Zauważ, że ja nie zaczynałam od Polskiego Obywatelstwa - ja je dostałamHeinz-Werner Grüner pisze: ↑19 kwietnia 2022, 09:47Polskie prawo chyba zabrania posiadania więcej obywatelstw niż jedno...
Trzy? To gdzies Ty się chowała?![]()
„Barwy wiosny” — zaproszenie do udziału w międzynarodowym konkursie malarskim
- Isabella M. Neumann-Swann • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: „Barwy wiosny” — zaproszenie do udziału w międzynarodowym konkursie malarskim
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]

- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: „Barwy wiosny” — zaproszenie do udziału w międzynarodowym konkursie malarskim
Ok. Tak tylko zapytałem.Isabella Swann pisze: ↑19 kwietnia 2022, 13:32Zauważ, że ja nie zaczynałam od Polskiego Obywatelstwa - ja je dostałamHeinz-Werner Grüner pisze: ↑19 kwietnia 2022, 09:47Polskie prawo chyba zabrania posiadania więcej obywatelstw niż jedno...
![]()
- Joachim Cargalho • Stempel
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Akurat polskie prawo nie zabrania posiadania wielu obywatelstw. Choć rzeczywiście są kraje, które nie uznają takich manewrów. Ciekawy jednak jestem na ile jest to respektowane.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑19 kwietnia 2022, 09:47Polskie prawo chyba zabrania posiadania więcej obywatelstw niż jedno...

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
"Przepisy prawa regulujące kwestie obywatelstwa polskiego zawarte są w Konstytucji Rzeczypospolitej Polskiej oraz w ustawie z dnia 2 kwietnia 2009 r. o obywatelstwie polskim (Dz. U. z dnia 14 lutego 2012 r. z późn.zm).Joachim Cargalho pisze: ↑19 kwietnia 2022, 21:15Akurat polskie prawo nie zabrania posiadania wielu obywatelstw. Choć rzeczywiście są kraje, które nie uznają takich manewrów. Ciekawy jednak jestem na ile jest to respektowane.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑19 kwietnia 2022, 09:47Polskie prawo chyba zabrania posiadania więcej obywatelstw niż jedno...
Prawo polskie nie uznaje podwójnego obywatelstwa obywateli polskich. O ile prawo polskie nie zakazuje obywatelom polskim uzyskania obywatelstwa obcego, czy to poprzez urodzenie czy proces naturalizacji, polskie władze uznawać będą jedynie polskie obywatelstwo takiej osoby."
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Nie uznawać, nie jest równoznaczne z zabranianiem.
W tym przepisie chodzi wyłącznie o to, ze mając kilka obywatelstw - w tym polskie - nie można powoływać się na prawa wynikających z przepisów dla obywateli państw innych, a nadal na terenie RP obowiązują Cię prawa, obowiązki itd. wynikające z przepisów dla osób mających obywatelstwo polskie.
W tym przepisie chodzi wyłącznie o to, ze mając kilka obywatelstw - w tym polskie - nie można powoływać się na prawa wynikających z przepisów dla obywateli państw innych, a nadal na terenie RP obowiązują Cię prawa, obowiązki itd. wynikające z przepisów dla osób mających obywatelstwo polskie.
Nawet ustawa sama stwierdza, ze może zdarzyć się, iż obywatel polski ma inne obywatelstwa.Zgodnie bowiem z art. 3 ustawy z dnia 2 kwietnia 2009 r. o obywatelstwie polskim (Dz.U. z 2012 r. poz. 161 z późn. zm.) „obywatel polski posiadający równocześnie obywatelstwo innego państwa ma wobec Rzeczypospolitej Polskiej takie same prawa i obowiązki jak osoba posiadająca wyłącznie obywatelstwo polskie.

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
No tak, wrzuciłem bo znalazłem.Joachim Cargalho pisze: ↑19 kwietnia 2022, 21:52 Nie uznawać, nie jest równoznaczne z zabranianiem.
Nawet ustawa sama stwierdza, ze może zdarzyć się, iż obywatel polski ma inne obywatelstwa.Zgodnie bowiem z art. 3 ustawy z dnia 2 kwietnia 2009 r. o obywatelstwie polskim (Dz.U. z 2012 r. poz. 161 z późn. zm.) „obywatel polski posiadający równocześnie obywatelstwo innego państwa ma wobec Rzeczypospolitej Polskiej takie same prawa i obowiązki jak osoba posiadająca wyłącznie obywatelstwo polskie.
- Isabella M. Neumann-Swann • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Hahahaha Panowie! Wiecie co jest ważne! Że mam obywatelstwo Edelweiss a reszta już nie 
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
I to jest prawda! Cieszę się, że Szanowna wie co w życiu jest najważniejsze!Isabella Swann pisze: ↑20 kwietnia 2022, 21:18 Hahahaha Panowie! Wiecie co jest ważne! Że mam obywatelstwo Edelweiss a reszta już nie![]()
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Czy wszystkie Edle już wysłały swoje prace? Jak już tylko wybiorą najlepsze, to musimy zrobić tutaj jakąś galerię sztuki!

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL