Benjamin podszedł do sterty listów. Przeczytawszy je, zaczął odpisywać...
Femme Mystere pisze: ↑02 marca 2022, 07:24
Mógłby szanowny przybliżyć nieco historię Felencji? Nie znam niestety.
Oj, długa historia

Wszystko zaczęło się, o ile dobrze pamiętam, 25 listopada zeszłego roku. Zapowiadało się świetnie, chociaż wyszło jak wyszło, a do tego dochodzi afera klonerska z moim udziałem...
Heinz-Werner Grüner pisze: ↑02 marca 2022, 09:11Edelweiss jest zbyt małe by móc udzielić jakiegokolwiek wsparcia, co najwyżej możemy odstąpić budynek (i tak wymagający remontu), by mógł pełnić rolę tymczasowej siedziby.
Nie mniej określenie użyte w piśmie i brzmiaąe: "za pozwoleniem" wydają się być nieco górnolotnym stwierdzeniem. Tak, pamiętam fakt, że Szanowny zapytał podczas powitalnego spotkania na discordzie, czy istnieje taka ewentualność, ale to było jednak spotkanie towarzyskie. Obawiam się, że Edelweiss nie jest po prostu w stanie zagwarantować, że Tymczasowy Rząd na Uchodźstwie Kraju Rosnącej Alpaki będzie się czuł u nas nadwyraz komfortowo.
AD1. Zgodnie z tym co już mówiłem, wystarczy zwykły namiot, nie mam(y) wysokich wymagań

AD2. Z całego serca przepraszam!
AD3. Oj tam, jak w punkcie 1, pięknie tutaj macie!
Joachim Cargalho pisze: ↑02 marca 2022, 20:09
Co Was doprowadziło do przybrania roli uchodźców. No...i gdzie reszta rządu?
Rząd na uchodźstwie powstał tak naprawdę celu "reaktywacji" Felencji, w celu kontynuowania naszych tradycji. Reszty rządu nie ma i nigdy nie było, niestety...