Słuchowiska - dział roboczy
- Joachim Cargalho • Stempel
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Słuchowiska - dział roboczy
Brakuje nam chyba jakiegoś działu dla "Fundacji Kulturalnej" dlatego wrzucam to na razie tutaj, jako dział roboczy do stworzenia słuchowisk z naszych inicjatyw. Już w fazie projektowania lawiny, pomysł ten gdzieś tam krążył w mojej głowie i chyba nawet otwarcie się nim dzieliłem.
Tworząc fabularne opisy naszych poczynań, poniekąd stworzyliśmy podwaliny pod scenariusz takich słuchowisk. O ile nie jesteśmy w stanie stworzyć słuchowisk z samych dialogów, to możemy zbudować słuchowiska na wzór czytania książki (narrator+dialogi/monologi). Od razu zaznaczam, że spokojnie mogę się dzielić moim głosem, także nikogo nie będę nakłaniał do wychodzenia poza swoją dotychczasową postać. Jeśli pomysł się spodoba, to może sami znajdą się chętni do uczestnictwa.
Oprócz naszych eventów, na co dzień tworzymy również masę ciekawych wątków, których później moglibyśmy użyć jako podwalin pod scenariusz.
Dlaczego otwarłem ten wątek i wyrzuciłem te chaotyczne zdania?
Ano po pierwsze, dlatego że po pierwsze chciałbym poznać Wasze zdanie na temat tego pomysłu oraz przewidywań co do możliwości jego entuzjastycznego przyjęcia w świecie mikronacji.
A po drugie, potrzebowałbym pomocy w wyciągnięciu treści, podzieleniu fabuły na części (myślę, ze jedno słuchowisko to max 5 minut), usunięcie zbędnych zapisów - być może dodanie opisów - a także wstawienie [tekstowo]sugerowanych dźwięków, które oddawałyby wydarzenia mające akurat miejsce w czasie trwania akcji.
Najważniejsza jest jednak Wasza opinia. A więc, co myślcie, Drodzy Państwo?
Tworząc fabularne opisy naszych poczynań, poniekąd stworzyliśmy podwaliny pod scenariusz takich słuchowisk. O ile nie jesteśmy w stanie stworzyć słuchowisk z samych dialogów, to możemy zbudować słuchowiska na wzór czytania książki (narrator+dialogi/monologi). Od razu zaznaczam, że spokojnie mogę się dzielić moim głosem, także nikogo nie będę nakłaniał do wychodzenia poza swoją dotychczasową postać. Jeśli pomysł się spodoba, to może sami znajdą się chętni do uczestnictwa.
Oprócz naszych eventów, na co dzień tworzymy również masę ciekawych wątków, których później moglibyśmy użyć jako podwalin pod scenariusz.
Dlaczego otwarłem ten wątek i wyrzuciłem te chaotyczne zdania?
Ano po pierwsze, dlatego że po pierwsze chciałbym poznać Wasze zdanie na temat tego pomysłu oraz przewidywań co do możliwości jego entuzjastycznego przyjęcia w świecie mikronacji.
A po drugie, potrzebowałbym pomocy w wyciągnięciu treści, podzieleniu fabuły na części (myślę, ze jedno słuchowisko to max 5 minut), usunięcie zbędnych zapisów - być może dodanie opisów - a także wstawienie [tekstowo]sugerowanych dźwięków, które oddawałyby wydarzenia mające akurat miejsce w czasie trwania akcji.
Najważniejsza jest jednak Wasza opinia. A więc, co myślcie, Drodzy Państwo?

- Isabella M. Neumann-Swann • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Słuchowiska - dział roboczy
Ja też mogę udzielić swojego głosu
nie widzę problemu!
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]

- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Moje poparcie dla projektu już wyrażałem i zna je Szanowny doskonale, ale przypomnę, że jestem jak najbardziej za!
Na wstępie chciałbym jednak zapytać, czy ma coś już Szanowny na oku? Jakiś wątek szczególnie się Szanownemu wpasowuje w konwencję?
Co do opracowania całości to jestem w stanie pomóc, ale jako oberhaupt mam wiele "nieplanowanych" spraw, które opóźniają moją działaność. Nawet dziś z niewielkimi planami mam problem się wyrobić...Ale jestem i trzymam rękę na pulsie!
Na wstępie chciałbym jednak zapytać, czy ma coś już Szanowny na oku? Jakiś wątek szczególnie się Szanownemu wpasowuje w konwencję?
Co do opracowania całości to jestem w stanie pomóc, ale jako oberhaupt mam wiele "nieplanowanych" spraw, które opóźniają moją działaność. Nawet dziś z niewielkimi planami mam problem się wyrobić...Ale jestem i trzymam rękę na pulsie!
- Albert Fryderyk de Espada • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Rozgłośnia rajdowa "Wasze Edelweiss" ?
Brzmi jak dobry pomysł i aż chciałbym pomóc bezpośrednio ale niestety z moim głosem wolałbym nie...
Cóż pozostaje pomagać w formie pisemnej.
Brzmi jak dobry pomysł i aż chciałbym pomóc bezpośrednio ale niestety z moim głosem wolałbym nie...
Cóż pozostaje pomagać w formie pisemnej.
- Joachim Cargalho • Stempel
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Postarałbym się przygotować pierwszy "akt" tego, żebyśmy mieli na czym planować. Od razu zaznaczam, że nigdy nie robiłem czegoś podobnego, więc będzie to bazować na moich skromnych pokładach kreatywności i umiejętności.
Cieszy mnie ogromnie wyrażony entuzjazm, a chęć zaangażowania głosowego trochę mnie onieśmiela, bo wymaga większej staranności
Cieszy mnie ogromnie wyrażony entuzjazm, a chęć zaangażowania głosowego trochę mnie onieśmiela, bo wymaga większej staranności

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Herr Cargalho, ja doskonale znam przeszłość "aktorską" Szanownego, więc prosze nie pitolić farmazonów, że doświadczenia brak. 
Trzymam kciuki i czekam na wczesny zarys o czym będzie słuchowisko (niem. hörspiel ?).
Chyba wcześniej też nie odpisałem, że Fundacja Naukowa ma w swoich celach wspieranie takich inicjatyw!
Trzymam kciuki i czekam na wczesny zarys o czym będzie słuchowisko (niem. hörspiel ?).
Chyba wcześniej też nie odpisałem, że Fundacja Naukowa ma w swoich celach wspieranie takich inicjatyw!
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Herr Cargalho damy radę
a będzie też fajna zabawa z tym 

- Fatima Popow-Chojnacka • Stempel
-
ODZNACZENIA
Jestem za!
U nas w Sarmacji przez chwilę właśnie były takie słuchowiska ale niestety pomysł upadł. A czasami człowiek woli posłuchać przyjemnego głosu z fajną treścią niż ciągle czytać ;p
U nas w Sarmacji przez chwilę właśnie były takie słuchowiska ale niestety pomysł upadł. A czasami człowiek woli posłuchać przyjemnego głosu z fajną treścią niż ciągle czytać ;p
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
To fakt. To własnie największa zmora mikronacji, że ciężko zastąpić czasem tekst pisany. Niech no tylko przypomne sobie zeszłoroczny marzec... ugh...ale po miesiącu już rajd robiłem. Trzeba się mobilizować nawzajem.Fatima Marcjan-Chojnacka pisze: ↑27 kwietnia 2022, 13:19 Jestem za!
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
A może ja Boogie Zeitung zrobie jako film i wywiad z toba nagramHeinz-Werner Grüner pisze: ↑27 kwietnia 2022, 13:28To fakt. To własnie największa zmora mikronacji, że ciężko zastąpić czasem tekst pisany. Niech no tylko przypomne sobie zeszłoroczny marzec... ugh...ale po miesiącu już rajd robiłem. Trzeba się mobilizować nawzajem.Fatima Marcjan-Chojnacka pisze: ↑27 kwietnia 2022, 13:19 Jestem za!