Operacja "Die Pfeiler"

Siły Lądowe Edelweiss
Awatar użytkownika
Jürgen Voller Stempel
Prinz von Persien

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Operacja "Die Pfeiler"

Post autor: Jürgen Voller »

Rozumiem, herr Oberhaupt i w razie czego, jestem do dyspozycji 💪
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Jürgen Voller pisze: 22 lipca 2023, 16:04 Rozumiem, herr Oberhaupt i w razie czego, jestem do dyspozycji 💪
Posiada szanowny jakiś specyficzny zestaw umiejętności jakie mogą okazać się dla nas przydatne ?

ROZKAZ DZIENNY
z dnia 22.07.2023

- Wyznacza się Corporal @Roman Schädel do przejęcia zwierzchnictwa nad Grupą 1 i przeprowadzenie ich niezwłocznie z Stadt Edelweiss do Glänzbergu w stronę przeprawy na rzece Edwigfluss i zabezpieczenie obszaru w celu naprawy infrastruktury transportowej.

- Wyznacza się Corporal @Joachim Cargalho do przejęcia zwierzchnictwa nad Grupą 3 i utrzymanie jej w Stadt Edelweiss do otrzymania dalszych rozkazów.

- Wyznacza się Corporal @Fabio Rhyner do przejęcia zwierzchnictwa nad Grupą 2 oraz nadzorowanie tranzytu grupy ze Stadt Edelweiss do Glänzbergu na pokładzie statku transportowego SET Hoffnung oraz zabezpieczenie obszaru miasta Glänzberg oraz miejsca przeprawy od północnej strony rzeki Edwigfluss.

Rozkaz podpisał:
PO Szefa Sztabu
Major AF de Espada
/-/ AF de Espada
Lewy Faktotum

ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Jürgen Voller pisze: 22 lipca 2023, 16:04 Rozumiem, herr Oberhaupt i w razie czego, jestem do dyspozycji 💪
Ku chwale Edelweiss! Zum Ruhm Edelweiss! Na ohybel wrogom Kotliny! :D
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Herr Major @Albert Fryderyk de Espada czy ja o czymś nie wiem, o czym wie Szef Sztabu Edelweiss LandStreitkrafte? Jeśli tak to winszuje, nie mogłem się doprosić by Corporal Cargalho wrócił do służby! Chwała nowemu dowódzcy!
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Joachim Cargalho pisze: 20 lipca 2023, 09:58 Jestem gotowy dołączyć do którejś z grup! Proszę o przydzielenie.
Wychodzi na to że Herr @Joachim Cargalho jest zainteresowany wiec otrzymał on przydział.
/-/ AF de Espada
Lewy Faktotum

ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Jürgen Voller Stempel
Prinz von Persien

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Szanowny @Albert Fryderyk de Espada , mam.

Brałem udział między innymi we wiosennej ofensywie na froncie zachodnim w 1918 roku jako zwiadowca i elitarny szturmowiec wyszkolony w infiltracji terenów wroga , nagłym cichym przejmowaniu okopów przeciwnika przy użyciu noży , pistoletów Luger , miotaczy płomieni , granatów i pierwszych niemieckich pistoletów maszynowych MP18 💪

Widziałem zrujnowane wioski we Francji i Belgii , kikuty drzew ziemi niczyjej , rannych i zabitych przyjaciół wyciąganych z naszego zasypanego bunkra , w który trafił bezpośrednio pocisk artylerii brytyjskiej , więc nic co ludzkie , nie jest mi obce w wojennym rzemiośle.
Załączniki
1690054011365.jpg
1690054011365.jpg (36.69 KiB) Przejrzano 706 razy
Awatar użytkownika
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Drapie się po brodzie...

Czy to w ogóle jest jest legalne w świetle naszego prawa Herr Oberhaupt @Heinz-Werner Grüner?

- Herr Corporal @Roman Schädel, przygarnęlibyście takiego jegomościa do swojej grupy? - zapytał
/-/ AF de Espada
Lewy Faktotum

ObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

W świetle naszego prawa, czy legalnym jest by do armii został przyłączony nieobywatel? Zwyczajowego, nie, ale zakładam, że Herr Voller będzie naszym obywatelem, to może coś tam, jakieś drobnostki wykonywać, bez wtajemniczania w "sprawy ważne". :P

Natomiast wiem także, że Herr Voller ma plany obywatelem zostać.

@Jürgen Voller prosiłbym także o zrozumienie, że tak, doświadczenie wojskowe Szanowny może mieć spore. Ba, nawet może być uczestnikiem wojny w nieistniejącym realu, ale w Kotlinie Edelweiss jako rekrut musi startować od nowa, jako soldat, flieger czy...matrose. W każdym razie, tylko od samego zaangażowania w militarne tematy zależy ile czasu zajmie Panu awans.
Proszę zatem nie opisywać, że jeździ czołgiem z przyszłości, czy coś w ten deseń, a jedynie wykonuje powierzone mu rozkazy, ok?
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
Awatar użytkownika
Jürgen Voller Stempel
Prinz von Persien

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Jawohl, herr Oberhaupt! 👍 Nowy kraj , nowy początek przyszłej kariery :)
Herr de Espada zapytał , więc dostał cząstkową odpowiedź na swoje pytanie (o wielu sprawach nie mogę mówić , bo nadal obowiązuje mnie tajemnica wojskowa II Rzeszy) 😎

Wszystko zależy od Szanownego @Roman Schädel 😘
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Jürgen Voller pisze: 23 lipca 2023, 13:43 Jawohl, herr Oberhaupt! 👍 Nowy kraj , nowy początek przyszłej kariery :)
Herr de Espada zapytał , więc dostał cząstkową odpowiedź na swoje pytanie (o wielu sprawach nie mogę mówić , bo nadal obowiązuje mnie tajemnica wojskowa II Rzeszy) 😎

Wszystko zależy od Szanownego @Roman Schädel 😘
Mnie nadal zastanawia dlaczego nie składasz tego wniosku o obywatelstwo, Herr Voller. ;)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
oberhauptokration
ODPOWIEDZ