W piłkę kopie się na wschodzie, na zachodzie również. Kopią i górale i mieszkańcy dolin. Za futbolówką gonią nawet w mikroświecie. Tu jest to niemal jak religia, dlatego nasi mieszkańcy też pokochali ten sport.
Idąc dalej osiągnięciami sportowymi mamy JKW @Fatima Popow-Chojnacka. Jest mi nieco smutno, że nas opuszcza, ale z drugiej strony rozumiem. Identyfikacja z drużyną, chęć angażu nie idący w parze z klimatem ligi - czasem po prostu nie pasuje. Nie mam żalu, a wręcz przeciwnie, dzięki wielkie za danie nadziei i poważny rozwój Militarystów. Zespół Spartaka pod wodzą JKW urósł w siłę. Trzymam kciuki za powodzenie w innych ligach!
Po prostu nie dam rady w tym momencie bawić się w x11 z zawalonym całym slotem. Dlatego zostawiam sobie najważniejsze drużyny. Może wrócę za jakiś czas jak będzie bardziej luźniej, przede wszystkim realnie xd
Ale generalnie dziękuję za miłe słowa. To była dobra zabawa i rywalizacja. Cieszę się, że mogłam pobyć w Waszej lidze. Mam nadzieję, że trochę drużynę odbudowałam i nowy trener będzie miał w miarę dobry start. Najlepszego dla wszystkich!
Mam zwyczaj i ogromny szacunek do kobiet w piłce kopanej. "Szpaler dla damy"! Edeldank!
1. Trwa przerwa miedzysezonowa i kompletowanie drużyn na nowy sezon
2. Do dymisji w Spartaku podała się @Fatima Popow-Chojnacka
3. W związku z brakiem aktywności zwolniono trenera w Vorwärts. Posadę stracił @Michael Gruner.
4. W związku z moim realym urlopem proponuje przenieść start ligi na 21 lipca (mnie nie ma między 8 a 15-stym, a że gramy w poniedziałki to taka przerwa wychodzi). Istnieje opcja skrócenia o tydzień, ale nie będę w stanie skupić się na przedsezonowym postopisaniem.
Proszę o jasną deklarację kiedy startujemy.
5. Chęć dołączenia do ligi wyrażali : @Roman Schädel i @Gaetano Kohlmeise, podtrzymujecie?
DW: @Sophie@Pavel van der Gibson@Targersdorf Borisz@Albert Fryderyk de Espada@Ludwig Tomović
Ambasador Księstwa Sarmacji
Zastępca Samozwańczego Sekretarza Mikroświatowej Unii Piłkarskiej
Były Kanclerz Księstwa Sarmacji
Prezes VfB 1923 Wolkenbad
Sophie pisze: ↑02 lipca 2025, 20:35
Mogę KSV oddać któremuś z panów.
Na spokojnie...bo nie zaczniemy sezonu nigdy. Na ten moment i tak Roman nie potwierdził. Brakuje jednego trenera, a na siłę nie chcę szukać. Zdecydowanie preferuje takie opcje, gdy czekają w kolejce.
Zaciekawiony wątkiem nowego sezonu, poszukałem informacji o zwycięzcy minionego.
Gratuluję @Pavel van der Gibson, jestem zaskoczony, że to nie drużyna Oberhaupta wygrała.
Równy start zespołów jednak dużo namieszał w stawce. Super!