Dovolená s Vratislavem

Prahburg nie narodził się z planu, ani rozkazu. Jego początek był konsekwencją zmęczenia, tęsknoty i wyboru. W 1921 roku, gdy część żołnierzy czeskich i słowackich powracających z długiej, wyczerpującej kampanii „Langskip” wędrowała po Kotlinie Edelweiss, wielu z nich nie chciało już iść dalej. Za sobą mieli miesiące marszu przez pustkowia i niepewność, przed sobą powrót do świata, który dla niektórych przestał być domem. To właśnie oni jako pierwsi zdecydowali się zostać.
Mimo wszystko dopiero w marcu 1926 roku zdecydowali się zdubować miasteczko.
Regulamin forum
Obrazek

- PRAHBURG - LICZBA MIESZKAŃCÓW: 14 300
Awatar użytkownika
Mandaryna Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Dovolená s Vratislavem

Post autor: Mandaryna »

Heinz-Werner Grüner pisze: 01 lipca 2026, 21:33
Mandaryna pisze: 01 lipca 2026, 20:31
Heinz-Werner Grüner pisze: 01 lipca 2026, 08:46

Fajnie jakby tak dało się wysłać naszego śpiewaka na koncerty po miasteczkach, począwszy od Edeliebe, a dalej jakieś małe recitale w innych miejscowościach. Moze też więcej inwencji ;)

Z chęcią pośpiewam i się zabawię ja zawsze chętny!

Niech Szanowny zostawi coś na wydarzenia specjalne, a nie tak rzuca "hitami" na prawo i lewo. ;)
Spokojnie mój repertuar zaiwera dużo piosenek oraz ze mną będzie specjalny gość. Ja już wszystko planuję z tym związane!!
Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Dovolená s Vratislavem

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Mandaryna pisze: 01 lipca 2026, 22:40
Heinz-Werner Grüner pisze: 01 lipca 2026, 21:33
Mandaryna pisze: 01 lipca 2026, 20:31

Z chęcią pośpiewam i się zabawię ja zawsze chętny!

Niech Szanowny zostawi coś na wydarzenia specjalne, a nie tak rzuca "hitami" na prawo i lewo. ;)
Spokojnie mój repertuar zaiwera dużo piosenek oraz ze mną będzie specjalny gość. Ja już wszystko planuję z tym związane!!
Bardzo mnie to cieszy!
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
ODPOWIEDZ

Wróć do „Prahburg”