[EDL003] - pierwszy lot Atlas ATP-E 1922 "Constelation"
Moderator: Ronon Dex
- Horace Richelieu • Stempel
-
ODZNACZENIA
Re: [EDL003] - pierwszy lot Atlas ATP-E 1922 "Constelation"
Horace Richelieu kiwnął do Olubayo, którzy przekroczyli swe fotele górą, po czym delikatnie spadli na pokład. Podkradli się do ściany. Stanęli obok siebie, czekając aż rotryjski terrorysta wyjdzie do działu pasażerskiego. Oczami mówi do @Kurt Wagner, aby się nie ruszał i siedział spokojnie, jak mówił poprzedni terrorysta. Gdy ten wyszedł celując do wcześniej wspomnianego dżentelmena, Horace Richelieu wydobył swój miecz, uderzając go głowicą w głowę, a Olubayo zasłania jego usta z specjalnym, zasypiającym proszkiem, chowając go na bok. Czekali tak na następnych, gdyż mają nadzieję, iż mają nadal to zaskoczenie
Sa Chevalerie Horace de la Maison de La Rocque; Hauptarchitekt EdelBau.
- Peetri Romanaav • Stempel
- Gesicht der Garnison
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Pieniędze Herr Oberhaupt, pieniądze. Inaczej nas nie wypuszczą. - Romanow pokiwał głową. - Jeden rozkaz, a samolot zostanie placem boju ATO.
- Kurt Wagner
Widząc że oponenci są likwidowani jak dzieci po prostu sięgnąłem po butelkę i znów nalałem sobie alkoholu. Widać że to jakieś przedszkolaki były więc nie było o co się martwić.
Jednocześnie nie puszczałem butelki, tak by w razie czego móc nią komuś pierdolnąć w łeb.
Jednocześnie nie puszczałem butelki, tak by w razie czego móc nią komuś pierdolnąć w łeb.
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Nnnoooo, a skąd mam wziąć pieniądze w samolocie siedząć zamknięty w kokpicie pilota na olbrzymiej wysokości nad poziomem morza! I dlaczego mi to tak spokojnie opowiadasz? Ilu ich tam jest? Co się dzieje? Maszynę chcą też porwać? Jakieś inne rządania mają?
- Peetri Romanaav • Stempel
- Gesicht der Garnison
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Piotr popatrzył na Oberhaupta zimnym wzrokiem i powiedział. - Chcą pieniędzy. Nie wiem jak ale mają je dostać. - Nie drgnęła mu nawet brew. - Mam przejść do realizacji, czy będziemy zwlekali, aż ktoś z naszych będzie ranny? - Zapytał.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑11 maja 2022, 22:07 Nnnoooo, a skąd mam wziąć pieniądze w samolocie siedząć zamknięty w kokpicie pilota na olbrzymiej wysokości nad poziomem morza! I dlaczego mi to tak spokojnie opowiadasz? Ilu ich tam jest? Co się dzieje? Maszynę chcą też porwać? Jakieś inne rządania mają?
- Joachim Cargalho • Stempel
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Kolejny ze Zbuntowanych Aniołów, był zdecydowanie bardziej stanowczy. Gdy zauważył, że jego kompan zniknął bez słowa ruszył przed siebie. Podszedł do @Piotr Romanow i zdzielił go z kolby w twarz. Ten, nie spodziewając się ciosu, upadł na podłogę, a jego nóż odleciał na dystans niemożliwy do nadrobienia.
Który to Oberhaupt?? - zapytał terrorysta.
Cargalho wstał z miejsca i ruszył w kierunku napastnika.
- Daj już spokój, jak mają Ci tę kasę tu dostarczyć w powietrzu? - zapytał wręcz retorycznie.
Drzwi do kokpitu były otwarte, więc wejście tam nie stanowiło problemu.
- Ten - wskazał na kapitana.
- A teraz sprowadź nas na ziemię. Zaraz na pewno Ci zapłacą. - powiedział tybem rozkazującym.
Jednocześnie pozwolił, by drugi pilot opuścił szybko kokpit. Sam tam pozostał o czekał na rozwój wydarzeń.
Który to Oberhaupt?? - zapytał terrorysta.
Cargalho wstał z miejsca i ruszył w kierunku napastnika.
- Daj już spokój, jak mają Ci tę kasę tu dostarczyć w powietrzu? - zapytał wręcz retorycznie.
Drzwi do kokpitu były otwarte, więc wejście tam nie stanowiło problemu.
- Ten - wskazał na kapitana.
- A teraz sprowadź nas na ziemię. Zaraz na pewno Ci zapłacą. - powiedział tybem rozkazującym.
Jednocześnie pozwolił, by drugi pilot opuścił szybko kokpit. Sam tam pozostał o czekał na rozwój wydarzeń.

- Kurt Wagner
Widząc kolejnego oponenta który bez slowa przebiegł obok mnie i dotarł do @Piotr Romanow dopijam drinka, a następnie wstaję i wykonuję mocny rzut butelką po alkoholu prosto w głowę napastnika.
Ta rozbiła mu się na głowie, a on padł nieprzytomny na ziemie.
- Strike za 3 punkty! - mruknąłem i usiadłem na fotel.
Ta rozbiła mu się na głowie, a on padł nieprzytomny na ziemie.
- Strike za 3 punkty! - mruknąłem i usiadłem na fotel.
W pewnym momencie, z kierunku luku bagażowego wyszła Sophie. Nie wiedząc o zaistniałej sytuacji krzyknęła na cały głos:
-Już jestem!!! Musiałam zdalnie nadzorować prace budowalne w Leocji.- nie słysząc odpowiedzi Sophie zdziwiła się. Poszła w stronę głównego pokładu. Tam napotkała terrorystę. Skierował w jej stronę lufę i broni i zaczął mówić coś, w niezrozumiałym dla niej języku. Jednak po gestykulacji dało się rozpoznać o co mu chodzi. Sophie spokojnie wykonała polecenie napastnika i siadła na końcu pokładu. Nie widziała stąd dokładnie co dzieję się dalej. Terrorysta widocznie nauczony przez niedawne wydarzenia postanowił związać Sophie, tak aby ta nie mogła nic zrobić.
-Już jestem!!! Musiałam zdalnie nadzorować prace budowalne w Leocji.- nie słysząc odpowiedzi Sophie zdziwiła się. Poszła w stronę głównego pokładu. Tam napotkała terrorystę. Skierował w jej stronę lufę i broni i zaczął mówić coś, w niezrozumiałym dla niej języku. Jednak po gestykulacji dało się rozpoznać o co mu chodzi. Sophie spokojnie wykonała polecenie napastnika i siadła na końcu pokładu. Nie widziała stąd dokładnie co dzieję się dalej. Terrorysta widocznie nauczony przez niedawne wydarzenia postanowił związać Sophie, tak aby ta nie mogła nic zrobić.
/-/Sophie Susanne Cargalho
Dumna obywatelka Kotliny

Dumna obywatelka Kotliny

- Femme Mystere • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Gdy tak walka trwała w najlepsze, w końcu z luku bagażowego wyłoniła się... ona:

- Niech nikt nie próbuje mnie zabić! Pod szatą mam ładunki wybuchowe, które są sprzężone z moim tętnem. Jeśli moje serce przestanie bić... wybuchniemy. - ostrzegła, po czym bez większych obaw ruszyła przed siebie, mijając @Horace Richelieu z mieczem, @Kurt Wagner z butelką. Gdy podeszła do @Piotr Romanow, nadepnęła mu, leżącemu, na szyję obutą stopą i rzekla. - Ciebie czeka inkwizycja. Osobiście dokonam na tobie rytuału oczyszczenia. - rzekła poważnie, a potem skierowała wzrok na @Heinz-Werner Grüner - Pilot, kieruj na Rotryjskie pasmo górskie, gdzie mieści się nasza kryjówka. - na końcu podeszła do @Albert Fryderyk de Espada, usiadła mu na kolanach. - A ty... Oberhaupt... - szepnęła mu do ucha - ...będziesz mój! - po czym zaczęła zakładać mu spadochron na plecy.

- Niech nikt nie próbuje mnie zabić! Pod szatą mam ładunki wybuchowe, które są sprzężone z moim tętnem. Jeśli moje serce przestanie bić... wybuchniemy. - ostrzegła, po czym bez większych obaw ruszyła przed siebie, mijając @Horace Richelieu z mieczem, @Kurt Wagner z butelką. Gdy podeszła do @Piotr Romanow, nadepnęła mu, leżącemu, na szyję obutą stopą i rzekla. - Ciebie czeka inkwizycja. Osobiście dokonam na tobie rytuału oczyszczenia. - rzekła poważnie, a potem skierowała wzrok na @Heinz-Werner Grüner - Pilot, kieruj na Rotryjskie pasmo górskie, gdzie mieści się nasza kryjówka. - na końcu podeszła do @Albert Fryderyk de Espada, usiadła mu na kolanach. - A ty... Oberhaupt... - szepnęła mu do ucha - ...będziesz mój! - po czym zaczęła zakładać mu spadochron na plecy.
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum

Prawa Faktotum

Sophie zdołała wstać na nogi, jednak nie wychylała się za bardzo, aby nie wzbudzać zainteresowania terrorystów. Gdy obserwowała co dzieje się w samolocie nagle ujrzała zakonnice. Dziwie znajomą zakonnicę. Jednak gdy usłyszała głos całe wrażenie znajomości terrorystki zniknęła:
Te wszystkie laski w słutannach są takie same- pomyślała po czym wróciła do obserwacji. Niestety z obecnej pozycji nie wiele mogła zrobić, a i terroryści byli coraz bardziej podejrzliwi co do jej zachowania.
Te wszystkie laski w słutannach są takie same- pomyślała po czym wróciła do obserwacji. Niestety z obecnej pozycji nie wiele mogła zrobić, a i terroryści byli coraz bardziej podejrzliwi co do jej zachowania.
/-/Sophie Susanne Cargalho
Dumna obywatelka Kotliny

Dumna obywatelka Kotliny