Ma się te kontakty u Muska.Damiano á-la-Triste pisze: ↑27 lipca 2023, 16:12Nie chcę nic mówić ale chyba Oberhaupt się zdenerwował że oglądałem streama i przełożył start Falcona Heavy na jutroHeinz-Werner Grüner pisze: ↑26 lipca 2023, 19:37 @Damiano á-la-Triste przełóż start na później. Chcę się wyspać.![]()
![]()
Edelweisski Wątek Kosmiczny
- Heinz-Werner Grüner • Stempel
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Re: Edelweisski Wątek Kosmiczny
- Jürgen Voller • Stempel
- Prinz von Persien
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Ogólnie, to co tu się odjaniepawla , Szanowni? 
Chińczycy chcą wysyłać zwierzęta w kosmos , zbrodnicza Islamska Republika Iranu (nie mylić z Irankami i Irańczykami walczącymi z reżimem religijnych oszołomów!) już to robi od jakiegoś czasu...
https://space24.pl/pojazdy-kosmiczne/st ... i-tiangong
Herr Oberhaupt, to nie jest takie dziwne, bo istnieje coś takiego jak BRICS i w tym kosmicznym przedsięwzięciu jeszcze tylko Brazylii i RPA brakuje
Chińczycy chcą wysyłać zwierzęta w kosmos , zbrodnicza Islamska Republika Iranu (nie mylić z Irankami i Irańczykami walczącymi z reżimem religijnych oszołomów!) już to robi od jakiegoś czasu...
https://space24.pl/pojazdy-kosmiczne/st ... i-tiangong
Herr Oberhaupt, to nie jest takie dziwne, bo istnieje coś takiego jak BRICS i w tym kosmicznym przedsięwzięciu jeszcze tylko Brazylii i RPA brakuje
- Damiano Robingren • Stempel
- Chef-Raketenwerfer
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
A co w tym dziwnego?Jürgen Voller pisze: ↑27 lipca 2023, 21:03 Ogólnie, to co tu się odjaniepawla , Szanowni?
Chińczycy chcą wysyłać zwierzęta w kosmos [...]
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Powiadomcie mnie jak Wyspy Turks i Caicos będą mieli plany wysłania czegokolwiek w kosmos. 
- Chef-Raketenwerfer
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
a ich skromny udział w wyścigu kosmicznym się liczy?Heinz-Werner Grüner pisze: ↑27 lipca 2023, 22:34 Powiadomcie mnie jak Wyspy Turks i Caicos będą mieli plany wysłania czegokolwiek w kosmos.![]()
- Jürgen Voller • Stempel
- Prinz von Persien
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
@Damiano á-la-Triste zawsze mogą wysłać w podróż rakietą odpowiedzialnych za prześladowania Ujgurów i Putina razem
z Chameneim zamiast zwierzątek, bo zwierzątek zawsze jakoś szkoda

Ogólnie , Chiny bardzo mocno weszły w eksplorację kosmosu i tu widzę jakieś możliwości współpracy dla nich z Dimą Putinem czy równie szalonym ajatollahem Khamenei z IRI

W razie czego, gdyby znowu pojawiło się pytanie typu "No i co z tego?" , to wszyscy wymienieni przeze mnie mają ręce czerwone od krwi:
Chiny - opisałem to wyżej
Putin - wiadomo , że za Ukrainę
Islamska Republika Iranu razem z ajatollahem Khamenei - za siłowe tłumienie protestów walczących o wolność noszenia hidżabu lub nie , według indywidualnych upodobań Iranek i Irańczyków , ze strzelaniem do protestujących na ulicach irańskich miast , aresztowaniami biorących udział w takich zebraniach w miejscach publicznych, torturami i egzekucjami przez powieszenie tychże o wschodzie słońca...

z Chameneim zamiast zwierzątek, bo zwierzątek zawsze jakoś szkoda
Ogólnie , Chiny bardzo mocno weszły w eksplorację kosmosu i tu widzę jakieś możliwości współpracy dla nich z Dimą Putinem czy równie szalonym ajatollahem Khamenei z IRI
W razie czego, gdyby znowu pojawiło się pytanie typu "No i co z tego?" , to wszyscy wymienieni przeze mnie mają ręce czerwone od krwi:
Chiny - opisałem to wyżej
Putin - wiadomo , że za Ukrainę
Islamska Republika Iranu razem z ajatollahem Khamenei - za siłowe tłumienie protestów walczących o wolność noszenia hidżabu lub nie , według indywidualnych upodobań Iranek i Irańczyków , ze strzelaniem do protestujących na ulicach irańskich miast , aresztowaniami biorących udział w takich zebraniach w miejscach publicznych, torturami i egzekucjami przez powieszenie tychże o wschodzie słońca...
- Oberhaupt
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Nie mam pytań.Damiano á-la-Triste pisze: ↑27 lipca 2023, 23:01a ich skromny udział w wyścigu kosmicznym się liczy?Heinz-Werner Grüner pisze: ↑27 lipca 2023, 22:34 Powiadomcie mnie jak Wyspy Turks i Caicos będą mieli plany wysłania czegokolwiek w kosmos.![]()
- Chef-Raketenwerfer
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
Jestem za dalszym nie upolitycznianiem tego wątku dlatego też nie wyrażę swojej (chodź i tak wiadomej) opinii ponieważ stronę w kosmonautyce od jakiejkolwiek polityki i skupiam się na czystych danychJürgen Voller pisze: ↑28 lipca 2023, 00:25 @Damiano á-la-Triste zawsze mogą wysłać w podróż rakietą odpowiedzialnych za prześladowania Ujgurów i Putina razem
z Chameneim zamiast zwierzątek, bo zwierzątek zawsze jakoś szkoda![]()
- Chef-Raketenwerfer
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
no może to nie jest informacja tak bardzo ekscytująca jak dzisiejszy start Falcona Heavy, no ale NASA zaprezentowała swoją nową wersję strony internetowej i w mojej opinii jest ona bardzo ładna 
- Chef-Raketenwerfer
-
ODZNACZENIA
OBYWATEL
A co do startu Falcona Heavy to faktycznie piękny start był dziś...

...ale lądowanie boosterów znacznie lepsze

...ale lądowanie boosterów znacznie lepsze