Propozycja współpracy. Traktat o Wzajemnym Uznaniu i Współpracy pomiędzy Królestwem Skarlandu a Kotliną Edelweiss

W tym miejscu wszyscy dyplomaci zagraniczni mogą składac prośby, wnioski, zażalenia i inne nie cierpiące zwłoki zapytania.
Regulamin forum
Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Propozycja współpracy. Traktat o Wzajemnym Uznaniu i Współpracy pomiędzy Królestwem Skarlandu a Kotliną Edelweiss

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Juan de la Cerda pisze: 08 sierpnia 2025, 00:41 Król dużo bardziej będzie się orientował w sprawach wojskowości z pewnością ode mnie i wszelkimi możliwościami @Norbert de Catalan.
Bardzo mnie to cieszy, że traktat i jego forma podoba się Edlom, przekażę ostateczną wersję królowi Skralndu i będziemy gotowi na podpisanie traktatu :)
Obiecuję, że moja aktywność z pewnością z czasem się poprawi :)
Nie wiem na ile Wasza Ekscelencja skonsultował tekst z Szefem DD, to on odpowiada obecnie w pełni za przygotowanie dokumentu ze strony Edelweiss. Ja tylko podpisuje. @Joachim Cargalho ? :)

Albert Fryderyk de Espada pisze: 08 sierpnia 2025, 01:57 To teraz wypadałoby zorganizować jakąś oficjalną wizytę, czy to jego moście z Skarlandu w Edelweiss czy też vice versa.
Naturalną koleja rzeczy jest oficjalna wizyta. Takie było chyba nawet wstępne założenie, o ile mnie pamięć nie myli.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Ronon Dex Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Propozycja współpracy. Traktat o Wzajemnym Uznaniu i Współpracy pomiędzy Królestwem Skarlandu a Kotliną Edelweiss

Post autor: Ronon Dex »

Heinz-Werner Grüner pisze: 07 sierpnia 2025, 20:40 Nie mniej nasuwa mi się pomysł by Herr @Ronon Dex przygotował pułk do naszych realiów czasowych. Skarland tylko dostosowałby jego rodzaj, a w ramach współpracy militarnej, w naszej przestrzeni czasowej, wykorzystywał jako "oddiał skarladzki" z dowództem własnie od Was.
Jak się dogadacie to się zrobi...
Obrazek
Ronon Dex
Archont Rodecji oraz Gubernator Oceanii Leockiej
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Ronon Dex pisze: 08 sierpnia 2025, 10:32
Heinz-Werner Grüner pisze: 07 sierpnia 2025, 20:40 Nie mniej nasuwa mi się pomysł by Herr @Ronon Dex przygotował pułk do naszych realiów czasowych. Skarland tylko dostosowałby jego rodzaj, a w ramach współpracy militarnej, w naszej przestrzeni czasowej, wykorzystywał jako "oddiał skarladzki" z dowództem własnie od Was.
Jak się dogadacie to się zrobi...
No i sikalafą! Takiej odpowiedzi oczekiwałem. ;)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Femme Mystere »

Chciałabym dopisać do traktaku coś w rodzaju, że Obywatele Edelweiss nie mogą zostać persona non grata.
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum
Awatar użytkownika
Juan de la Cerda Stempel

ODZNACZENIA

Post autor: Juan de la Cerda »

Nie sądzę aby takie rozwiązanie było niestety akceptowalne dla obu stron, oczywiście takie przypadki tak czy siak zgodnie z traktatem byłyby rozstrzygane polubownie jeśli chodzi o przedstawicieli dyplomatycznych.
Traktat gwarantuje równe prawa obywatelom Edelweiss w Skarlandzie jak obywatelom Skarlandzkim zatem jedynymi wykroczeniami, które byłyby karane potencjalnym persona non grata jest jawne działanie/zdrada lub multikonciarstwo.
Obrazek
(+) El mas reverend Juan de la Cerda, Siervo de los Siervos de Dios, Patriarca de la Iglesia Rotriana del Patriarcado de Valencia, Obispo Universal etc.
Królestwo Skarlandu
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Stare żarty młodej Lieselotte. :karo
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Jürgen Voller Stempel
Prinz von Persien

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Jürgen Voller »

Niech żyje Królestwo Skarlandu! ;)
Niech żyje Edelweiss! :D

@Ronon Dex Możesz przygotować Skarlandczykom jednostkę na wzór frankistowskiej Hiszpanii i zazdroszczę, bo to będzie pewnie fajnie wyglądać! :)

A jak Cię poniesie fantazja twórcza, to może nawet na wzór Portugalii czasów Salazara :karo

Sam jestem ciekaw, jak to ostatnie by wyglądało, szczerze mówiąc :D
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Jürgen Voller pisze: 08 sierpnia 2025, 20:07 Niech żyje Królestwo Skarlandu! ;)
Niech żyje Edelweiss! :D

@Ronon Dex Możesz przygotować Skarlandczykom jednostkę na wzór frankistowskiej Hiszpanii i zazdroszczę, bo to będzie pewnie fajnie wyglądać! :)

A jak Cię poniesie fantazja twórcza, to może nawet na wzór Portugalii czasów Salazara :karo

Sam jestem ciekaw, jak to ostatnie by wyglądało, szczerze mówiąc :D
Herr Corporal, na razie nie jest nawet podpisany traktat. Wróć do szeregu. ;)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Juan de la Cerda Stempel

ODZNACZENIA

Post autor: Juan de la Cerda »

Skonsultowałem się z JKM @Norbert de Catalan i ma być w kontakcie z JE @Heinz-Werner Grüner w sprawie potencjalnych wizyt i ratyfikowania finalnej wersji traktatu. Z tego co wiem sam król @Norbert de Catalan ma całkiem niełatwy okres realiozy, ale to się z pewnością ogarnie !
Obrazek
(+) El mas reverend Juan de la Cerda, Siervo de los Siervos de Dios, Patriarca de la Iglesia Rotriana del Patriarcado de Valencia, Obispo Universal etc.
Królestwo Skarlandu
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Juan de la Cerda pisze: 09 sierpnia 2025, 15:02 Skonsultowałem się z JKM @Norbert de Catalan i ma być w kontakcie z JE @Heinz-Werner Grüner w sprawie potencjalnych wizyt i ratyfikowania finalnej wersji traktatu. Z tego co wiem sam król @Norbert de Catalan ma całkiem niełatwy okres realiozy, ale to się z pewnością ogarnie !
Realioza straszna choroba. Oby nie na długo. Nie mniej oczekuje informacji kiedy jest szansa na sfinalizowanie.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
ODPOWIEDZ

Wróć do „Departament Dyplomatyczny”