ESB FußballLiga - Sezon VI
Moderator: Targersdorf Borisz
- Fatima Popow-Chojnacka • Stempel
-
ODZNACZENIA
- Targersdorf Borisz • Stempel
-
ODZNACZENIA
Re: ESB FußballLiga - Sezon VI
@Pavel van der Gibson @Heinz-Werner Grüner @Sophie @Albert Fryderyk de Espada @Fatima Popow-Chojnacka @Ludwig Tomović @Michael Gruner
Przypominam jutro ostatni mecz sezonu.
Wprawdzie karty rozdane, ale zawsze można powalczyć o lepsze WR.
Przypominam jutro ostatni mecz sezonu.
Wprawdzie karty rozdane, ale zawsze można powalczyć o lepsze WR.
sekretarz ESB d/s piłki nożnej
- Pavel van der Gibson • Stempel
- Ambasador Księstwa Sarmacji
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Targersdorf Borisz • Stempel
-
ODZNACZENIA

ESB FußballLiga
VI sezon 13. kolejka
VI sezon 13. kolejka
23 czerwiec 1925 r.
Dograliśmy sezon do końca, będą więc podziękowania i gratulacje zamiast tradycyjnego opisu kolejki.
Chociaż trzeba zaznaczyć, ze w ostatniej kolejce swoje pierwsze zwycięstwo w sezonie odnieśli Amatorzy pod wodzą @Ludwig Tomović, dzięki temu zwycięstwu kolega Ludwik zgarnia tytuł menadżera kolejki.
W debrach stolicy zaś, Dynamo wysoko ogrywa HSV.
Gratulacje dla @Pavel van der Gibson za wywalczenie mistrzowskiego tytułu. Jak smakuje tytuł?
Gratulacje dla @Heinz-Werner Grüner za wywalczenie Pucharu.
Podziękowania dla całej trenerskiej braci za sezon dobrej zabawy.
Szczególne podziękowania dla @Fatima Popow-Chojnacka która kończy przygodę z Oberligą, a przez dwa sezony prowadzenia Wojskowych wydźwignęła zespół z piłkarskiego marazmu.
Do zobaczenia.
To tyle, tak na szybko.
Rusza trenerska karuzela, oczekiwanie na raport zmian.
Życzę udanych transferów.
Do usłyszenia.
- Załączniki
-
- Zrzut ekranu 2025-06-23 200343.jpg (108.36 KiB) Przejrzano 856 razy
sekretarz ESB d/s piłki nożnej
- Pavel van der Gibson • Stempel
- Ambasador Księstwa Sarmacji
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
To nasz najlepszy punktowo sezon od początku istnienia rozgrywek 
Powrót na tron po trzech sezonach przerwy smakuje wyśmienicie
Powrót na tron po trzech sezonach przerwy smakuje wyśmienicie
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
No to krótkie podsumowanko ode mnie.
W pierwszej kolejności należy pogratulować @Pavel van der Gibson - co mistrzowskie to mistrzowskie i najważniejsze. Kawał solidnej roboty przedsezonowej i równa gra w całych rozgrywkach = sukces i majster. Brawo! Ja niestety poległem z konsekwencją dobrych rezultatów, szczególnie na początku sezonu.
Zawsze najbardziej cieszy mnie wygranie ligi, a już Oberligi to postokroć. Co do pucharu, to zawsze mniej radości, ale jednak triumf. Problem w tym, że wygrać w pucharze własnego imienia... No cóż, ale dobre i to.
Po drugie to chciałbym serdecznie podziękowac Panu Sekretarzowi Hrabiemu @Targersdorf Borisz. Chylę czoła po pas, zdejmujac jednocześnie czapkę z głowy. Świetnie wykonana praca! Tyle dobra z realizacją i prezentacją wyników, naprawde wysoce sobie to cenię, gdyż sam często odpuszczałem!
Jeśli chodzi o wynik sportowy to chyba także jestem winien gratulacji. Święci wyglądają już bardzo dobrze, praktycznie włączając się do walki o najwyższe cele. Zabrakło troszkę szczęścia. No, ale nowy sezon za pasem!
Za wytrwałość w prowadzeniu Królewskich podziękowania dla Frau @Sophie. Pozycja czwarta i "lider" wśród "pozostałych" to całkiem dobra wypadowa na kolejny sezon. Start sezonu miałaś znakomity!
Dalej mamy naszego piłkarskiego "marudę" (
) i Herr @Albert Fryderyk de Espada - wiem, że liczysz w końcu na sukces, wszystko małymi kroczkami!
Idąc dalej osiągnięciami sportowymi mamy JKW @Fatima Popow-Chojnacka. Jest mi nieco smutno, że nas opuszcza, ale z drugiej strony rozumiem. Identyfikacja z drużyną, chęć angażu nie idący w parze z klimatem ligi - czasem po prostu nie pasuje. Nie mam żalu, a wręcz przeciwnie, dzięki wielkie za danie nadziei i poważny rozwój Militarystów. Zespół Spartaka pod wodzą JKW urósł w siłę. Trzymam kciuki za powodzenie w innych ligach!
Ostatia kolejka i "wielki sukces" Herr @Ludwig Tomović - pierwsza wygrana i opuszczenie ostatniej pozycji w lidze. Jest nadzieja we Freiwaldzie na lepsze dni!
Tutaj bije się w pierś. Zawiodłem. @Michael Gruner, mój realny brat dał ciała po całości. Na jego usprawiedliwienie mam tylko to, że obiecał wrócić. Przyznam, że mnie nie zależy, bo poważną drużynę, która walczyła o top3 zawalił na całej linii. Obecnie to zbieranina starych dziadów bez poważania. Będę wnoskował o podanie się do dymisji...
Oberliga ma całkiem dobry klimat, zaangażowanych trenerów i to mnie bardzo cieszy. Szykujemy "rozwój", do dołączenia pali się przynajmniej dwóch. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Edelweisska piłka kopana przeżywa spory rozkwit. Liga gra, planujemy rozrost, kadra walczy o top3, a i prowadzimy w głosowaniu na organizatora kolejnego mundialu. Centrala gwarantuje doinwestowanie klubów i nowoczesne i piękne stadiony!
W pierwszej kolejności należy pogratulować @Pavel van der Gibson - co mistrzowskie to mistrzowskie i najważniejsze. Kawał solidnej roboty przedsezonowej i równa gra w całych rozgrywkach = sukces i majster. Brawo! Ja niestety poległem z konsekwencją dobrych rezultatów, szczególnie na początku sezonu.
Zawsze najbardziej cieszy mnie wygranie ligi, a już Oberligi to postokroć. Co do pucharu, to zawsze mniej radości, ale jednak triumf. Problem w tym, że wygrać w pucharze własnego imienia... No cóż, ale dobre i to.
Po drugie to chciałbym serdecznie podziękowac Panu Sekretarzowi Hrabiemu @Targersdorf Borisz. Chylę czoła po pas, zdejmujac jednocześnie czapkę z głowy. Świetnie wykonana praca! Tyle dobra z realizacją i prezentacją wyników, naprawde wysoce sobie to cenię, gdyż sam często odpuszczałem!
Jeśli chodzi o wynik sportowy to chyba także jestem winien gratulacji. Święci wyglądają już bardzo dobrze, praktycznie włączając się do walki o najwyższe cele. Zabrakło troszkę szczęścia. No, ale nowy sezon za pasem!
Za wytrwałość w prowadzeniu Królewskich podziękowania dla Frau @Sophie. Pozycja czwarta i "lider" wśród "pozostałych" to całkiem dobra wypadowa na kolejny sezon. Start sezonu miałaś znakomity!
Dalej mamy naszego piłkarskiego "marudę" (
Idąc dalej osiągnięciami sportowymi mamy JKW @Fatima Popow-Chojnacka. Jest mi nieco smutno, że nas opuszcza, ale z drugiej strony rozumiem. Identyfikacja z drużyną, chęć angażu nie idący w parze z klimatem ligi - czasem po prostu nie pasuje. Nie mam żalu, a wręcz przeciwnie, dzięki wielkie za danie nadziei i poważny rozwój Militarystów. Zespół Spartaka pod wodzą JKW urósł w siłę. Trzymam kciuki za powodzenie w innych ligach!
Ostatia kolejka i "wielki sukces" Herr @Ludwig Tomović - pierwsza wygrana i opuszczenie ostatniej pozycji w lidze. Jest nadzieja we Freiwaldzie na lepsze dni!
Tutaj bije się w pierś. Zawiodłem. @Michael Gruner, mój realny brat dał ciała po całości. Na jego usprawiedliwienie mam tylko to, że obiecał wrócić. Przyznam, że mnie nie zależy, bo poważną drużynę, która walczyła o top3 zawalił na całej linii. Obecnie to zbieranina starych dziadów bez poważania. Będę wnoskował o podanie się do dymisji...
Oberliga ma całkiem dobry klimat, zaangażowanych trenerów i to mnie bardzo cieszy. Szykujemy "rozwój", do dołączenia pali się przynajmniej dwóch. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Edelweisska piłka kopana przeżywa spory rozkwit. Liga gra, planujemy rozrost, kadra walczy o top3, a i prowadzimy w głosowaniu na organizatora kolejnego mundialu. Centrala gwarantuje doinwestowanie klubów i nowoczesne i piękne stadiony!
- Albert Fryderyk de Espada • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Polecam się, ale marudzić będę dalej.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑23 czerwca 2025, 20:57 Dalej mamy naszego piłkarskiego "marudę" () i Herr @Albert Fryderyk de Espada - wiem, że liczysz w końcu na sukces, wszystko małymi kroczkami!
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
No, ale własnie o to chodzi, by marudzić. Nie żabym narzekał, raczej pochlebiam takie zachowanie.Albert Fryderyk de Espada pisze: ↑23 czerwca 2025, 21:40Polecam się, ale marudzić będę dalej.Heinz-Werner Grüner pisze: ↑23 czerwca 2025, 20:57 Dalej mamy naszego piłkarskiego "marudę" () i Herr @Albert Fryderyk de Espada - wiem, że liczysz w końcu na sukces, wszystko małymi kroczkami!
No, ale za kolejny sezon ze mną nie wypijesz?
- Fatima Popow-Chojnacka • Stempel
-
ODZNACZENIA
Po prostu nie dam rady w tym momencie bawić się w x11 z zawalonym całym slotem. Dlatego zostawiam sobie najważniejsze drużyny. Może wrócę za jakiś czas jak będzie bardziej luźniej, przede wszystkim realnie xd
Ale generalnie dziękuję za miłe słowa. To była dobra zabawa i rywalizacja. Cieszę się, że mogłam pobyć w Waszej lidze. Mam nadzieję, że trochę drużynę odbudowałam i nowy trener będzie miał w miarę dobry start. Najlepszego dla wszystkich!
Ale generalnie dziękuję za miłe słowa. To była dobra zabawa i rywalizacja. Cieszę się, że mogłam pobyć w Waszej lidze. Mam nadzieję, że trochę drużynę odbudowałam i nowy trener będzie miał w miarę dobry start. Najlepszego dla wszystkich!