroświatowej Unii Piłkarskiej
Były Kanclerz Księstwa Sarmacji
Prezes VfB 1923 Wolkenbad

Obrazek
Awatar użytkownika
Gaetano Kohlmeise Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Gaetano Kohlmeise »

"Alfabet Sikorskiego" możemy zorganizować w formie konkursu. Tak jak to pisałem wcześniej. Biorę na siebie napisanie ogłoszenia o konkursie i jego zasadach.
Gaetano Kohlmeise

znany również jako
Kajetan Merkury Sikorski
Obrazek
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Heinz-Werner Grüner pisze: 05 października 2024, 20:49
Albert Fryderyk de Espada pisze: 05 października 2024, 20:04 Tak sobie myślę jakby tu urozmaicić strzelnicę i wpadłem na jeden w moim odczuciu dobry pomysł kmtóry będzie jednak wyjątkowo karał wszystkich dookoła.

Hm... Nie sądzę, że przysporzy to popularności. ;) Nie mniej jak dasz jakieś linki, gdzie w ogóle ów "czarodziejska" kraina się znajduje i ktoś pokopie i coś znajdzie...
Sam nie wiem, szukam czegokolwiek co będzie jakimkolwiek urozmaiceniem do rzucaniem kośćmi.
Na razie to tylko propozycja no i bez przesady mię będę terroryzował ludzi tymi pytaniami, no może kilkoma.

Tak czy siak wszystkiego można by się dowiedzieć przeglądający czy to dział samej Kori