Bella nerwowo przechadzała się po swoim mieszkaniu. Ciagle musiała podróżować między Wolkenbad a Start Edelweiss. Z niecierpliwością czekała, aż będzie mogła się przenieść do obiecanego jej dworku.
W mieszkaniu na stoliku oraz wokół niego panował niemiłosierny bałagan. Stosy różnych podręczników, papierów oraz wszelakich zapisków. Bella już nie wiedziała sama w co ręce włożyć.
Ciągle wracała myślami do wszystkich zapisków Babinki Edburgi, jakie dostała podczas Edeliebe. Babinka przekazała jej wiele wiedzy w swoich notesach. A Bella zastanawiała się jak najlepiej wykorzystać wiedzę Babinki.
Postanowiła, że napisze do swojej mentorki taki oto list:
Kochana Babinko!
Mam nadzieję, że zdrowie dopisuje i Tobie, i twemu mężowi. Zastanawiałam się nad tymi wszystkimi wskazówkami od Ciebie. I mam pewną propozycję. Czy zechciałabym wraz z mężem odwiedzić mnie jeszcze raz w Kotlinie Edelweiss? Mogłabyś mi pomóc w zajęciach na Akademii, ale przede wszystkim w Muzeum Anatomii. Masz tak ogromną wiedzę i dar jej przekazywania! Byłabym Ci ogromnie wdzięczna.
Zastanów się proszę i daj mi odpowiedź!
Pozdrawiam, Twoja Przyjaciółka
[-]Bella
-
Mam nadzieję, że się zgodzi. Trzeba będzie to jutro z rana wysłać do Monarchii. Jeśli przyjmie zaproszenie, to będzie ogromną pomocą dla mnie, a Oberhaupt pewnie też nie będzie miał mi za złe, jak ugoszczę ją w jednym z domków, jak już w Wolkenbad powstaną. - pomyślała Bella. Po czym wzięła się za próbę uporządkowania ogromnego bałaganu w mieszkaniu. Przecież w końcu kiedyś trzeba uporządkować te papiery.