No to niech mi no tu wreszcie jakiś "dojcz" zajrzy i działamy!Helwetyk pisze: ↑09 maja 2022, 21:25Oczywiście, jeszcze jak. Dokument do kolekcji — zawsze!![]()
Wniosek o wydanie Karty Pobytu
Regulamin forum
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Wniosek o wydanie Karty Pobytu
- Isabella M. Neumann-Swann • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Heinz-Werner Grüner pisze: ↑09 maja 2022, 14:45W sensie, że by się Czcigodny podjął?Helwetyk pisze: ↑09 maja 2022, 12:54Jeżeli mowa tutaj o wzorze graficznym dokumentu, na okładce dajemy „Ausländerausweis” (czy jakkolwiek będzie poprawnie…), inny numer seryjny i można sobie pogratulować kawału dobrej, efektywnej roboty.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑09 maja 2022, 12:22 Co prawda muszę do tego "coś" opracować, no bo jak to tak bez...![]()
@Femme Mystere @Isabella Swann Jak będzie poprawnie? KARTA POBYTU?
Jak dla mnie to Residenzkarte
Ale można jeszcze użyć Aufenthaltskarte lub Aufenthaltserlaubniskarte
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
To ja roboczo proponuję jak tutaj: viewtopic.php?p=4640#p4640. Kolor okładki przypadkowy (na zasadzie: inny niż dowodu osobistego), i tak czekam na jedynie słuszny font. Może pasowałby lepiej blady róż lub blady błękit. Myślę, że warto byłoby także dopisać do strony 3 „Ursprungsland” (o ile Google Tłumacz mnie nie oszukuje).Heinz-Werner Grüner pisze: ↑10 maja 2022, 09:35 To chyba Rezidenzkarte brzmi najłatwiej do zapamiętania.![]()
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Tylko nie RA! Zboczenie zawodowe. Nic co się zaczyna na RA...Helwetyk pisze: ↑10 maja 2022, 14:14To ja roboczo proponuję jak tutaj: viewtopic.php?p=4640#p4640. Kolor okładki przypadkowy (na zasadzie: inny niż dowodu osobistego), i tak czekam na jedynie słuszny font. Może pasowałby lepiej blady róż lub blady błękit. Myślę, że warto byłoby także dopisać do strony 3 „Ursprungsland” (o ile Google Tłumacz mnie nie oszukuje).Heinz-Werner Grüner pisze: ↑10 maja 2022, 09:35 To chyba Rezidenzkarte brzmi najłatwiej do zapamiętania.![]()
W każdym razie kolor ok. Mnie tam zielony pasuje.Co do innych odcieni to niekoniecznie musimy skoro zielony zaakceptowałem.
Co do czcionki poszła.
Kraj pochodzenia oczywiście powinien być dodany. Zastanawiam sie tylko na ile takie Residenzkarte wydawać, ale ze dwa lata chyba wystarczą. Co myślicie.
- Horace Richelieu • Stempel
-
ODZNACZENIA
Co byś rzekł, aby wydawać karty pobytu na kwartał? A później można byłoby prosić o przedłużenie, wtedy tylko w karcie pobytu by się zmieniało datę wydania i tyle pracy. ^^
Sa Chevalerie Horace de la Maison de La Rocque; Hauptarchitekt EdelBau.
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Przerabiałem to kiedyś. Po pierwsze, nie jestem w stanie tego dopilnować. Po drugie prośba będzie męcząca. Szanowny chętnie to zrobi, ale jak ktoś nie zrobi to co? Wsadzać do więzienia?Horace Richelieu pisze: ↑10 maja 2022, 20:57 Co byś rzekł, aby wydawać karty pobytu na kwartał? A później można byłoby prosić o przedłużenie, wtedy tylko w karcie pobytu by się zmieniało datę wydania i tyle pracy. ^^
- Horace Richelieu • Stempel
-
ODZNACZENIA
Próbowałem coś wymyśleć, chociaż prawo to nie moje kroki- mam nadzieję, że kiedyś będę bardziej przydatny.
Sa Chevalerie Horace de la Maison de La Rocque; Hauptarchitekt EdelBau.
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Nie ma problemu.Po prostu wiem, że z technicznego punktu widzenia to nie bedzie łątwo, aczkolwiek takie krótsze terminy były by ok.Horace Richelieu pisze: ↑10 maja 2022, 21:33 Próbowałem coś wymyśleć, chociaż prawo to nie moje kroki- mam nadzieję, że kiedyś będę bardziej przydatny.
Z czystej ciekawości, proszę o rozwinięcie!Heinz-Werner Grüner pisze: ↑10 maja 2022, 20:29 Tylko nie RA! Zboczenie zawodowe. Nic co się zaczyna na RA...![]()
Tłumacze, oprócz Ursprungsland, podają jeszcze warianty: Herkunftsland oraz Heimatland…
Na tyle, na ile nie doda to zbyt wiele pracy Herr Oberhauptowi, oczywiście.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑10 maja 2022, 20:29 Zastanawiam sie tylko na ile takie Residenzkarte wydawać, ale ze dwa lata chyba wystarczą. Co myślicie.