Alexanderplatz 4
- Roman Schädel • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Alexanderplatz 4
Mam nadzieję, że Herr Hauptmann @Piotr Romanow wróci do nas na dobre. Brakuje nam takiego oficera.
- Peetri Romanaav • Stempel
- Gesicht der Garnison
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Proszę Księdza, ja tylko wykonywałem swoje obowiązki wobec Kotliny tak długo jak byłem tu potrzebny. Kariera zawodowa była sprawowana do pewnego incydentu, o którym powoli zapominam. Nie mniej nie przeczuwam mojego rychłego powodu do działania.
Raczej usiądę z tyłu i będę się odzywał wyłącznie w kwestiach, które mnie interesują. Bo z rozwoju w Kotlinie zostało mi jedynie zostać jej pierwszym Generałem, co kiedyś ustaliłem sobie za cel. Niestety musiałbym całą armię przeorać i kwestie kadrowe przebadać. Nie ze złośliwości, ale jednak miałem na celu postawić w armii na profesjonalizm, a nie na postopisanie, bo to to potrafi każdy. Teraz czasy się zmieniły i ludzie są awansowani po to, aby nie zniechęcili się do dalszego działania. Tutaj realowa wstawka "Nie każdy szeregowy zostanie podoficerem, czy oficerem, ale też nie każdemu jest to potrzebne. Jeśli masz być dobrym podoficerem, to po co Ci gwiazdki oficerskie?"
Ale tutaj już zaczynam marudzić, także odpalam kolejnego drinka przy stawie i delektuje się spokojem kotliny.
Raczej usiądę z tyłu i będę się odzywał wyłącznie w kwestiach, które mnie interesują. Bo z rozwoju w Kotlinie zostało mi jedynie zostać jej pierwszym Generałem, co kiedyś ustaliłem sobie za cel. Niestety musiałbym całą armię przeorać i kwestie kadrowe przebadać. Nie ze złośliwości, ale jednak miałem na celu postawić w armii na profesjonalizm, a nie na postopisanie, bo to to potrafi każdy. Teraz czasy się zmieniły i ludzie są awansowani po to, aby nie zniechęcili się do dalszego działania. Tutaj realowa wstawka "Nie każdy szeregowy zostanie podoficerem, czy oficerem, ale też nie każdemu jest to potrzebne. Jeśli masz być dobrym podoficerem, to po co Ci gwiazdki oficerskie?"
Ale tutaj już zaczynam marudzić, także odpalam kolejnego drinka przy stawie i delektuje się spokojem kotliny.
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Z całym szacunkiem, ale od pewnego incydentu jak to ładnie Herr Hauptmann nazwał nawet nie raczył mi, jako pełniący obowiązki Szefa Sztabu racjonalnie wyjaśnić powodów rezygnacji z obywatelstwa. Rezygnacji, zarówno Twojej, Mein Freund, jak i Herr Leutnanta Dex'a nie przyjąłem do wiadomości bez konieczności kontaktu z Wami. Real na pewno zabrał nam możliwość "pierwszego kontaktu", na szybko. Poźniej inne obowiązki w Waszym przypadku, ale Herr Dex raczył chociaż poświęcić mi chwilę i przegadać "to i owo". Koniec końców postanowił deklarację wycofać.Piotr Romanow pisze: ↑28 sierpnia 2023, 19:52 Proszę Księdza, ja tylko wykonywałem swoje obowiązki wobec Kotliny tak długo jak byłem tu potrzebny. Kariera zawodowa była sprawowana do pewnego incydentu, o którym powoli zapominam. Nie mniej nie przeczuwam mojego rychłego powodu do działania.
Ale tutaj już zaczynam marudzić, także odpalam kolejnego drinka przy stawie i delektuje się spokojem kotliny.![]()
Jak rozumiem z kontekstu wypowiedzi to Szanowny nie zamierza wycofać rezygnacji. Chyba, że coś źle zrozumiałem. Wielka szkoda, aczkolwiek rozumiem postępowanie. Każdy działa według własnych wzorców.
Natomiast mam pewną uwagę, która mnie mocno rozsierdziła, a zdarza mi się to niezwykle rzadko w mikronacjch. Odbieranie zaangażowania i pracy w obraz armii edelwajskiej pozostałym żołnierzom zakrawa o kpinę.
Wkład kapitana jest większy, tylko dlatego, że dłużej przebywa w Edelweiss, nie wyróżniłbym żadnej osoby bez powodu. Nadania o których piszecie, wiązały się z przejściem na zawodowstwo owych wojaków. Jedyne wyróżnienie jakie miało miejsce być może niesłusznie, ale spowodowało to, że udział w misjach brała spora część żołnierzy.
I przyznam szczerze, jako oficer zawiedliście po całej linii, bo od "góry" wymaga się więcej i więcej... A niestety temu nie podołaliście. I nie, nie mam zamiaru atakować Szanownego Pana, proszę przyjąć to jako "rugę" przełożonego, który powierzył zadanie podwładnemu, a ten nie raczył się z niego wywiązać. Czy to było fair w stosunku do mnie?
I serio "no offence" - czysta kalkulacja obrazu jaki zastałem po powrocie z wakacji.
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
No to moja służba jest postpisaniem, trudno. Nie każdy może być takim świetnym oficerem jak Pan Herr Hauptmann.
- Gesicht der Garnison
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Mein Freund pozwolisz, że zacznę od Herr Romana. Nie miałem tutaj na celu nikomu ujmować, a jedynie podkreślić swoje zdanie odnośnie awansowania, bo za szybko się to dzieje w niektórych przypadkach i ciężko tu mówić o zasłużonym awansie. Także Herr @Roman Schädel, proszę nie mieć mi za złe mojego stwierdzenia.
Natomiast Heinz, chciałbym Ci powiedzieć że i realowo dochodziło wielokrotnie do buntów oficerów na całym świecie. Wiadomo, że kończyło się to zawsze źle tak jak Powstanie Listopadowe w Polsce, czy słynny Incydent z 26 lutego w Japonii. Nie mniej wybacz, że wybrałem mniejsze zło i rzuciłem tym wszystkim w piździec, bo nie chciałem być znowu zamieszany w jakąś imbę, na której ucierpiałoby moje i tak już bardzko skalane moją osobą nazwisko.
Oczywiście, jeśli masz mi za złe bunt oficerów, którego byłem częścią to i to zrozumiem. Nie jestem alfą i omegą, dlatego mogłem popełnić błąd.
Więcej grzechów nie pamiętam, a wszystko co zrobiłem zrobiłem z myślą o dobrze Kotliny. Tak mi dopomóż Bóg.
Natomiast Heinz, chciałbym Ci powiedzieć że i realowo dochodziło wielokrotnie do buntów oficerów na całym świecie. Wiadomo, że kończyło się to zawsze źle tak jak Powstanie Listopadowe w Polsce, czy słynny Incydent z 26 lutego w Japonii. Nie mniej wybacz, że wybrałem mniejsze zło i rzuciłem tym wszystkim w piździec, bo nie chciałem być znowu zamieszany w jakąś imbę, na której ucierpiałoby moje i tak już bardzko skalane moją osobą nazwisko.
Oczywiście, jeśli masz mi za złe bunt oficerów, którego byłem częścią to i to zrozumiem. Nie jestem alfą i omegą, dlatego mogłem popełnić błąd.
Więcej grzechów nie pamiętam, a wszystko co zrobiłem zrobiłem z myślą o dobrze Kotliny. Tak mi dopomóż Bóg.
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Cóż, może także się za szybko zadziało w przypadku Herr Hauptmanna.Piotr Romanow pisze: ↑29 sierpnia 2023, 06:11 Mein Freund pozwolisz, że zacznę od Herr Romana. Nie miałem tutaj na celu nikomu ujmować, a jedynie podkreślić swoje zdanie odnośnie awansowania, bo za szybko się to dzieje w niektórych przypadkach i ciężko tu mówić o zasłużonym awansie. Także Herr @Roman Schädel, proszę nie mieć mi za złe mojego stwierdzenia.
Więcej grzechów nie pamiętam, a wszystko co zrobiłem zrobiłem z myślą o dobrze Kotliny. Tak mi dopomóż Bóg.![]()
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
To, że były realowe bunty to zdaje sobie z tego sprawę. Co do sprawy z RON, to jak widzisz, nadal istnieje Nowa Kurlandia, nadal istnieje RON, jedyne co się zmieniło to jest to, że mamy zawarte porozumienie z tym państwem w sprawie użytkowania ich ziem.Piotr Romanow pisze: ↑29 sierpnia 2023, 06:11 Mein Freund pozwolisz, że zacznę od Herr Romana. Nie miałem tutaj na celu nikomu ujmować, a jedynie podkreślić swoje zdanie odnośnie awansowania, bo za szybko się to dzieje w niektórych przypadkach i ciężko tu mówić o zasłużonym awansie. Także Herr @Roman Schädel, proszę nie mieć mi za złe mojego stwierdzenia.
Więcej grzechów nie pamiętam, a wszystko co zrobiłem zrobiłem z myślą o dobrze Kotliny. Tak mi dopomóż Bóg.![]()
Piszesz o karach, ale ja nikogo nie karam. Ronon sam zdecydował się wrócić, momentalnie przywróciłęm mu stanowisko, które posiadał. Ty również możesz powrócić na stanowisko Szefa Sztabu ELaK (całej armii już nie...) , ale cały czas nie zadeklarowałeś czy nadal chcesz posiadać obywatelstwo edelwajskie.
- Gesicht der Garnison
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Nie zrzekłem się obywatelstwa, nawet na priv jak pisaliśmy nie mówiłem nic o zrzeczeniu się obka, bo idea państwa Edelweiss jest bliska memu sercu.
Nie mam zamiaru tracić akurat tego obywatelstwa, nie mniej tak jak mówiłem wcześniej, dalej ta urlopowa imba siedzi mi w głowie i nie chce brać się za żadne państwowe funkcje. Nie mniej mam nadzieje że spotkamy się w Lidze Piłkarskiej. :twisted:
Herr Schädel, No cóż. Może i ja za wcześnie awansowałem. Nie mniej miałem swoją inną wizje na armie i to tyle.
Nie mam zamiaru tracić akurat tego obywatelstwa, nie mniej tak jak mówiłem wcześniej, dalej ta urlopowa imba siedzi mi w głowie i nie chce brać się za żadne państwowe funkcje. Nie mniej mam nadzieje że spotkamy się w Lidze Piłkarskiej. :twisted:
Herr Schädel, No cóż. Może i ja za wcześnie awansowałem. Nie mniej miałem swoją inną wizje na armie i to tyle.
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Przepraszam, że się uniosłem. Nie powinienem. Ale ja też jestem ambitny i to dlatego.
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Nie zrzekłeś się??? Ktoś tu chyba nie pamięta kolejności zdarzeń...Piotr Romanow pisze: ↑29 sierpnia 2023, 10:33 Nie zrzekłem się obywatelstwa, nawet na priv jak pisaliśmy nie mówiłem nic o zrzeczeniu się obka, bo idea państwa Edelweiss jest bliska memu sercu.
Herr Schädel, No cóż. Może i ja za wcześnie awansowałem. Nie mniej miałem swoją inną wizje na armie i to tyle.![]()
viewtopic.php?f=36&t=977
No, ale skoro potwierdzasz, że nie, ale nie chcesz pełnić na razie żadnych funkcji państwowych to zostawiam jak jest.