Tylko od czasu kiedy Alfred mysli o tym, to w kotlinie jestem. Może nie udzielam się tak zacnie jak inni. Ale zapytać się mnie o zdanie i tak by wypadałoPiotr Romanow pisze: ↑21 września 2023, 08:26 Frau Swann, nie było dawno Frau w Kotlinie. Wydaje mi się, że właśnie dlatego nikt nie pytał. :/
Czy jest tu miejsce na Liëdteerüm?
Moderator: Isabella M. Neumann-Swann
- Isabella M. Neumann-Swann • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Czy jest tu miejsce na Liëdteerüm?
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]

- Peetri Romanaav • Stempel
- Gesicht der Garnison
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
- Alfred Fabian • Stempel
-
ODZNACZENIA
Przecież już rozmawialiśmy o tym i zaaprobowałaś ideę, a nawet zaoferowałaś swoją pomoc w doborze asortymentuIsabella Swann pisze: ↑21 września 2023, 08:47Tylko od czasu kiedy Alfred mysli o tym, to w kotlinie jestem. Może nie udzielam się tak zacnie jak inni. Ale zapytać się mnie o zdanie i tak by wypadałoPiotr Romanow pisze: ↑21 września 2023, 08:26 Frau Swann, nie było dawno Frau w Kotlinie. Wydaje mi się, że właśnie dlatego nikt nie pytał. :/
A poza tym, nie bez powodu zadałem pytanie publicznie, żeby Frau czuła się ominięta, a raczej właśnie, żeby mogła się wypowiedzieć na temat tej (nie wiem jak bardzo szczytnej) idei
Każdy Winkuliczyk ma te trzy cechy
Leocki kunszt, sarmacką elegencję i edelwajski splendor
~JKW Mateusz I, Król-Senior Związku Winkulijskiego
- Femme Mystere • Stempel
- Faktotum
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Czy w Liëdteerüm będzie jakiś romantyczny zakątek z kominkiem?
(-) Lieselotte Augentrost
Prawa Faktotum

Prawa Faktotum

- Isabella M. Neumann-Swann • Stempel
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Jeśli chodzi o mapę oferowałabym ci miejsce w jednej z kamienic na przeciwko muzeum lub niedaleko zajazdu. To chyba najlepsze miejsca, jeśli chodzi o mapę. Natomiast możesz też wykorzystać jedno z stawów lub na jeziorze zrobić restaurację, to też nie byłby problemAlfred Fabian pisze: ↑21 września 2023, 14:52Przecież już rozmawialiśmy o tym i zaaprobowałaś ideę, a nawet zaoferowałaś swoją pomoc w doborze asortymentuIsabella Swann pisze: ↑21 września 2023, 08:47Tylko od czasu kiedy Alfred mysli o tym, to w kotlinie jestem. Może nie udzielam się tak zacnie jak inni. Ale zapytać się mnie o zdanie i tak by wypadałoPiotr Romanow pisze: ↑21 września 2023, 08:26 Frau Swann, nie było dawno Frau w Kotlinie. Wydaje mi się, że właśnie dlatego nikt nie pytał. :/Tylko nadal nie ma siedziby, więc ciężko jest pchać sprawę dalej
A poza tym, nie bez powodu zadałem pytanie publicznie, żeby Frau czuła się ominięta, a raczej właśnie, żeby mogła się wypowiedzieć na temat tej (nie wiem jak bardzo szczytnej) idei
(-) Isabella Marie Augentrost-Cargalho Neumann-Swann [von Lichtenstein]

-
ODZNACZENIA
Będzie!Femme Mystere pisze: ↑21 września 2023, 16:59 Czy w Liëdteerüm będzie jakiś romantyczny zakątek z kominkiem?
Kamienica jak najbardziej, naprzeciwko muzeum brzmi solidnie, pod warunkiem, że parter. Przydałyby się ogólne informacje na temat przybliżonego metrażu, ewentualnie jakieś wstępne zdjęcia/opisy, jeżeli kamienicę już ktoś kiedyś opisywał. Środek stawu, tak jak wspominałem wcześniej, kompletnie mi nie pasuje do wizji LiedteerumuIsabella Swann pisze: ↑21 września 2023, 19:30Jeśli chodzi o mapę oferowałabym ci miejsce w jednej z kamienic na przeciwko muzeum lub niedaleko zajazdu. To chyba najlepsze miejsca, jeśli chodzi o mapę. Natomiast możesz też wykorzystać jedno z stawów lub na jeziorze zrobić restaurację, to też nie byłby problemAlfred Fabian pisze: ↑21 września 2023, 14:52Przecież już rozmawialiśmy o tym i zaaprobowałaś ideę, a nawet zaoferowałaś swoją pomoc w doborze asortymentuIsabella Swann pisze: ↑21 września 2023, 08:47 Tylko od czasu kiedy Alfred mysli o tym, to w kotlinie jestem. Może nie udzielam się tak zacnie jak inni. Ale zapytać się mnie o zdanie i tak by wypadałoTylko nadal nie ma siedziby, więc ciężko jest pchać sprawę dalej
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Umówmy się tak... Chcesz gdzieś konkretnie? W lesie, pod ziemią, na górce. Widzę, że parter, to nie ma problemu, bo to zrzut z góry. Duże, małe? Nie ma znaczenia. Wskaż gdzie chcesz, wielkość i się wybuduje. To przecież na razie żaden problem, bo zaznaczamy tylko budynki istniejące, plus potencjalnie stwarzające bardziej zaludnione miasteczko. Wolkenbad na oko wygląda jakby miał z jakieś 100-200 mieszkańców a ma mieć 70tysięcy .Alfred Fabian pisze: ↑21 września 2023, 20:26Będzie!Femme Mystere pisze: ↑21 września 2023, 16:59 Czy w Liëdteerüm będzie jakiś romantyczny zakątek z kominkiem?
Kamienica jak najbardziej, naprzeciwko muzeum brzmi solidnie, pod warunkiem, że parter. Przydałyby się ogólne informacje na temat przybliżonego metrażu, ewentualnie jakieś wstępne zdjęcia/opisy, jeżeli kamienicę już ktoś kiedyś opisywał. Środek stawu, tak jak wspominałem wcześniej, kompletnie mi nie pasuje do wizji LiedteerumuIsabella Swann pisze: ↑21 września 2023, 19:30Jeśli chodzi o mapę oferowałabym ci miejsce w jednej z kamienic na przeciwko muzeum lub niedaleko zajazdu. To chyba najlepsze miejsca, jeśli chodzi o mapę. Natomiast możesz też wykorzystać jedno z stawów lub na jeziorze zrobić restaurację, to też nie byłby problemAlfred Fabian pisze: ↑21 września 2023, 14:52
Przecież już rozmawialiśmy o tym i zaaprobowałaś ideę, a nawet zaoferowałaś swoją pomoc w doborze asortymentuTylko nadal nie ma siedziby, więc ciężko jest pchać sprawę dalej
A poza tym, nie bez powodu zadałem pytanie publicznie, żeby Frau czuła się ominięta, a raczej właśnie, żeby mogła się wypowiedzieć na temat tej (nie wiem jak bardzo szczytnej) idei![]()
-
ODZNACZENIA
Ale ja nie chcę budować kamienicy!!! Najlepiej, jakby na górze był jakiś dentysta, albo coś 
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Hmmm. Ok. Ogarnę się i coś zaproponuje, bo widzę, że coś nie jesteś skory do współpracy jakiej oczekuje.Alfred Fabian pisze: ↑21 września 2023, 20:39 Ale ja nie chcę budować kamienicy!!! Najlepiej, jakby na górze był jakiś dentysta, albo coś![]()
-
ODZNACZENIA
Tak tak, a potem będę się musiał po EdelBau ciągać przez pół roku