Edelweiss NachrichtenAgentur (ENA) ma spełniać rolę komunikatora Szarotkowej Krainy ze światem zewnętrznym. Chcesz się dowiedzieć co się dzieje w innej części mikroświata? Zajrzyj właśnie tu!
Czwarty sezon miał rozpocząć się na jesień, ale w wyniku ogromnych starań Jego Książęcej Mości Arkadiusza Maksymiliana ten rajd został przeniesiony właśnie na maj. A dlaczego? Odpowiedź jest prosta. Księstwo Sarmacji obchodzi okrągłą rocznicę istenia. 20 lat ciągłej "walki" na topie. Tak też liczę, że będzie i podczas tego inaugurującego kolejny sezon rajdu.
Specjalnie dla Was imprezę przygotował ogromny sztab ludzi. Ja tylko podpisuje się pod zawodami na "zielono".
Jakich zmian możecie się spodziewać?
Nowy pomocniczy system liczący autorstwa Herr @Helwetyk
Nowy zaktualizowany o Wasze uwagi regulamin a w nim: Zmniejszone kary czasowej za minimalne false starty
Zwiększone premie czasowe za tankowanie
Pamiętajcie o tym, że teraz by skorzystać z udogodonień typu: Zawodowiec, Łyk Doświadzenia czy Tankowanie musicie obowiązkowo dodawać grafiki.
Wybór jednego numeru startowego na cały sezon z zakresu od 0 do 999
Kro jeszcze nie testował pojazdu, radzę by zrobił to jak najszybciej! Automobile już osiągają odpowiednie parametry by ruszyć z piskiem opon i ponieść tłum na sarmackiej ziemi.
Chciałbym zapytać naszą starą, ale i nową gwardię co "robita" z rajdami.
Rozpocznijmy zatem od początku.
Ja reprezentuje Edelweiss w Barwach Grüner Rennsport Puch, wraz z Isabellą M. (nota bene jeżdżącą pod flagą AW).
Piotr Romanow na razie ma zamiar reprezentować Muratykę, przynajmniej podczas najbliższego rajdu w barwach Magnat Racing Team. Ponadto Herr de Espada jedzie pod tą samą flagą, ale w Koriben Sammën.
Jedyny w pełni edelwajski zespół FBUM Faktotum Ultimate Group (nazwa oficjalnie została) w składzie z Lieselotte Augntrost - Joachim Cargalho to nasza narodowa duma. Tyle jeśli chodzi o obywateli.
Mamy jednak w Edelweiss kilka nowych osób, które nie brały udziału w zabawie, przynajmniej jak dotąd. Moje pytanko brzmi czy nie zechciały by wystartować?
Czasu mało, ale na tyle dużo by się zdążyć wyrobić z regulaminowymi "papierkami". @Horace Richelieu@Erwin von Beckendorff@Robin von Eisenhut@Kurt Wagner
@Isabella Swann@Femme Mystere@Piotr Romanow@Joachim Cargalho@Albert Fryderyk de Espada