Wolkenbad, 23.09.1926
Drodzy Mieszkańcy!
Przepraszam was najmocniej za moje ostatnie nieobecności. Ale zdrowotnie lekko niedomagam. Ale donoszę, iż wszystkie planowane akcje dalej są w realizacji. Obecnie w Kotlinie organizowany jest 24h rajd, gdzie będę brać udział. Następnie będzie odbywał się Oktoberfest, gdzie na pewno delegacja od nas pojedzie. A kolejnym wydarzeniem będzie nasze - ŚWIĘTO WINA!
Osobiście bardzo się cieszę na nie i nie mogę już doczekać na to święto. Mam nadzieję, że wszyscy goście będą zadowoleni z naszej gościnności i otwartości.
Kolejny projektem jest przeorganizowanie Akademii Medycznej w naszym mieście oraz Kotlinie. Ale o tym napisze wam niebawem. Razem z mężem mamy jeszcze w planach wyjazdy do naszych miast partnerskich z promocją naszego Komitatu.
Jednak to wszystko jest rozłożone w czasie, z powodu moich problemów zdrowotnych.
Mam nadzieję, że wam wszystko się układa. Jeśli są jakieś sprawy do załatwienia, zapraszam do siebie do domu. Tymczasowo to jest moje biuro. Przywitam was zawsze kawą/herbatą i ciastem.
Z poważaniem
Wasza Oberstammerin
(-) Isabella Marie Neumann-Swann
Wasza Oberstammerin
(-) Isabella Marie Neumann-Swann