WYNIKI

Regulamin forum
Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

WYNIKI

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Obrazek

1.kolejka
8 X 1925r.

Austro-Wegry - Volkian 2 - 1 (0 - 1)

Niemcy - Kafleandia 3 - 1 (1 - 0)

Obrazek
Cesarscy i Królewscy nie bez problemów wygrywają w inauguracyjnym spotkaniu. 3 punkty zapewnili sobie dopiero w doliczonym czasie gry za sprawą uderzenia Zalan Jánosi! Co ciekawe, aż do 70 minuty przegrywali, ale ostatecznie liczy się końcowy wynik i to oni zgarniaja komplet punktów. Volkian dzielnie się bronił, ale ostatecznie nie tego na co zasłużyli

W drugim meczu grupy A, Niemcy zdeklasowali Kafleandię. Na uwagę zasługują dwa trafienia Dietera Effenberga. Pewne zwycięstwo i pierwsze miejsce w grupie
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: WYNIKI

Obrazek

"PRZED PIERWSZYM GWIZDKIEM"
2.kolejka
11 X 1925r.

Baridas - Niemcy

Kafleandia - Volkian

Przy pauzie głównych faworytów łatwiej o wybicie się na czoło tabeli. Czy Niemcy są w stanie dokonać tego w spotkaniu z Baridasem? Dla Cesarskich to powinien być "spacerek". Niebiesko-Biali to nie jest drużyna, która nagle zaskoczy wygraną, jak Gamelland. Stagnacja na równym, ale niskim poziomie. Kadra Deutsches Reich powinna bez problemu rozprawić się i to wysoko z Baridasem.

Tak jak uwielbiam kimat fakleandzki, który służy nie tylko mojej cerze, tak w zwycięstwo z Volkianem nie wierzę nawet w 2%. Przykto mi, ale wydaje mi się, po tym co pokazali w pierwszej kolejce Brązowi srogo będą chcieli pokazać, że dalej liczą się w awansie bezpośrednim z pozycji 1-2.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Obrazek

2.kolejka
11 X 1925r.

Baridas - Niemcy 0 - 3 (0 - 2)

Kafleandia - Volkian 0 - 2 (0 - 1)

Obrazek
Baridas zgodnie z przewidywaniami nie stworzył zagrożenia Niemcom i ich kadra spokojnie wygrała. Dwa trafienia Damiana Myera na pewno przyczyniły się do tego znacznie. Przewaga miażdżąca i ustrzelenie tylko trzech bramek to na pewno niedosyt.

Tego dnia Volkian był za silny dla Kafleandczyków. Brązowi dobrze weszli w mundialowe rozgrywki i tak jak w pierwszym spotkaniu zabrakło szczęścia, tak w drugim spokojnie kontrolowali przebieg wydarzeń. Zasłużona wygrana.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Fatima Popow-Chojnacka Stempel

ODZNACZENIA

Post autor: Fatima Popow-Chojnacka »

Prawie każdy stawiał na Lumerię i Austro-Wegry. Co prawda to dopiero 2 kolejka i jeszcze wszystko może się zdarzyć, ale no jest ciekawie.
( – ) Fatima Popow-Chojnacka
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Fatima Popow-Chojnacka pisze: 12 października 2025, 13:03 Prawie każdy stawiał na Lumerię i Austro-Wegry. Co prawda to dopiero 2 kolejka i jeszcze wszystko może się zdarzyć, ale no jest ciekawie.
Dla mnie stuprocentowe pewniaki, że i tak wyjdą z grupy. Wpadka Lumerii to w zasadzie wywoła chyba tylko jeszcze większe pokłady mobilizacji u @Albert. To prawdziwy "pies na sukcesy". Zaryzykuje i postawię w ciemno 5000 klubeków, że półfinał ogarnie z palcem w zadku.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Fatima Popow-Chojnacka Stempel

ODZNACZENIA

Post autor: Fatima Popow-Chojnacka »

Heinz-Werner Grüner pisze: 12 października 2025, 13:19
Fatima Popow-Chojnacka pisze: 12 października 2025, 13:03 Prawie każdy stawiał na Lumerię i Austro-Wegry. Co prawda to dopiero 2 kolejka i jeszcze wszystko może się zdarzyć, ale no jest ciekawie.
Dla mnie stuprocentowe pewniaki, że i tak wyjdą z grupy. Wpadka Lumerii to w zasadzie wywoła chyba tylko jeszcze większe pokłady mobilizacji u @Albert. To prawdziwy "pies na sukcesy". Zaryzykuje i postawię w ciemno 5000 klubeków, że półfinał ogarnie z palcem w zadku.
Sama byłam w sytuacji, gdzie miałam wpadki ale udało się wyjść. Więc wierzę, że tutaj też się uda :D
( – ) Fatima Popow-Chojnacka
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Fatima Popow-Chojnacka pisze: 14 października 2025, 09:11
Heinz-Werner Grüner pisze: 12 października 2025, 13:19
Sama byłam w sytuacji, gdzie miałam wpadki ale udało się wyjść. Więc wierzę, że tutaj też się uda :D
Uda się, uda.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Obrazek

"PRZED PIERWSZYM GWIZDKIEM"
3.kolejka
15 X 1925r.

Austro-Wegry - Kafleandia

Volkian - Baridas

MAW wraca do gry i powinien spokojnie wygrać z Kafleandczykami. Ci drudzy na razie bez zwycięstwa, ale i bez punktu. TYP - Cesarscy, przez wysoką wygraną

W drugim meczu faworytem będzie oczywiście Volkian i nie ma co się rozpisywać, że będzie inaczej. Baridajczycy walczą by nie zostać najgorszą drużyną turnieju.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Obrazek

3.kolejka
15 X 1925r.

Austro-Wegry - Kafleandia 5 - 0 (3 - 0)

Volkian - Baridas 7 - 0 (4 - 0)

Obrazek

Zaledwie 2 z czterech drużyn trafiały w grupie A do siatki, ale za to zdobyły aż dwanaście bramek!
Jedni z głównych faworytów do zwycięstwa w całym turnieju, czyli Austro-Węgry pokonują bardzo pewnie Kafleandczyków 5:0. Mecz był wielkim show dla kibiców, gdyż pokonani wcale nie stali na straconej pozycji, starali się aż za bardzo, przez co od 67' grali w dziesiątkę. Wtedy było już pewne, że skończy się pogromem. Dwa trafienia Knoppa dodały kolorytu w tym spotkaniu.

Jeszcze więcej goli padło w drugim spotkaniu tej grupy. Volkian zdemolował bezbronny Baridas 7:0. Pierwszy hattrick w tych mistrzostwach należy do Filiberto Floresa. Rozpoczął strzelanie już w 1', a zakończył w 80'.
Warty odnotowania jest także dublet Saula Larrozy.

Już widać, że w grupie o awans powalczy MAW, Volkian i Niemcy.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA