Lotnictwo
- Albert Fryderyk de Espada • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Lotnictwo
Gdzieś tam jeszcze zasłyszałem że @Piotr Romanow stał się z dnia na dzień ekspertem do spraw lotnictwa.
- Peetri Romanaav • Stempel
- Gesicht der Garnison
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Od razu ekspertem. Troszeczkę się dowiedziałem podczas mojej ostatniej 4-dniowej realiozy, niestety na rzecz XXI wiecznych Sił Powietrznych, ale parę rad mogę udzielić. Oczywiście jak Oberhaupt nada mi odznakę pilota, bo fajnie będzie na mundurze wyglądała. Trochę czasu zajmie to co bym chciał przedstawić, ale mam nadzieję, że moja wizja na lotnictwo nie zaburzy waszej. I bardziej mógłbym pomóc przy lotnictwie transportowym.Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑24 maja 2022, 00:30 Gdzieś tam jeszcze zasłyszałem że @Piotr Romanow stał się z dnia na dzień ekspertem do spraw lotnictwa.
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Na obecną chwilę moje słowo jest warte tyle samo co każde inne. Ja tu jedynie doradzam i planuję siły powietrzne, to Oberhaupt daje podpisiki i pieczątki.
- Peetri Romanaav • Stempel
- Gesicht der Garnison
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Oj proszę nie mieć tak niskiej samooceny, gdyż to dzięki Panu kręci się to lotnictwo.Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑24 maja 2022, 00:44 Na obecną chwilę moje słowo jest warte tyle samo co każde inne. Ja tu jedynie doradzam i planuję siły powietrzne, to Oberhaupt daje podpisiki i pieczątki.
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Nie róbmy jaj.Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑24 maja 2022, 00:44 Na obecną chwilę moje słowo jest warte tyle samo co każde inne. Ja tu jedynie doradzam i planuję siły powietrzne, to Oberhaupt daje podpisiki i pieczątki.
Tak naprawdę już dawno winien Szanowny awansować, ale czekam na dogodny moment (czyli kiedy znajdę czas i pomysł jak to z sensem ogarnąć).
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
No dobra skoro już wiemy ile to można się zastanowić nad tym czym będziemy latać.
Trzeba wynaleźć:
- myśliwiec
- samolot transportowy
- samolot rozpoznawczy,
- bombowiec
Trzeba wynaleźć:
- myśliwiec
- samolot transportowy
- samolot rozpoznawczy,
- bombowiec
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Wiem że Herr Ronon już wcześniej proponował zainspirowanie się włoskimi konstrukcjami z okresu między wojennego co uważam osobiście za jak dobry pomysł.
Mamy takiego Fiata CR.32

lub CR.42

Mamy takiego Fiata CR.32

lub CR.42

- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Jako transportowiec mogę z kolei zaproponować coś co już jest gotowe i wymaga jedynie drobnych zmian, Atlas ATP-52 stworzony na wzór niemieckiego JU-52.

Jak będzie trzeba to się go przemaluje i doda karabinek z tyłu.
A jeżeli to nie pasuje to mamy też włoską konstrukcję SM.81, Którego można wykorzystać również jako bombowiec.

Jak będzie trzeba to się go przemaluje i doda karabinek z tyłu.
A jeżeli to nie pasuje to mamy też włoską konstrukcję SM.81, Którego można wykorzystać również jako bombowiec.

- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Jako bombowiec możemy również wykorzystać włoski lekki bombowiec/samolot szturmowy Ba.65,

- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
A co do samolotu rozpoznawczego to pamiętam że widziałem gdzieś w jakiejś książce taki fajny używany przez Wojsko Polskie przed II Wojną Światową. Jak znajdę to podeślę.