Liga piłkarska - wstępne rozmowy

W piłkę kopie się na wschodzie, na zachodzie również. Kopią i górale i mieszkańcy dolin. Za futbolówką gonią nawet w mikroświecie. Tu jest to niemal jak religia, dlatego nasi mieszkańcy też pokochali ten sport.
Awatar użytkownika
Pavel van der Gibson Stempel
Ambasador Księstwa Sarmacji

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Re: Liga piłkarska - wstępne rozmowy

Post autor: Pavel van der Gibson »

Roman Schädel pisze: 28 lipca 2023, 12:01 A może zaangażuje się też Pan w inne aspekty życia społecznego w naszej Kotlinie? Zachęcam i witam tak w ogóle.
Jestem zaangażowany w Sarmację, na razie mi wystarczy :)
Ale sam pomysł na Kotlinę, spójność i trzymanie się określonych realiów bardzo szanuję.
Ambasador Księstwa Sarmacji
Zastępca Samozwańczego Sekretarza Mikroświatowej Unii Piłkarskiej
Były Kanclerz Księstwa Sarmacji
Prezes VfB 1923 Wolkenbad

Obrazek
Awatar użytkownika
Roman Schädel Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Roman Schädel »

Pavel van der Gibson pisze: 28 lipca 2023, 12:28
Roman Schädel pisze: 28 lipca 2023, 12:01 A może zaangażuje się też Pan w inne aspekty życia społecznego w naszej Kotlinie? Zachęcam i witam tak w ogóle.
Jestem zaangażowany w Sarmację, na razie mi wystarczy :)
Ale sam pomysł na Kotlinę, spójność i trzymanie się określonych realiów bardzo szanuję.
Jasne, rozumiem. Ja też nie angażuję się w inne kraje, bo czasu mało na jeden dobrze, a co dopiero.
(-) ks. bp obsmt. Roman Schädel

Superintendent Generalny Kościoła Ewangelicznego w Edelweiss
Biskup Wolkendbadzki Kościoła Powszechnego Pollinu
Bootsmannmatt EFF
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Heinz-Werner Grüner Stempel
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Heinz-Werner Grüner »

Pavel van der Gibson pisze: 28 lipca 2023, 10:52 Dzień dobry państwu, bardzo podoba mi się koncepcja i wygląd nowej ligi, dlatego bardzo chętnie objął bym drużynę.

Jedyne co to chciałbym konkretnie wiedzieć, kiedy liga ruszy żeby wykupić sobie czwarte miejsce na drużynę w x11.
Jesteśmy już z Szanownym Panem po wstępnych rozmowach. Ja niestety, od naszej ostatniej właśnie nieco popadłem w wir pracy i innych obowiązków, ale postaram się do końća weekendu przygotować co ustalone.

Mamy zatem 7 ekip... Brakuje nam jednej by tak naprawdę zaczynać w sierpniu sezon...
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Heinrich Ranveschtav

Post autor: Heinrich Ranveschtav »

Witam serdecznie. Jestem obywatelem Księstwa Sarmacji i przyjacielem Pana Pavla van der Gibsona od którego otrzymałem informację o tworzeniu ligi i tym, że brakuje jednego zespołu. Jestem bardzo chętny do poprowadzenia klubu jeśli jest taka możliwość.
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Heinrich Ranveschtav pisze: 29 lipca 2023, 21:26 Witam serdecznie. Jestem obywatelem Księstwa Sarmacji i przyjacielem Pana Pavla van der Gibsona od którego otrzymałem informację o tworzeniu ligi i tym, że brakuje jednego zespołu. Jestem bardzo chętny do poprowadzenia klubu jeśli jest taka możliwość.
Cieszę się niezmiernie, ale chciałbym dopytać, czy Szaanowny wie na czym ma polegać liga piłkarska w Edelweiss? To nie będzie taka zwyczajna liga. Zamierzam ją prowadzić w nieco innych warunkach, niż wszystkie inne.
Zacznijmy od tego, że nie ma zespołów anonimowych. :)
Kazdy trener powinien angażować się w działalność zespołu i tak dalej. W razie czego mogę podrzucić informacje co i jak... :)
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada Stempel
Faktotum

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Właśnie mam takie pytanie techniczne, główne wątki wszystkich klubów napisał Herr Oberhaupt @Heinz-Werner Grüner. Co gdyby jakiś trener chciałby wprowadzić tam jakieś zmiany, trzeba by latać do Oberhaupta z każdą pierdołą.
Dałoby radę nadać trenerom moderacje w tych wątkach żeby uniknąć takich sytuacji.
/-/ AF de Espada
Lewy Faktotum

ObrazekObrazekObrazek
Heinrich Ranveschtav

Post autor: Heinrich Ranveschtav »

Heinz-Werner Grüner pisze: 29 lipca 2023, 23:31
Heinrich Ranveschtav pisze: 29 lipca 2023, 21:26 Witam serdecznie. Jestem obywatelem Księstwa Sarmacji i przyjacielem Pana Pavla van der Gibsona od którego otrzymałem informację o tworzeniu ligi i tym, że brakuje jednego zespołu. Jestem bardzo chętny do poprowadzenia klubu jeśli jest taka możliwość.
Cieszę się niezmiernie, ale chciałbym dopytać, czy Szaanowny wie na czym ma polegać liga piłkarska w Edelweiss? To nie będzie taka zwyczajna liga. Zamierzam ją prowadzić w nieco innych warunkach, niż wszystkie inne.
Zacznijmy od tego, że nie ma zespołów anonimowych. :)
Kazdy trener powinien angażować się w działalność zespołu i tak dalej. W razie czego mogę podrzucić informacje co i jak... :)
Co i jak ogarniam mniej więcej jak i fakt, że Edelweiss jest prowadzona w nieco innych realiach czasowych czyli Cesarstwo Niemieckie lub Republika Weimarska, nie dokładnie wiem, ale ogólne założenia ligi rozumiem. Prosiłbym jedynie o dopowiedzenie.
Awatar użytkownika
Roman Schädel Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Jest jeszcze jakieś miejsce? Może jednak skusilbym się na drużynę

Biskup Wolkendbadzki Kościoła Powszechnego Pollinu
Bootsmannmatt EFF
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Oberhaupt

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Albert Fryderyk de Espada pisze: 29 lipca 2023, 23:46 Właśnie mam takie pytanie techniczne, główne wątki wszystkich klubów napisał Herr Oberhaupt @Heinz-Werner Grüner. Co gdyby jakiś trener chciałby wprowadzić tam jakieś zmiany, trzeba by latać do Oberhaupta z każdą pierdołą.
Dałoby radę nadać trenerom moderacje w tych wątkach żeby uniknąć takich sytuacji.
Jest to do przemyślenia, jak najbardziej. Postaram sie tego dokonać... :)

Heinrich Ranveschtav pisze: 29 lipca 2023, 23:50 Co i jak ogarniam mniej więcej jak i fakt, że Edelweiss jest prowadzona w nieco innych realiach czasowych czyli Cesarstwo Niemieckie lub Republika Weimarska, nie dokładnie wiem, ale ogólne założenia ligi rozumiem. Prosiłbym jedynie o dopowiedzenie.
Nie chodzi o realia Edelweiss, a o realia ligowe.
Roman Schädel pisze: 30 lipca 2023, 12:47 Jest jeszcze jakieś miejsce? Może jednak skusilbym się na drużynę
No to teraz mam zagwozdkę, bo właśnie zgłosił się gość z Księstwa Sarmacji. Oczywiscie preferowałbym Edla, co jasne. Prosze o jasną deklarację tak lub nie, bo chciałbym dopiąć wszelkie szczegóły w tygodniu i zaczynać ligę gdzieś za 2-3 tygodnie.
Mam nadzieję, że Herr Ranveschtav zrozumie, że Edel ma pierwszeństwo.
(-)Heinz-Werner Grüner
OBERHAUPT EDELWEISS
Obrazek Obrazek ..
Awatar użytkownika
Roman Schädel Stempel

ODZNACZENIA

OBYWATEL

Co mam zrobić?