Szanowny Panie
@August Wilhelm Neumann wniosek złożony został poprawnie. Vielen dank! Nie ma zastrzeżeń. Nie wiem na ile małżonka poinformowała, ale minimalny czas oczekiwania to 10 dni na uzyskanie akceptacji popartego działaniem na forum.
Jednakże w przypadku Szanownego jestem w stanie iść na ustępstwa z dwóch powodów. Po pierwsze, fabularnie i tak jest już w zasadzie Szanowny Pan obywatelem Kotliny Edelweiss, ale z punktu widzenia "prawa" mikronacyjnego wypada odczekać chwilkę.
Po drugie, w Krainie Szarotek obowiązuje niepisana zasada, że dzięki osobie, która poręczy, że wnioskujący o obywatelstwo jest osobą godną bycia członkiem naszej społeczności, czas ten jest skracany do minimum. W tym wypadku śmiem twierdzić, że taki wniosek - prośba zostanie złożona przez Szanowną Panią, małżonkę
@Isabella M. Neumann-Swann. Jeśli tylko dokona ona tutaj wpisu i zapewni mnie, że Pańska działalność jest szczera, wyrażona ochoczo pracą na rzecz Edelweiss, nie pozostanie mi nic innego jak obywatelstwo nadać niezwłocznie. Frau Swann to jedna z najbardziej zasłużonych obywatelek naszej "gromadki".