Pałac Oberhaupta [KONCEPCJA]

Państwowe konsorcjum budowlane założone 25 marca 1922 roku, którego zadaniem jest zarząd nad budową skomplikowanych technologicznie budynków oraz strategicznie ważnych lokacji o charakterze państwowym. EdelBau zajmuje się również przetwórstwem kamienia i wytwarzaniem asfaltu, by koordynować pracę nad budową dróg o takim włąśnie podłożu
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Pałac Oberhaupta [KONCEPCJA]

Post autor: Joachim Cargalho »

Szanowni Państwo,

ponieważ rodzina oberhauptowska rozszerza się w ekspresowym tempie, należy zwrócić uwagę, że wszyscy nie zmieszczą się na legendarnym sienniku dostępnym w der Sitz. Dodatkowo, nie wyobrażam sobie, by przyszła Oberhauptowa spała w takich spartańskich warunkach.
Dlatego też, proponuję by zbudować zespół dworski/pałacowy dedykowany wyłącznie Oberhauptowi. Do kompleksu powinny należeć: budynek mieszkalny, stajnia, centrum rekreacyjno sportowe, park pałacowy i oczywiście jakiś plac zabaw dla @Leszek Ebe-Grüner i @Peter Grüner
Oczywiście, jako wyraz troski wobec Oberhaupta, część prac powinna zostać sfinansowana przez obywateli, ale reszta zostanie pokryta przez skarb państwa.
Dodatkowo, tereny przynależne do pałacu mogłyby pełnić funkcje rekreacyjne dla ogółu, aby tak jak do tej pory otwierać instytucje państwowe na społeczeństwo. Proponuję, aby budynek mieszkalny miał wielkie przeszklenia, aby zachować transparentność władz i móc obserwować najważniejszą parę Kotliny w każdej pozycji sytuacji.

Przesyłam również propozycję umieszczenia budowli - na podstawie najaktualniejszych znanych mi planów miasta.
Załączniki
pałacoberhaupta.png
pałacoberhaupta.png (1000.54 KiB) Przejrzano 52 razy
Obrazek
Awatar użytkownika
Sorcha Raven v.d. Bjørk Stempel
Hexe von Ravenspell

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Pałac Oberhaupta [KONCEPCJA]

Post autor: Sorcha Raven v.d. Bjørk »

Joachim Cargalho pisze: 10 sierpnia 2026, 17:31 Szanowni Państwo,

ponieważ rodzina oberhauptowska rozszerza się w ekspresowym tempie, należy zwrócić uwagę, że wszyscy nie zmieszczą się na legendarnym sienniku dostępnym w der Sitz. Dodatkowo, nie wyobrażam sobie, by przyszła Oberhauptowa spała w takich spartańskich warunkach.
Kontakt z naturą dobrze dziala na samopoczucie psychiczne i fizyczne.
Joachim Cargalho pisze: 10 sierpnia 2026, 17:31
Oczywiście, jako wyraz troski wobec Oberhaupta, część prac powinna zostać sfinansowana przez obywateli, ale reszta zostanie pokryta przez skarb państwa.
No już lecę.... mało nóg nie połamię...
Mojego domu nikt nie finansował, sama cegły i bale nosiłam :roll:

A poza tym gratuluję gratuluję pomysłu :D
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Przynajmniej dobrze że plany nie zakładają wyburzenia połowy stolicy jaki mieli to w zwyczaju Rumuńscy towarzysze proletariackiej utopi miodem i mlekiem płynącej.
/-/ AF de Espada
Lewy Faktotum

ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Pozwólcie, że i ja się wypowiem. nie omieszkam, że przeszło mi to już dawno przez myśl. Nie od wczoraj "sugeruje", że mieszkam w Der Sitz, gdyż jako idealny dyktator cały czas stacjonowałem w siedzibie, w jednym pokoju, gdzie łazienka, a w zasadzie umywalka, służąca jako wanna i prysznic to był najwiekszy rarytas. Tak, oczywiście standard był wystarczajacy dla życia jakie prowadziłem. Kawaler w surowym klimacie radził sobie doskonale. Nie mniej, warto wspomnieć, że w obliczu ostatnich wydarzeń, a w zasadzie jednego...muszą w zwyczajach oberhauptowskich zajść pewne zmiany. :E :E :E
Oczywiście niczego, w swoim zwyczaju, nie wymuszam, ale pragę zapewnić dobro swojej powiększającej się rodzinie. Wam już zapewniłem. Niech rzuci we mnie talizmanem szczęscia ten Edel co uczynił dobro innym, co nie dostał ode mnie mozliwości zamieszkania w pieknych willowych osiedlach. Ja, choć mieszkam tutaj od tylu lat odebrałem sobie sam takową mozliwość.
Jak jednak słusznie zauważył Herr @Joachim Cargalho chyba zasłużyłem na "małe" udogodnienia życiowe by Kotlina rosła w siłę i czerpała radość z bycia wielką...
Dobra, bo trochę pompatycznie zabrzmiało... :D

Ok, wstęp za długi, ale po to by wyjaśnić dlaczego oberhaupt mógłby mieć mały kącik (jakieś 50hektarów ;) )tylko dla siebie i członków rodziny...

Co do burzenia stolicy, to śmiem twierdzić, że w obliczu rozwoju stołeczego życia moja skromna hacjenda winna znajodwać się w pewnym oddaleniu od Stadt.

Już nawet, w swoich wypadach (także z Moją Lubą, kiedyś na konnej przejażdżce) wybrałem pewne miejsce. Nie dokładnie, ale jednak pewien kierunek.
Zostawiłbym Stadt, wskazane przez Herr Joachima miejsce (tam jednak wypadałoby "zasiać" wille dla równie wspaniałych Edli) i wybrał się co nieco na północ. Albo przed Freiwaldem, albo za... To w tamtym kierunku, pod lasem, szukałbym swojego "domu". No, ale skoro Edle zażyczą sobie inaczej to nie będę polemizował...
(chyba, że moja narzeczona zacznie polemizować... ;) )

Czy w kwestii lokacji mogę mieć coś do powiedzenia? Resztę zostawię Wam (czyli wysłuchiwanie i wykonywanie poleceń @Mojego Serduszka ...)

Wiedziałem, że się dogadamy! ;) :HWG :HWG :HWG
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
ODPOWIEDZ

Wróć do „EdelBau”