Ognisko pełne miłości...
- Peetri Romanaav • Stempel
- Gesicht der Garnison
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Ognisko pełne miłości...
Romanow usiadł przed ogniskiem, wziął kawałek drzewa i rzucił nim w ogień. Patrzył jak jak ogień poowijał świeży kawałek, patrzył jak drzewo powoli się zaczynało palić i pękało pod wpływem temperatury.
- Ahhh, jaki piękny dzień się zapowiada.
- Ahhh, jaki piękny dzień się zapowiada.

Benjamin wraz z tatą, chociaż nie wiadomo, czemu jest tutaj w mundurze, to pewnie fotomontaż
* * *

ŁUHUUU! Już na starcie, dwóch pilotów o tym samym imieniu — Hans, wykonali pokazowe serca na niebie, Benjaminowi aż łezka w oku się zakręciła gdy zobaczył to piękne wykonanie. Po tym przelocie powiedział wszystkim dookoła, że to dopiero początek i jak najszybciej dał sygnał do kolejnego manewru, tym razem z większą ilością samolotów...

Ale ale, nie wszystko od razu, zaraz kolejna część, a tymczasem wznieśmy toast za Edelweiss!!
Benjamin Robingren
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Pokaz zrobił wrażenie. Mali i duzi byli szczęśliwi i uśmiechnięci, że widzą tak wspaniałe ewolucje. Jedynie Dieterek jakoś nie za bardzo się uradował.
-Ja tam bym lepiej tymi maszynoptakami latał, tatku. Ci panowie tak jakoś słabo, co nie? - zamęczał pytaniami ojca, który to nie mógł oderwać wzroku od latających w przestworzach aeroplanów...
-Tatku, a kupisz mi takiego? No jednego chociaż. Czerwonego! Obowiązkowo!
-Ja tam bym lepiej tymi maszynoptakami latał, tatku. Ci panowie tak jakoś słabo, co nie? - zamęczał pytaniami ojca, który to nie mógł oderwać wzroku od latających w przestworzach aeroplanów...
-Tatku, a kupisz mi takiego? No jednego chociaż. Czerwonego! Obowiązkowo!
- Joachim Cargalho • Stempel
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Ledwo wyszedł z namiotu wróżbity, a nad jego głową przeleciały nisko samoloty pod dyrygenturą @Benji Rockwell. Zadarł więc głowę wysoko, przytrzymując swój kaszkiet. Pokaz ledwo się zaczął, a już przyciągnął mnóstwo gapiów. Nie da się ukryć, że choć Edelweiss dysponuje lotniskiem, to widok aeroplanów nie był zbyt powszechny. Tym samym każdy z chęcią podziwiał akrobacje najlepszych pilotów mikroświata.

- Isabella M. Neumann-Swann • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Bella oglądała akrobacje na niebie i była pod ogromnym wrażeniem. Miała nadzieję na więcej akrobacji i czekała aż niebo znowu przybierze barwy Edelweiss. 
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Joachim Cargalho • Stempel
- Graue Eminenz
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Czy dzisiaj gramy tylko piosenki miłosne? - zapytał orkiestry - Ja bym coś chciał na czasie... może o zdradach lub coś.

- Isabella M. Neumann-Swann • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
a ja pójdę w bardziej nasze klimaty
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]

- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Wszyscy chwycili się za ręce i zaczęli śpiewać znane przeboje edelwajskie... Było sentymantalnie i rzewnie, ale także romantycznie, aż łezka kreciła się w oku. Wtem na pobliską halę wszedł niezastapiony Jodelnmeister!
- Peetri Romanaav • Stempel
- Gesicht der Garnison
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Gdy wszyscy siedzieli przy ognisku Romanow wyciągnął gitarę i zaczął na niej grać. Śpiewając jedną z piosenek, które usłyszał w Grünerwaldzie śpiewaną przez jego żołnierzy.