I Mistrzostwa Wyścigowe Nordacko-Edelweisskie Grand Tour!

W roku 1922 w ramach Rajdowych Mistrzostw Austro-Węgier odbywał się nasz regionalny Rajd Orientyki. Wspólnie ze Slawonią, naszym sąsiadem od wschodu stworzyliśmy niezapomnianą imprezę dającą prędkości o jakich nie marzycie. Od kolejnego sezonu jeździmy już pod egidą Rajdu Szarotki i z tego tytułu też nam bardzo miło.
Jeśli jesteś fanem motoryzacji, musisz tu zaglądać.
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: I Mistrzostwa Wyścigowe Nordacko-Edelweisskie Grand Tour!

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

USA 500 i GRÜNER RENNSPORT wraca na podium z dubletem! Świetna robota Miki Faudy i jeszcze lepsza Rochena Jindta!

Po 5 rundach

_ _ _ _ _ _

LIDER
103 punkty
2 miejsce (NIEMCY2)
3 miejsce (SINGAPUR)
3 miejsce (USA 500)

WICELIDER
99 punktów
1 miejsce (NIEMCY2)
1 miejsce (USA 500)
3 miejsce (AUSTRALIA)

Odskakujemy @Bolesław i jego ekipie HohenBRUMg o 24 punkty! Fordziaki już nas przestają interesować, tam strata jest na poziomie ok. 50 oczek. Z mikroekip kolejny jest @Pavel van der Gibson i jego Haisar RT, którzy tracą do nas 65 pkt.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Leszek Ebe-Grüner Stempel
Dziedzic

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Leszek Ebe-Grüner »

Więc ja podsumuję, jak wyglądają według mnie sytuacja po 5 rundach, a przynajmniej się postaram jak najbardziej, oczywiście skupiając się tylko na graczach. Konkretniej na zespołach:
1. GRÜNER RENNSPORT-202 pkt: Praktycznie na 4 wyścigach z pięciu zawsze zajmowali bardzo dobre pozycje, bo zawsze chociaż jeden zawodnik był na podium z ich drużyny. Jedynie w Czechach ich forma trochę spadła i nie mieli pomysłu jak go rozegrać, ale póki co są liderami grupy i realnie to tylko drużyna HohenBRUMg może im zagrozić.
2.HohenBRUMg-178 pkt: Nieco słabsze występy od lidera zespołów, ale też mają za sobą bardzo dobre występy, jak chociażby wygrana Bolesława Kirianoo von Hohenburga w Czechach. Za to w USA 500 już ich forma trochę osłabła. Obecnie mają 24 punkty straty do lidera oraz 41 punktów przewagi nad Haisar Racing Team. Realnie to może on wylądować w okolicach 1-3 miejsca, chyba że ich kierowcy w ostatnich trzech rundach popełnią błędy, to wtedy nawet grozi im dopiero czwarte miejsce. Zobaczymy jak sobie na torze w Meksyku poradzą.
4.Haisar Racing Team-137 pkt: No szans na mistrza no praktycznie nie mają. W ich przypadku co najwyżej mogą zawalczyć o drugie miejsce. Co prawda Aidar Mechendżed wygrał w Australii 2, ale potem na USA 500 obaj kierowcy byli dopiero w środku tabeli. Dodatkowo w tej samej Australii 2, Sadyr Ruani był dopiero na 19 miejscu, czyli z kolei przedostatni w wyścigu. Panowie jeśli chcą zająć drugie miejsce zespołowie, to w trzech następnych rundach praktycznie pod rząd powinni obaj kierowcy być minimum w top 5. 25 punktów mają przewagi na Leonor Sparassan, więc tu też muszą być czujni, jeśli nie chcą zostać wyprzedzeni. Oni mogą być w okolicach 2-5 miejsca realnie.
6.Leonor Sparassan-102 pkt: No gonią co prawda Haisar Racing Team, ale z różnymi skutkami. George Sparassan zdobył nawet 2 miejsce w Czechach. Ale to trochę mało i często lądują w środkowej tabeli. W najlepszym wypadku zajmą 3 miejsce, a w najgorszym nawet mogą być dopiero na 8 miejscu.
8.AKC Utopia Leszek Team-70 pkt: No Mark Webber nawet zajął trzecie miejsce w Czechach, czyli był na podium. Ale po wyścigu USA 500, trochę znowu słabo poszło moim kierowcom. Na następną rundę realnie na pewno powalczą o 7 miejsce w tabeli, natomiast w najlepszym wypadku zajmą moi 5 miejsce, a w najgorszym dopiero 9, przedostatnie miejsce, czego bym nie chciał :)
9.Solvhjul Racelag-59 pkt: Drużyna od Kaetano nie robi wybitnych osiągnieć... No chyba że na USA 500, gdzie Bjorn Vetter zajął bardzo dobre jak na ten zespół 5 miejsce. No AKC Utopia Leszek Team przyznaję, że jeżeli takie pozytywne incydenty dla nich w Racelag będą się powtarzać, to nawet mają szansę powalczyć o 7 miejsce. Natomiast w najgorszym wypadku Toyota na pewno z chęcią ich wyprzedzi i zajmą ostatnie miejsce w tabeli, ale to już naprawdę by musieli się postarać by zająć ostatnie miejsce. Realnie widzimy ich w miejscach 7-9.

I to tyle na dziś z podsumowania. Pamiętajcie jutro odbędzie się wyścig w Meksyku ;)
(-) Leszek Ebe-Grüner
Syn Heinza-Werner Grünera
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Czekamy z niecierpliwością na meksykańskie klimaty!
Obrazek
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Sheldon Anszlus Robingren Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Sheldon Anszlus Robingren »

Leszek Ebe-Grüner pisze: 17 czerwca 2025, 20:04
Sheldon Anszlus Lovelace pisze: 17 czerwca 2025, 19:28 Cóż za ciekawa rywalizacja :R
Myślę że RMAW może czuć się zagrożony :P
RMAW nie jest zagrożeniem bo to inny typ wyścigu :P

Ogólnie polecam tobie się zapisać na drugi sezon ;)
Z radością się zapiszę, jednak pragnę przypomnieć, że ja w Edelweiss jestem przechodnie, tak więc oznaczenie mnie w nastepnym sezonie na pewno sprawi, że się zjawię. :D Powiadomienia w stemplu sprawdzam każdego dnia :P
Obrazek
Awatar użytkownika
Dziedzic

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Jest już runda 6! Wyścig w Meksyku był wyjątkowo deszczowy i Bolesław wyjątkowo... A co wam będę spojlerował, zobaczcie na własne oczy!

https://youtu.be/xcll_txsrUI

Dodatkowo dodam że był rekord widzów na żywo i łącznie oglądało 4 osoby ten wyścig.
(-) Leszek Ebe-Grüner
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Sheldon Anszlus Lovelace pisze: 19 czerwca 2025, 19:33
Sheldon Anszlus Lovelace pisze: 17 czerwca 2025, 19:28 Cóż za ciekawa rywalizacja :R

Z radością się zapiszę, jednak pragnę przypomnieć, że ja w Edelweiss jestem przechodnie, tak więc oznaczenie mnie w nastepnym sezonie na pewno sprawi, że się zjawię. :D Powiadomienia w stemplu sprawdzam każdego dnia :P
Leszek głównie i tak przez discorda sypie powiadomieniami. Znajdzie Cię. ;)
Leszek Ebe-Grüner pisze: 19 czerwca 2025, 19:40 Jest już runda 6! Wyścig w Meksyku był wyjątkowo deszczowy i Bolesław wyjątkowo... A co wam będę spojlerował, zobaczcie na własne oczy!

Dodatkowo dodam że był rekord widzów na żywo i łącznie oglądało 4 osoby ten wyścig.
Biorę się za nadrabianie. Streama nie widziałem... :/
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Dziedzic

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Heinz-Werner Grüner pisze: 19 czerwca 2025, 19:41
Leszek Ebe-Grüner pisze: 17 czerwca 2025, 20:04 RMAW nie jest zagrożeniem bo to inny typ wyścigu :P

Leszek głównie i tak przez discorda sypie powiadomieniami. Znajdzie Cię. ;)
Leszek Ebe-Grüner pisze: 19 czerwca 2025, 19:40 Jest już runda 6! Wyścig w Meksyku był wyjątkowo deszczowy i Bolesław wyjątkowo... A co wam będę spojlerował, zobaczcie na własne oczy!

Biorę się za nadrabianie. Streama nie widziałem... :/
@Sheldon Anszlus Lovelace jak najbardziej, nazwa zespołu oraz statystyki samochodów będziesz mógł sobie spokojnie wypisać po zakończeniu 1 Sezonu.

@Heinz-Werner Grüner to bardzo smutno że się nie udało zobaczyć ci streama :( Ale mam nadzieję że chociaż z wyścigu będziesz zadowolony! :mrgreen: :R :R
(-) Leszek Ebe-Grüner
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Po 7 rundach

_ _ _ _ _ _

LIDER
154 punktów
1 miejsce (NIEMCY2)
1 miejsce (USA 500)
1 miejsce (MEKSYK)
2 miejsce (CHINY)
3 miejsce (AUSTRALIA)

3x Zwycięstwo, 1x Drugi, 1x Trzeci, 5x podium w 7ściu wyścigach! Wspaniale!

III MIEJSCE
115 punkty
2 miejsce (NIEMCY2)
3 miejsce (SINGAPUR)
3 miejsce (USA 500)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Dziedzic

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Jest i w końcu runda 7! Dziś na torze Chiny najbardziej zaskakującą drużyną była Haisar Racing Team! Zobaczcie na własne oczy dlaczego!

https://www.youtube.com/watch?v=YmvV2tr600Y
(-) Leszek Ebe-Grüner
DZIEDZIC EDELWEISS
Wyznawca Edelweisszyzmu

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA