Stoisko Magii

Jedni powiedzą, że to "edelwajskie walentynki", inni, że "noc Kupaly", a my po prostu zwiemy to Edeliebe. W tym czasie jesteśmy otwarci na wszystkie miłosne sprawy. Wyznaj komuś miłość, poznaj nowych ludzi lub zwyczajnie baw się w gronie przyjaciół!
Awatar użytkownika
Isabella M. Neumann-Swann Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Stoisko Magii

Post autor: Isabella M. Neumann-Swann »

Kochana Bello!
Chciałam ci przekazać, iż niebawem pojawię się u Ciebie. Mam nadzieję, że kuferek dotarł bezpiecznie do Ciebie. Zawiera wszystko na moje stanowisko.
Obrazek

Poza tym postanowiłam przywieść dla Ciebie trochę swoich pomysłów na organizację twojej apteki. Do zobaczenia niebawem. Powinnam już w środę rano przejść granicę.
Pozdrawiam Cię Dziecinko!
Twoja Babinka
Edburga
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]
Awatar użytkownika
Joachim Cargalho Stempel
Graue Eminenz

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Stoisko Magii

Post autor: Joachim Cargalho »

Dało się słyszeć w tłumie, że nasz tygodniowy maraton miłosny powinien zostać ubogacony przez festiwal magii. Cargalho krążył więc między stoiskami i szukał tego, który zdradzałby swoje przeznaczenie właśnie dla celów mistycznych. Gdy przy jednym z nich zapanowało poruszenie, oczywiście czym prędzej udał się w jego kierunku.
Tam, dwóch karków, próbowało postawić wielka skrzynie na blacie stołu służącego jako miejsce wystawienia artefaktów. Nieopodal kszątała się @Isabella Swann, czytającą jakiś list.
Joachim dopytywał gapiów o to co tutaj się tworzy, a gdy usłyszał, że to legendarna Babinka ma się pojawić, nie zamierzał skrywać swojego podekscytowania.
- Wspaniale! Nareszcie będę mógł jej osobiście podziękować, że znowu wyglądam pięknie i młodo.
Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Joachim Cargalho pisze: 22 czerwca 2022, 07:17 - Wspaniale! Nareszcie będę mógł jej osobiście podziękować, że znowu wyglądam pięknie i młodo.
A twarz jakby nadal w cieniu. ;)

Magia to nieokiełznana wartość. Szczególnie tutaj w Edelweiss, gdzie wszystko, nawet krajobrazy wydają się takie magiczne... Warto czekać na muśnięcie nadprzyrodzonych mocy. Kto wie może to odmieni całe Twoje dotychczasowe v-życie Przybyszu!
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Wśród straganów przechodziła starsza kobieta o lasce. Poszukiwała swojej towarzyszki z Edelweiss. Została zaproszona na festiwal miłości. Babinka chciała przekazać im trochę swojej ludowej wiedzy.

- Bello, Dziecinko! Gdzieś ty się podziała! - zawołała Babinka za swoją towarzyszką. Bella usłyszawszy, że Babinka ją woła, aż się wystraszyła, że nie poszła na umówione miejsce, bo zapomniała się we wszystkich przygotowaniach stoiska. - Babinko, już idę! - zawołała Bella.

- Przepraszam Cię najmocniej, zapomniałam się i nie zwróciłam uwagi, że już tak późno. Babinko, przepraszam najmocniej. - tłumaczyła się speszona Bella.

- Dziecko, tym mnie lepiej poprowadź do stoiska, bo mnie nogi posłuszeństwa odmawiają. A nie przepraszaj mnie za to, że Cię nie ma, bo przygotowania masz. No chodź, daj mi rękę i mnie poprowadź! - powiedziała z humorem w głosie Babinka. Bella uspokoiła się i razem ruszyły w stronę stoiska, gdzie Babinka będzie pokazywać swoje specjały.
Awatar użytkownika

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Gdy podeszły do stoiska okazało się, że już się udało wszystko przygotować.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Nawet udało się przygotować część preparatów do degustacji:
Obrazek

- No kochana Bello! Się postarałaś :lol: Zatem zaczynajmy tą magię z innymi! - powiedziała wesoła Babinka, kiedy usiadła w fotelu dla niej przygotowanym przy stoisku.
Awatar użytkownika
Femme Mystere Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Femme Mystere »

Refleksy światła odbijające się od butelek wypełnionych wyśmienitymi nalewkami przykuł oko Lieselotte. Udała się w to miejsce i spostrzegła stragan Babinki i Isabelle.
- Drogie Panie, czy znajdzie się taki trunek, po którym nawet Edelsutra nie straszna? - zapytała, patrząc na Babinkę i zastanawiając się, jakie to przygody spotkały ją w życiu.
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum
Awatar użytkownika

ODZNACZENIA

OBYWATEL

- Och, dziecinka Liselotte? Czyż nie? Bella mi tyle o tobie opowiadała w listach. Panna co męża szuka? A nawet coś się dla ciebie znajdzie. Babinka ci pomoże, dzieweczko. - powiedziała Babinka i zaczęła szukać pewnego specyfiku dla @Femme Mystere na stoliku. - O znalazłam!

Obrazek

- To Cię postawi w dobrej pozycji! I nawet smaczne jest, tylko do kieliszeczka musisz jeszcze to wypowiedzieć. Słówko w słówko dziecinko! Na karteczce ci zapisze! - powiedziała Babinka i zaczęła coś na karteczce skrobać
Wypijże to ziele, wypijże nieboże! Uno przy kochaniu wiele dopomoże. Byś mnie nie opuścił, do inszych nie chodził, żebyś mnie nie zawodził!
- Ale tylko jeśli chcesz kogoś na dłużej zatrzymać. A jak dobrze zabawić, to bez tego powiedzonka na karteczce Dziewuszko! Tylko wiesz, Belli mi tym nie zbałamuć! Bo do dobra dziecinka, ale szczęścia w życiu nie ma! A może jeszcze w czymś pomogę?
Awatar użytkownika

ODZNACZENIA

OBYWATEL

- Babinko, a może opowiesz nam co nieco o tym co tu mamy. Może inni by chcieli też posłuchać.

- A dobry pomysł dziecinko! No to po lewej mamy wywary kochanieńcy, zazwyczaj gotowane z roślin lub zwierząt. Na różne schorzenia, różne nastroje czy amory. To tutaj - wskazała po środeczku stoliczka - to naleweczki. Wiadomo, z procencikiem i to mocnym lub lżejszym. Dobre na wszystko, w zależności od tego co chcemy otrzymać. Tam o w skrzyni mamy esencje - czyli mocne wywary z poszczególnych roślin. Trucicany - to te obok w ciemnych buteleczkach z czaszeczką. Nie warto szarżować z nimi. Ale jak chce się coś wybić czy komu zaszkodzić - choć ja nie polecam - no chyba, że na szczurzuyska. Bo to paskudne stworzenia. No i wiadomo do każdej Trucicany trza też i antidotum mieć. By w razie czego podziałać szybko. No i mamy też tutaj woreczki ziołowe z wszystkim i na wszystko co się przydać może. Bello masz gdzieś tą listę co Ci ostatnio wysłałam? Tam są te nasze specyfiki wszystkie.
Awatar użytkownika

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Obrazek

Zapraszam Kochani!!! Specjały Babinki Edburgi dostępne do skosztowania! :lol: - Zawołała na cały głos Bella - by jeszcze więcej osób zawołać do stoiska swojego gościa specjalnego!
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

- A czy coś dla mnie miałaby Sławetna Babinka, o której mi tyle opowiadano? O tak Szanowna Pani, wiele się nasłuchaliśmy o wszystkich specyfikach Waszej robótki! To jak, będzie coś dla mnie? Ja to ten, co w kotlinie naszej kochanej,próbuje wprowadzić wszedobylski dobrobyt. - Heinz jeszcze raz zapytał Babinkę Edburgę.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
ODPOWIEDZ